Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 47
Like Tree3Одобрявам

Въпрос за климатик Fuji Electric RSA09LGC

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2015

Отговор: Въпрос за климатик Fuji Electric RSA09LGC

Ами да то и моят другият показва 0. Проблема е, че никъде в спецификациите не пише колко е консумацията в стендбай и няма как да докажа, че това не е нормално. Ако има начин да ги оборя бих ги тормозил докрай, ама не виждам как бих могъл.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Според мен проблема ти е в уреда за измерване. Рядко има уреди дето измерват точно стендбая на Фуджитата. Лъжат се нещо от Фуджитата.
    Пусни го на р-м "FAN " примерно на "LOW" и вероятно ще покаже 10-15W.
    Тогава си прави изводите за старите електромери и за новите електронни.
    Успех!
    karrum одобрява това.

4. Тук е от
    Aug 2015

Значи на ниската степен на вентилатора ми показва 70-75 W. Сега забелязах, че преди да покаже 60 W в стендбай се чува някакво реле да цъква. А на Панасоника е обратното, цъква релето и тогава показва 0.

5. Member
    Тук е от
    Aug 2014

jelio_jelev , според мен изобщо не е нормално на ниската степен на вентилатора да показва 70-75 W. Това показание е с около 60 вата над нормалното. Имам Фуджицу 9-ка и заради Вас направих това замерване- на ниската скорост, режим вентилатор показва 15-17 вата, на средна скорост се качва 20-21 вата. Мисля, че има нещо нередно на това Фуджи и си тормозете до край фирмата, от която е закупен или монтиран климатика. Такъв стенбай от 60 вата? То при трафовете е 7-10 вата!

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

значи тия 60 вата си ги консумира винаги не само на стендбай ,което е малко множко и ще вдига сметката зимата .. според мен замери и с амперклещи или друг уред консумацията ,наистина тия уредчета не показват коректно консумацията на фуджицу ако е около минималната

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

От няколко години е ясно че такива евтини уредчета не показват точно при фуджи, фуджицу у дженерал фуджицу.

Преди да тормозите фирмата вземете уред който да мери точно.Електрониката на фуджитата е такава, че такива уредчета се "побъркват".Старият електромер мери по точно от тези уредчета.

Нов електронен електромер със сигурност ще показва точно.
    VeleV.Klima одобрява това.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2015

Цитат Първоначално публикувано от rukar Виж публикацията
    jelio_jelev , според мен изобщо не е нормално на ниската степен на вентилатора да показва 70-75 W. Това показание е с около 60 вата над нормалното. Имам Фуджицу 9-ка и заради Вас направих това замерване- на ниската скорост, режим вентилатор показва 15-17 вата, на средна скорост се качва 20-21 вата. Мисля, че има нещо нередно на това Фуджи и си тормозете до край фирмата, от която е закупен или монтиран климатика. Такъв стенбай от 60 вата? То при трафовете е 7-10 вата!
    А замерихте ли в стендбай колко показва?

10. Тук е от
    Oct 2014

4-5 вата стенбай, но на друга Фуджицу машина 12-ка показва при мен
    на Нокрия 18 показва 0 вата

11. Тук е от
    Aug 2015

4-5W съм съгласен да консумира ама 60 множко идва. Електронен електромер няма откъде да взема. Амперклещи мога да взема и със стрелка и електронни. Тия със стрелката едва ли ще хванат 60W (около 0,3А), а електронните няма ли да се влияят и те от електрониката на климатика? Това цъкане на релето, след което се появява консумацията,ме кара да си мисля, че замерването е вярно.
    Сега се сетих за съществуването на един стар руски уред Ц4312. Напълно аналогов. Няма какво да му влияе. При включването показа 0А. След 110 секунди като цъкна въпросното реле показа 0,22А. Сега преди да повдигнете въпроса за точността на уреда ще спомена, че преди време имах възможността да го калибрирам в оторизирана фирма. Остава само въпроса как да докажа, че 60W не е нормална мощност за стендбай.
    Този пост е редактиран от jelio_jelev; 14-08-15 в 14:45.

12. Тук е от
    Oct 2014

Това цъкане на релето показва,че се включва някакъв консуматор- може би някакво подгряване или нещо подобно. Добре е ако се намери сервизна документация и се прочете какво пише в тази връзка.Би следвало да има информация. Лично аз мисля,че щом се включва някакво реле това е логично да се управлява от електрониката и софтуера на климатика. Ако е така, това едва ли е неизправност. Най-вероятно от фирмата няма да го приемат за рекламация. Или ти да им докажеш,че това реле не трябва да се включва?!?!

13. Тук е от
    Aug 2015

Намерих схема на климатика от която се вижда, че има само едно реле отбелязано като POWER RELAY, но за съжаление познанията ми свършват дотук. Какво включва, защо го включва и как го включва незнам. Доколкото успявам да се ориентирам май захранването на външното тяло минава оттам.

14.  

15. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Къде се чува това реле във вътрешното или външното тяло?

16. Тук е от
    Aug 2015

Във вътрешното.

17. Member
    Тук е от
    Sep 2013

Във вътрешното няма реле.

18. Тук е от
    Aug 2015

Ами какво цъка тогава?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 7
    Последно: 23-06-14, 22:36
  2. Обзавеждане със FUJI ELECTRIC RSa-14LC; FUJI ELECTRIC RSG-09LMCA
    От georgibozhinov във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 43
    Последно: 19-07-13, 11:14
  3. Проблем с климатик FUJI ELECTRIC ROR12LGC
    От sstambo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 18
    Последно: 15-02-12, 23:00
  4. Климатик "FUJI ELECTRIC" DC INVERTER -12ка
    От meraka във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 32
    Последно: 10-12-11, 17:22
  5. Fuji RSA09LGC - мига светодиод таймер
    От vtdy във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 10
    Последно: 15-11-09, 10:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе