Ами да то и моят другият показва 0. Проблема е, че никъде в спецификациите не пише колко е консумацията в стендбай и няма как да докажа, че това не е нормално. Ако има начин да ги оборя бих ги тормозил докрай, ама не виждам как бих могъл.
Ами да то и моят другият показва 0. Проблема е, че никъде в спецификациите не пише колко е консумацията в стендбай и няма как да докажа, че това не е нормално. Ако има начин да ги оборя бих ги тормозил докрай, ама не виждам как бих могъл.
Според мен проблема ти е в уреда за измерване. Рядко има уреди дето измерват точно стендбая на Фуджитата. Лъжат се нещо от Фуджитата.
Пусни го на р-м "FAN " примерно на "LOW" и вероятно ще покаже 10-15W.
Тогава си прави изводите за старите електромери и за новите електронни.
Успех!
Значи на ниската степен на вентилатора ми показва 70-75 W. Сега забелязах, че преди да покаже 60 W в стендбай се чува някакво реле да цъква. А на Панасоника е обратното, цъква релето и тогава показва 0.
jelio_jelev , според мен изобщо не е нормално на ниската степен на вентилатора да показва 70-75 W. Това показание е с около 60 вата над нормалното. Имам Фуджицу 9-ка и заради Вас направих това замерване- на ниската скорост, режим вентилатор показва 15-17 вата, на средна скорост се качва 20-21 вата. Мисля, че има нещо нередно на това Фуджи и си тормозете до край фирмата, от която е закупен или монтиран климатика. Такъв стенбай от 60 вата? То при трафовете е 7-10 вата!
значи тия 60 вата си ги консумира винаги не само на стендбай ,което е малко множко и ще вдига сметката зимата .. според мен замери и с амперклещи или друг уред консумацията ,наистина тия уредчета не показват коректно консумацията на фуджицу ако е около минималната
От няколко години е ясно че такива евтини уредчета не показват точно при фуджи, фуджицу у дженерал фуджицу.
Преди да тормозите фирмата вземете уред който да мери точно.Електрониката на фуджитата е такава, че такива уредчета се "побъркват".Старият електромер мери по точно от тези уредчета.
Нов електронен електромер със сигурност ще показва точно.
4-5 вата стенбай, но на друга Фуджицу машина 12-ка показва при мен
на Нокрия 18 показва 0 вата
4-5W съм съгласен да консумира ама 60 множко идва. Електронен електромер няма откъде да взема. Амперклещи мога да взема и със стрелка и електронни. Тия със стрелката едва ли ще хванат 60W (около 0,3А), а електронните няма ли да се влияят и те от електрониката на климатика? Това цъкане на релето, след което се появява консумацията,ме кара да си мисля, че замерването е вярно.
Сега се сетих за съществуването на един стар руски уред Ц4312. Напълно аналогов. Няма какво да му влияе. При включването показа 0А. След 110 секунди като цъкна въпросното реле показа 0,22А. Сега преди да повдигнете въпроса за точността на уреда ще спомена, че преди време имах възможността да го калибрирам в оторизирана фирма. Остава само въпроса как да докажа, че 60W не е нормална мощност за стендбай.
Този пост е редактиран от jelio_jelev; 14-08-15 в 14:45.
Това цъкане на релето показва,че се включва някакъв консуматор- може би някакво подгряване или нещо подобно. Добре е ако се намери сервизна документация и се прочете какво пише в тази връзка.Би следвало да има информация. Лично аз мисля,че щом се включва някакво реле това е логично да се управлява от електрониката и софтуера на климатика. Ако е така, това едва ли е неизправност. Най-вероятно от фирмата няма да го приемат за рекламация. Или ти да им докажеш,че това реле не трябва да се включва?!?!
Намерих схема на климатика от която се вижда, че има само едно реле отбелязано като POWER RELAY, но за съжаление познанията ми свършват дотук. Какво включва, защо го включва и как го включва незнам. Доколкото успявам да се ориентирам май захранването на външното тяло минава оттам.
Къде се чува това реле във вътрешното или външното тяло?