Нищо лошо няма да питате, но ако беше Ви казал направо кода за грешка, щяхте сигурно да питате от къде е видял. Затова направо Ви е даде извадка от сервизното.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Нищо лошо няма да питате, но ако беше Ви казал направо кода за грешка, щяхте сигурно да питате от къде е видял. Затова направо Ви е даде извадка от сервизното.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Приятел, толкова ли е трудно да се сетиш, че означението в скобите означава колко пъти мига всяка от двете ламБи?
Разбрах - по начина по който светят лампичките е разбрал какъв е кода - зеленият индикатор свети един път, после таймера веднъж и така се редуват, а economy-то святка бързо. И това е грешка 11, serial communication error. Ей така можеше да ми се обясни, а не с "хвърлял е боб" и "що за въпроси задавате". Както и със спекулации, какво съм щял да попитам, ако еди си какво и всеки път като питам да е със страх дали ще ми се държи сметка защо съм попитал "елементарен" въпрос, който е очеваден. Няма значение, наистина. Живи и здрави.
Много пък чувствителни станаха всички.![]()
Maudlin, самодиагностиката на машината се изчерпва до там, а именно грешка 11. Написано е какво гласи тя, но може да възникне от много неща. Затова има специалисти, за да ги тълкуват и открият. Ако все пак не ме разбирате, започнете да търсите защо някъде се губи комуникацията между различните модули. Само да вметна, че самодиагностиката не винаги е точна. Имал съм грешка 11, а се оказа външен мотор. Успех Ви желая.
Този пост е редактиран от Mega; 20-03-20 в 12:32.
Като за начало може да се проверят връзките на кабела на вътрешното и външно тяло.
В твоя случай може само да се научиш как да си затваряш капака,другото е заспециалист.
Здравейте, моля за малко помощ относно избора на климатик! Става въпрос за спалня 14кв. + 5 кв. коридор към когото ще се отваря, втори етаж от несанирана къща за момента (евентуално на есен 10см. стиропор), с 4-камерна ПВЦ дограма, изложението на стая е запад - северозапад, две външни стени! Ще ползва и за охлаждане и за отопление. Спрял съм се на два модела основно, търся хиперинвертор, бюджета е около 2000лв.
1. General ASHG12LTCA - 1800лв. с монтаж
2. Mitsubishi Electric FH25VE 2150лв. с монтаж
Приемам и други предложение, надявам се компетентнитеви съвети, благодаря предварително!
Този пост е редактиран от DaniDi; 08-06-20 в 16:43.
Знаеш ли каква хубава тема има, викат и “избор на климатизатор 2020 година”.![]()
Местя питането там извинявам се, не знаех!
Здравейте. Имам 12-ка от LT серията от малко над две години. Още мисля в края на първата зима, за първи път ми направи следният проблем: след дефрост при нормалното протичане и приклюване на размразяването на външното тяло , то се включва на някакъв режим за 2-3 минути, при което външното тяло започва да работи доста шумно и перката се върти на пълна скорост , след което спира и след още няколко минути се включва и започва да работи на нормална скорост . Проблема при мен е , че като изпадне в този "шумен и мощен режим" външното тяло забравя да спре и може с часове така да си бучи. Вътрешното тяло работи и топли но не чак толкова добре, но се опасявам, че така харчи и повече ел. енергия и не е ефективен, а и става доста шумен и се чува в стаята - външното тяло е монтирано в терасата, която не е остъклена. В началото го правеше рядко, но последната зима и тази особено много рядко се дефроства по нормалния начин и се налага ръчно да му свалям 1-2 градуса надолу за да спре външното тяло да бучи, след което като му възстановя градусите си тръгва нормално до следващия дефрост, Зимата го държа на 24 градуса да отоплява и съм пробвал на 23 като е, сякаш започва да работи нормално в дефрост до време, но и при тези градуси започва да проявява горният проблем. Опитвах се да хвана някаква връзка с това дали проблема не се проявява при определена влажност на въздуха, но го прави и при сух студ сякаш повече, а също и при влажно и студено време - при мъгла примерно. Иначе, когато работи нормално си отоплява отлично. Правени са му две профилактики досега, от както е закупен от Вимакс и е в гаранция все още, но като им спомена за проблема само вдигат рамене и нищо конкретно не казват от какво може да е. Освен това още като съвсем нов ми направи впечатление, че като падне външната температура под 3-4 градуса, а и при пускане на климатика също, се чува едно жужене или бръмчене електрическо от външното тяло, което е различно от звука идващ от компресора и за мен не е нормално. Виках техници от Вимакс, но според тях нямало проблем щом работел и топлел климатика. Както и да е, това жужене не се чува в стаята и не е такъв проблем, но тоя дефрост почва да става много изнервящ, защото се будя вечер понякога и го чувам как бучи външното тяло, а и не съм постоянно вкъщи да го спирам като изпадне в такова положение. Някой дали е имал подобен проблем и дали знае от какво може да е? Ще бъда благодарен ако споделите мнения. Не знам и как да го демонстрирам на техник ако дойде, защото от Вимакс са много тежки и трудни да викнеш човек, а и климатика зимата ако не е много влажно навън се дефроства веднъж на 3-4 часа и няма как да стоят и да чакат толкова време ако не го хванат в дефрост, а пък като им обясня проблема само свиват рамене. Благодаря предварително и очаквам вашите предположения къде може да е проблема. Бъдете здрави!
Направете клип и с него им го обяснете нагледно,че явно бавно стоплят. Има проблем с машината, който те или те и вносителят трябва да решат.
Смяна/ремонт на вътрешна и външна платка при communication signal error между вътрешно и външно тяло - в какви граници се движат цените?!