9LT не е ли с едноредов кондензатор на външното тяло? (това не го прави лоша машина, 9LD е също с едноредов)
9LT не е ли с едноредов кондензатор на външното тяло? (това не го прави лоша машина, 9LD е също с едноредов)
Тошиба компресор, двуредов топлообменник от това, което видях
Изпратено от моят GT-I9515 с помощта на Tapatalk
Тази сутрин е -6 при мен, фуджика грее като калорифер ,при зададени 23гр. по дистанционно в стаята е 25гр. за около 10-12 часа забелязах само един дефрост,но беше вечер и не можах да видя дали има скреж по питата.Външното тяло при мен е тихо без да е на тампони.
Само суперлативи за машината,Външно на тампони-незабележимо.Вътрешното също е тихо.То малко излиза ''хвалипръц......работа'' но това си е самата истина.
Тия дни пробвах 10 градуса режим. При активиране за три дни, намерих стаята на 11 градуса. После е ясно топло!!! Хубави празници от мен.
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Пробвал съм сензора за движение.Сваля температурата с 3 градуса,супер е,но за съжаление имаме домашен любимец,куче(дакел) и няма как да използваме функцията.
- - - - - - - - - -
В момента -5гр. Консумация 400w.
София , -14градуса по термометър 9lt настроен на 24 градуса на 2степен вентилатор в 13 м2 спалня с таван тераса отгоре цяла стена френски прозорци с кофти пвц дограма без комшии отдолу 25 градуса в стаята и сякаш климатика не усеща сухия студ ,дефрости изключително рядко.
[QUOTE=peshaka;802403]София , -14градуса по термометър 9lt настроен на 24 градуса на 2степен вентилатор в 13 м2 спалня с таван тераса отгоре цяла стена френски прозорци с кофти пвц дограма без комшии отдолу 25 градуса в стаята и сякаш климатика не усеща сухия студ ,дефрости изключително рядко.[/Q Само тази стая ли топлиш или отваряш и вратата
В подобно помещение поддържам същите стойности при същата външна температура дори с Мидеа 09HRI с разход 550-600 вата,което е много под номинала и има голям резерв,така че не смятам това за някакво постижение за климатик от класа на LTC.Според мен всяка средностатистическа 9-ка би се справила в 13м².,интересно е как се държи в по-големи помещения над 15м²,че климатика и на мен ми хваща окото.Coфия , -14гpaдyca пo тepмoмeтъp 9lt нacтpoeн нa 24 гpaдyca нa 2cтeпeн вeнтилaтop в 13 м2 cпaлня c тaвaн тepaca oтгope цялa cтeнa фpeнcĸи пpoзopци c ĸoфти пвц дoгpaмa бeз ĸoмшии oтдoлy 25 гpaдyca в cтaятa и cяĸaш ĸлимaтиĸa нe yceщa cyxия cтyд ,дeфpocти изĸлючитeлнo pядĸo.
Ами 18 кв спалня - без изолация, добра дограма, две външни стени на къща, нищо не се топли под, над и до стаята. Кофти разположение. Зададени 23 подържа 22 в далечния край на стаята. София, темп -14
Това звучи добре,а разход замерял ли си?Aми 18 ĸв cпaлня - бeз изoлaция, дoбpa дoгpaмa, двe външни cтeни нa ĸъщa, нищo нe ce тoпли пoд, нaд и дo cтaятa. Koфти paзпoлoжeниe. Зaдaдeни 23 пoдъpжa 22 в дaлeчния ĸpaй нa cтaятa. Coфия, тeмп -14
Не! Няма и за какво, аз го плащам, така че ...
Стоята е с южно иизложение, къщата е нова, измазана, но към момента без изолация, което категорично ще се промени.
Този пост е редактиран от hawai76; 07-01-17 в 17:54.
Точно!
До миналата година на мястото на лт беше мидеа 12 повярвай ми до 21-22 ги докарваше ,но при -14 външна да направи 25 вътре беше илюзия. Отяарям към съседно помещение с па асоника от подписа и на него помага че той не смогва да си поддържа градусите по дистанционно.