Като информация и панасониците ми си въртят навсякъде клапите, ама топлят ....
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Като информация и панасониците ми си въртят навсякъде клапите, ама топлят ....
Точно в хола съм с Panasonic NE12LKE, зимата няма спиране, обаче с това местене на клапи ми е дошло до гуша и най-вече в жегите.
Затова проверявам и този параметър задължително.
В тоя ценови диапазон 2к - MHI ZM-S или Electric FH ще е. Сега трябва да реша кое от двете.
p.s. На дайкин под 3к не вярвам :]
Този пост е редактиран от DarkSide; 02-02-17 в 03:46.
Малко впечатления от въпросния климатик:
Плюсове:
Машината определено топли при ниски температури!
Нисък разход /преди да влезе в он-оф режим/
Коректно поддържа зададената температура.
Тихият режим наистина е тих.
Сравнително интелигентен дефрост, въпреки че чат пат прави и сухи такива. Поне е тих.
Минуси:
Има няколко недомислици, причинени най-вече от дизайнерското изпълнение на вътрешното тяло.
1. Разликата между тихата степен на турбината /първа/ и следващата /low/ е много голяма. Тишината при първа степен е реализирана за сметка на въздушния поток, като следващата степен много рязко увеличава и въздушния дебит и шума. Би било доста по-умно ако увеличението между двете степени беше по-плавно - както е например между трета и четвърта. При поддържане на температура, климатикът работи на втора степен и е малко шумен и духовит. Можеше да направят втората степен една идея по-слаба. При режим авто, никога не пада под втора степен, дори и когато работи он-оф.
2. Отворът от който излиза въздушната струята е по-тесен /във вертикална посока/ от останалите климатици, предполагам заради дизайна на вътрешното тяло. Това засилва шума на високи степени и прави самата струя по-"остра".
3. Висок минимум от 250 вата, който реално е към 270 - под тях минава в он-оф. При мен това става при външна температура над 2 градуса, при помещение от 50 кубика. При он-оф вече не е така икономична.
4. Недомислено дистанционно - бутонът за поддръжка на 10 градуса например е изваден отгоре, докато по-важни /според мен/ бутони, като икономичен режим, сензор, вертикални клапи са под капака.
5. Пукане на пластмаси, въпреки, че е по-малко отколкото очаквах и бях чел.
6. Екстри.....за тия пари, можеше да се постараят повече, т.е. освен сензора за движение, други екстри няма.
Като цяло, машината наистина е от топлещите, каквото й е основното предназначение, но предвид й ценовия клас и екстрите, които предлага, мисля, че не бих направил отново този избор.
Може ли да кажеш как протича един on/off цикъл? До колко развърта компресора при излизане от off, веднага след това ли пада на минимума 270W или работи известно време на по-висока мощност, При тръгване турбината плавно ли се развърта? Като работи on/off за някакъв период, примерно 10 часа колко kWh е изразходил.
Предварително Благодаря.
И освен че топли е много икономична. Само да вметна за наш клиент с 3бр 9лт и 1бр 12лт ми се похвали че сметката им била 180лв а преди с два панасоника плащали по 300лв.
Sent from my K012
Факт!
При off, турбината започва да работи на минимална /тиха/ степен. При включнате, компресорът се развърта до към 500-600 вата, като малко след това, турбината започва да работи на втора степен /low/ и да духа топло. Не бих казал че се развърта плавно, все едно я включваш от дистанционното от по-ниска на тази степен. Постепенно сваля консумацията до минимум,не е веднага, и работи така до следващото изключване. Сега по топлите дни засичах консумация за 48 часа, средно беше към 240 вата за час.
Машината е добра, просто споделям нещата, които не ми харесват. Може би базата ми за сравнение е неподходяща - две 100 волтови машини висок клас....втора употреба, но сравнение с новата са по-добри в почти всяко отношение. И да подчертая положителното и най-важното - климатикът топли,, направо бълва топлина като змей! В стаята в която е сложен има бебе, като излиза от баня увеличаваме температурата с 3-4 градуса, които достига за отрицателно време, независимо колко градуса е навън.
Радваи се с тази консумация днес мидеата 12HRI в магазина ни не падаше под 800вата държи 860-1060вата. При зададени 21 прави 23 в диагоналния ъгъл.
Sent from my K012
Сигурно покрай двата панасоника е имало и два маслени радиатора за другите помещения....
Ми не знам. Аз от LT и нокрията забележки нямам. Те просто топлят и то много! За нищо не бих ги сменил точно тия двата.