60w на час?! Тази консумация на стендбай ли ти я дава?
60w на час?! Тази консумация на стендбай ли ти я дава?
Що за въпрос? Зададено е 23гр. на климатика и не е изключван до момента от началото на замерването. Вратата към другите помещения не се отваря. Работи на on/off със сигурност тъй като го видях като изключва, а и всички снимки които ми изпраща на уредчето все е на 8W/35W/12W или около тея суми. Стаята е южна и тия дни е слънчево ...може би е повлияно.
Правилно предполагаш. Позволявам естествено. Предполагам до сега всеки е разбрал какво имам в предвид.
Ти хубаво си с южно изложение, обаче на стената ти стои LMCA, а не DR.
Не е моя стената! Какво искаш да кажеш, че машинката не отчита правилно ли?
Ето снимката:
![]()
Тези дни и DR в Пловдив не може да го докара до 60W/h. Повечко са. Рядко го виждам на 55-60W.През повечето време работи на 110-150, а сутрин ако е под +5 гр. на 250-300.
Дай Боже да отчита правилно, обаче данните са прекалено красиви, за да не ги подложи човек на съмнение.
Много зависи от помещението. 24 часа - 1,68kWh - 20градуса. В другата стая 20градуса, няма климатици, няма киловати.
Сменил съм батерийките преди да го включим така че го изключвам като вариант. Със същия уред зимата замервах Daikin FTXB50 и след като се приспадне сумата за климатика оставаше логична сума за останалите електроуреди. Ако има вариант да го тествам дали е точен ...предложете.
Той не гори 60W/h ....он/офф е и явно стои на офф повечко време, което ме навява на мисълта, че стаята може би наистина е доста топла и като я огрее няма нужда от много допълнително загряване до 23гр.. Външната изолация и дограмата може би си вършат работата. Другото е, че от няколко дни са започнали да припалват печката на дърва в съседната стая по 2 пъти на ден с няколко дървенца. Стаята с климатика обаче не се отваря.
Този пост е редактиран от pulsedriverbg; 06-11-16 в 21:35.
Аз съм мерил лятото 12 LMC и слизаше до 160w. и така държеше доста време преди да изключи машината.
Не го знам колко ниско слиза в случая. Стопанина не му се занимава, а аз реших да не нахалствам допълнително.
И двата ми климатика не слизат под 300 вт. и изключват. Също така когато ги изключа от дистанционното (не от контакта) и двата показват консумация 0коло 50-60 вт. на час - GENERAL ASHG12LUCA, FUJI RSB12LDC. Как да напиша какви са ми климатиците отдолу в подписа за да не ги пиша постоянно.Благодаря.
А защо показват 60-70 при положение,че са изключени? За какво се консумира тази енергия?
Не се консумира, ама се показва от тъпите измерватели на мощност!
За тях cosFi е мръсна дума? Просто повечето са ментета и не показват коректно за товари, различни от активен!
Ако е истински електромер, няма да го показва! - Коментирано е 1000 пъти!
kristofer73 , би ли включил на режим вентилатор "FAN" и от степените на вентилатора "QUIET","LOW","MEDIUM","HIGH".
Сподели, моля на всеки от степените, каква консумация показва уредчето!
![]()