При моя уред, когато климатика е достигнал градус и спре /усеща се да върти перката на доста ниски обороти/ моментната консумация е почти постоянно в движение, но се върти около 20W. Да приемам, че уредчето е сравнително читаво така ли?
При моя уред, когато климатика е достигнал градус и спре /усеща се да върти перката на доста ниски обороти/ моментната консумация е почти постоянно в движение, но се върти около 20W. Да приемам, че уредчето е сравнително читаво така ли?
Аз съм мерил на FUJI 12LGC
Консумирани мощности : (Измерени с електромер)
P <= 3,5W - При изключен климатик и Твъншна над 7°С.
P = 6,54W - При включен климатик – следене на температурата.
P = 24,3W - Подгряване на компресора - при изключен климатик и Твъншна под 5°С. (включва при спадане на Твъншна под 5°С и се изключва при над 7°С.)
Сравнително, да!
Гледам че на снимката, показва 4 W. Писал си и за 8W, 12W. - Там някъде са! Ама 50-60W на изключен не е нормално!
12LMCA в Off mode и Standby mode го дават 3.7 W, в Thermostat-off mode(Heating) е 6.0 W, а в Crankcase heater mode (Heating) е 22.9 W.
Моето Fujitsu, като достигне температурата и изключи, на уреда показва консумация 22W.
Снощи хвърлих едно око за около 20тина мин ..... като включи консумира около 200W за много кратко време -> падна на 130W -> варираше около минута на 60W~90W и след това изключи. През това време от перката се усети как от хладна струя се загря доста бързо, след това стана сякаш по хладна и се задържа, а на края се охлади плавно преди да спре да грее. Всичко това го направи на минимална степен или най тихата, като е сложен на АВТО. Вън в кола показваше 5гр..
pulsedriverbg,
уреда не го бива, силно занижени показания, 12lmca не може да свали до 130W, да не говорим за 60-90W. Оттам идват и нереално ниските месечни консумации.
И аз вече започнах да се съмнявам. Интересното е че на всички други уреди на които съм го пробвал е давал отклонение с най много около 5-10% от това по табелка. Ще видим като плати месечната си сметка за ток дали ще има рязка промяна от други периоди.
Дайте идея за един читав/проверен уред за измерване. Този съм го взел на заем, а мислех да си купя един за мен. После ще направя сравнение отново!
Е хубу де-къв е смисъла???Имаш го вече,идва ти сметката и плащаш.
Информиран Избор, ама би трябвало продавача да ни информира, а не с мъка да се събира информация от форуми и комшии.![]()
Защото те не го правят, а и не ги интересува особено, го правя аз! Ако чакам някой друг да ми помогне ще си стоя в калта цял живот.