За кой модел на МХИ става въпрос? Високият клас, дори само 3-4гр. да има за догонване, се развърта почти на максимум, без задаване на Хай Пауър.
За кой модел на МХИ става въпрос? Високият клас, дори само 3-4гр. да има за догонване, се развърта почти на максимум, без задаване на Хай Пауър.
Колегата за да няма чуденки, да си пусне климатиците и да не ги спира. Да не ги мъчи да догонват тези 8 градуса. Няма да спести нищо по този начин.
Премиума също се форсира, ако има да догонва. Както казва mimojef - никакво спиране и комфорта е осигурен.
Моделът е MHI SRK/SRC20-WB
На мен точно това ми допада в Diamond. Гони усилено зададената температура, докато KGTE не го прави. 5 минути стои на Powerful Mode, след което изключва и започва нанова с много по-ниски обороти.
При такава температурна разлика ми се струва удачно да държи пълните 20-ина минути на максимална степен. Защо не го прави, ето това искам да знам?
и аз бях недоволен, но КГ-то са така, ако искаш от 20°да вдигнеш на 24, трябва да го сложиш на 27 и след това да намалиш, иначе трябва да чакаш цял ден...
затова по-добре не го спирай изобщо, аз го държа на безшумната на 23.5°, вечер преди лягане включвам сензора, той отчита , че няма движение и започва да работи по-иконимично, на другия ден го изключвам и така...
Тази сутрин забелязах отново странно поведение на KGTE. Обикновено се случва това, за което стана въпрос и по-горе - развърта в началото компресора до 1600/1700 вата, спира, след което си тръгва на някакви по-ниски обороти. Днес дори майка ми, която не е особено наблюдателна що се касае до климатици, забеляза, че климатикът работи странно. След като го пуснахме вдигна до близо 1700 вата, задуха наистина топло. Както и очаквах обаче, скоро след това спря. Така няколко минути. Тръгна отново, в началото задуха хладна струя, но с вдигането на оборотите стана приятно топла. Ако не се лъжа потреблението беше около 1300 вата в този момент. Задължа няколко минути и отново спря. И така няколко пъти - спира, тръгва отново, развърта до към 1200/1300 вата и пак спира. Едва след няколко опита се установи на обичайния ритъм по това време от денонощието - 500 до 700 вата. Температурата навън беше 5 градуса, зададената от ДУ - 25 градуса
Ако не го спира, няма да има "спиране"...Иначе едно спиране мисля е неизбежно
няма и да развърта до такива високи стойности - 1600-1700 вата ...
Това, че вдига в началото до такива стойности, не ме притеснява. Това, че тръгва - спира, тръгва - спира няколко пъти преди да заработи нормално, ето това ме притеснява.
Досега спираше само веднъж, както казва zillion.
Вчера забелязах поне 4/5 спирания, преди да заработи нормално. Днес бяха точно 3.
На снимките се вижда доколко вдига в началото, след едно спиране и след второ спиране. След третото спиране вдига до към 1000 вата и след това се установи на около 600-700, в момента е около 550 вата
Ако се притесняваш, че нещо му има - нищо му няма. Опитай поне веднъж (едно денонощие) без да го спираш. Сигурен съм, че ще изчезнат спиранията. Ти сам го каза: "преди да заработи нормално"...
високите външни температури карат Фуджицата да работят доста нервно ,свиквай .. друг "номер" е изключване от 3та степен на вентилатора ,ако е на ауто ... като цяло нищо не се е променило като гледам от 2005 ли кога си взех първото Фуджицу .. вече нямам от тази марка де ,има доста по добри алтернативи
Той нервно се държи и при по-ниски сутрешни температури (около 5 градуса е тук сутрин). С нарастване на температурата заработва на по-ниски обороти, без да спира.
Вчера го оставих да поработи повече, в един момент комсумацията бе 120-150 вата. Навън вече бе 21-22 градуса. Явно минимумът не се покачва като при MHI ZSX , който работи на on/off след като стане 13/14 градуса навън. За мен неприятното е, че не работи както ми се иска в началото с тези on/off след всяко вдигане на оборотите. Не разбирам и защо ми е тази опция Powerful, след като на нея не се застоява повече от 5-6 минути. Вдига около градус и бам...отново off. А вътре е 18/19 градуса, ДУ е на 25
Това е от този следобед. Температурата най-накрая достигна зададената от ДУ - 24 градуса. Но навън все пак е около 20.
Прави впечатление много ниският минимум - едва 110 вата. Дори при тези условия вентилаторът не пада на степен Quiet - 21 дб.
Така е при всички модели от марката, пише го в инструкцията и е коментирано многократно.
На тази степен може да работи само ако я избереш ръчно. Прочети темата да не ти преразказваме писани вече работи.