Страница 83 от 87 ПърваПърва ... 33738182838485 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,231 до 1,245 от общо 1299
Like Tree739Одобрявам

Новият модел на триото KGTA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2018
    Живее в
    Стара Загора

Отговор: Новият модел на триото KGTA

Здравейте, преди пет години си купих 09kgta,и го коментирах в пост #157, поради многото шумове от фреон, неконфортна логика на топло бе недолюбен и 2020 година заточен в кухнята, и по спалните сменен от още две ME FH09-ки прибавени към първата в хола от 2018г.! Та по проблема, вчера със задоволство разбрах, че духа като луд на авто не сваля от 4-та и при зададени 21града не намаля под 24.5града! Как ли не пробвах - духа едно хладно, но не и студ! Обръщах и на топло два три пъти (защото имам опит с един прозрачен LG 12-ка, че четирипътя не му приляга всеки път хубаво и имитира все едно е изпуснал, но като оплътни и върви пушка) и като че ли духва топло, но сега като чета, че масов дефект за почва да е четерипътя явно трябва да го закъчим на МАНОМЕТЪР да видим, какво ще се окаже!!!

- - - - - - - - - -

Ааааа и да попитам какъв модул wifi му пасва, че бях срещнал в темата че не стават?
    Този пост е редактиран от peshocom; 11-06-24 в 07:53.

2.  

3. rym
    rym е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021

За един приятел питам:
    Офис, ново строителство с изолация и ПВЦ , 20 кв.м, южно слънчево изложение, Пловдив, тепература 22°
    на отопление...
    Намерил е някаква изгодна 7-ца КГ и се чуди дали да я монтира.
    Как мислите, ще му свърши ли работа?

4. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Има такава надежда :-)
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    • Тип файл: png 1.png‎ (58.7 KB, 849 Прегледи)

5. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Има нова модификация ASHHxxKGTG / AOHHxxKGCG
    https://bulclima.com/uploads/fileatt...es_leaflet.pdf
    Вече идва директно с бежична мрежа, има леки промени в шума и дебита на вентилаторите на пръв поглед, малка разлика в COP/EER при някой мощности, охлажда до +50 вместо до +46 официално.
    Aleksandars писа, че имало промяна в четирипътния вентил и управлението му. Надявам се когато има време да допълни информацията.

6. Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Любимец

Цитат Първоначално публикувано от zillion Виж публикацията

Има такава надежда :-)
    На втора степен седмицата и девятката ги дават да работят с 31 децибела а дванайстката работи с 33 децибела! Става но само в хол в който телевизора работи непрекъснато!
    Gena_bs, bobivg, rosswen и 2 други харесват това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2024

То и на Midea Breezeless MSFAAU-09HRFN8-I е 38 / 33 / 20 децибела по спецификации, така че едва ли ще е толкова зле.

8.  

9. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Няма да е толкова зле, ще бъде много по-зле.
    Същата пръчка си е щом няма поне още една степен под 30 дб.

10. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от Ivanskin Виж публикацията
    То и на Midea Breezeless MSFAAU-09HRFN8-I е 38 / 33 / 20 децибела по спецификации, така че едва ли ще е толкова зле.
    С тази разлика, че Мидеята е с около 30% по-евтина и никой не очаква нещо безкрайно от нея. Докато при Фуджито това си е проблем от "Създание мира", дори най-малкия (9000 BTU) "флагман" на марката ASHG09KXCA на първа степен е 28 децибела в режим охлаждане и 30 в режим отопление, а на втора 38 - 39 в двата режима респективно, а машината е почти 5 бона без някакви си 20-30 лева. Това е пълен абсурд.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ама мидеята няма 3 степени ,има 5 зададени отделно между тях по избор през 1% си избираш сам скоростта .. няма място за сравнение ,много по тиха е от кое да е фуджицу не е като да съм нямал и фуджица
    Mega, rosswen и HRS9 харесват това.

12. Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Любимец

Цитат Първоначално публикувано от Ivanskin Виж публикацията
    В спалнята имам Midea Breezeless а в хола имам Fujitsu, така че имам преки всекидневни наблюдения как работят двата климатика. Fujitsu не може да стъпи и на малкия пръст на Мидеята. Реално Мидеята работи много по безшумно на всички степени от Fujitsu.За разлика от Fujitsu на Мидеята освен петте и стандартни степени на турбината 20,40.60,80 и 100процента може да и зададете сто степени на турбината като можете да ги променяте със стъпка от 1 процент, може да и зададете 5, 8 процента, 18,22,26,33,41 ,42,43 процента и т.н. Освен това Мидеята има много повече екстри и от най скъпия Fujitsu! Fujitsu го търпя защото е в хола и телевизора го заглушава, но при първа възможност ще го телепортирам някъде другаде.
    Gena_bs, Mega, rosswen и 2 други харесват това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

Здравейте!

Реших да споделя своите наблюдения от модела General Fujitsu ASHG12KGTE/AOHG12KGCA
    Инсталирах е в хола, който е с отворен край към кухнята - общо около 28 кв.
    Апартаментът е в панелен блок с външна изолация, изложение - запад/югозапад
    Ползвам климатика вече месец и нещо и ето какво мога да откроя в работата му:
    1. Дизайнерски външен вид - вътрешното тяло е малко над 80 см. и не се набива особено на очи
    2. Иикономичен - в началото замервах консумацията му с ватметър и ми направи впечатление, че, ако аз изрично не включа опцията за бързо охлаждане, разходът рядко нахвърля 500 вата в началото, след което пада до 300, 200, имало е случаи дори около 100-ина вата. Честно да си призная, това не ми се нрави особено, тъй като температурата се достига доста по-бавно и в това време комфортът не е особено добър. Пълно противоположност на МХИ Даймънд 20 SRK/SRC 20 ZSX - WB, който е монтиран в спалнята, но за него ще напиша в съответната тема.
    3. Тих, но не чак толкова - вярно, климатикът постига ниво на шум от едва 19 дб, но само когато работи на най-ниската степен на вентилатора - Ultra Low. Досега обаче не съм го виждал да спада на тази степен при избран режим на Auto. При степен Low шумът е около 29-30 дб. Не че е болка за умиране, така или иначе е монтиран в хола.
    Външното тяло е изключително тихо и досега не съм го чувал, ако прозорецът е затворен
    4. Прилично регулиране на въздушната струя - да, сравнено с предишния климатик, който замени, този е направо впечатляващ. За съжаление обаче му липсва опция за контрол на перките вътре в тялото, каквато например има МХИ.
    5. Лесни за почистване филтри - различните видове филтри са достъпват лесно, предният капак се отваря без никакви затруднения, нещо, което не е напълно така при Даймънд
    Тези наблюдения обаче са базирани на работа на климатизатора само в режим на охлаждане. Лично за мен би било много по-интересно да видя как би се държала машината в зимните месеци, не че тук в Петрич има кой знае каква зима, но...
    Тогава ще споделя и повече информация

Бъдете здрави!
    ccankov73, Palev и Ivanskin харесват това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Стискайте палци да няма проблеми с четирипътния, защото тогава всички плюсове или по-малки дефекти ще се изпарят моментално и ще изглеждат като детска игра.

16. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

“Е” то беше оправената серия, по спомен от “Aleksandars”…
    И да, виж на отопление дали ще ти хареса как работи.

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

KGTG е серията... ASHH-KGTG при General Fujitsu и RSH-KGTG при Fuji Electric.

Sent from my Vivo X100S using Tapatalk
    Alexi и ccankov73 харесват това.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

пробутали са на човека стария модел .. навсякъде се пробват ,ако не гледаш какво купуваш
    HRS9 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 83 от 87 ПърваПърва ... 33738182838485 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Новият AQV12YWAN
    От climamarket във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 45
    Последно: 21-01-12, 00:01
  2. Мнения за новият модел MS9A-12HRN1 Luna Split A5
    От specimen във форум Климатици Midea
    Отговори: 1
    Последно: 29-10-11, 19:51
  3. Разлика между стария ми климатик и новият модел?
    От marian1 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 2
    Последно: 27-11-10, 02:07
  4. Новият 3D тест
    От FearMe във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 51
    Последно: 05-08-07, 00:07
  5. Новият Форум
    От sorrowsad във форум Анкети
    Отговори: 25
    Последно: 28-08-05, 01:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе