Правих профилактика на вътрешното тяло каквато правя на всеки 2 години. Този път нещо оплесках. Ще дам линк към видео ако може някой да помогне!
https://m.youtube.com/watch?v=luhyCsvh43w
Правих профилактика на вътрешното тяло каквато правя на всеки 2 години. Този път нещо оплесках. Ще дам линк към видео ако може някой да помогне!
https://m.youtube.com/watch?v=luhyCsvh43w
Благодаря за намесата, правий пълно разглобяване на вътрешното тяло. Миене на всичко с обезмаслител и зглобяване. Както казах не го правя за пръв път.
Вероятно след като го събвах пръсках с обезмаслител о вода по питата и явно се е овлажнил мотора на турбината.
Наи-хубавото е ЧЕ СЕ ОПРАВИ!
Явно след като минаха два часа изсъхна и тръгна.
Благодаря на всички които решиха да помогнат. Ще оставя темата за да бъде от полза ако се наложи.
Радвам се, че се е оправил.
Не пръскай с обезмаслител, защото е силен разтворител, едно, че може да ти прецака пластмасите, ами и платката може да скапе, ако случайно попадне върху нея.
Аз си мия питата и ваничката с гореща вода и обикновен течен сапун. Сваля мизерията и няма опасност да прецака нещо.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 04-06-18 в 21:08.
При Leca, ваната с мотора и турбината изллизат лесно . Изпарителя остава закачен на решетката и може да се обслужи отвътре. Ако намокриш малко повече мотора, си вътре с около 180/200 лв.
Да, доста културно проектирано вътрешно тяло, с 10 болта и остава само питата закачена на стената. Не знам да е чак толкова безпощадно Meglio и затова всичко свалено в банята беше много старателно почистено и като цяло стана като нов.
Само това с цвето-музиката доста ме притесни при положение, че съм сигурен че няма грешки.
Както и да е след последвалия тест с термометър на пълна мощност съм доста доволен....
Бойски, климатикът ти е за зареждане с фреон, ако термометърът е верен.
Цветомузиката да не е заради това?
Кака за зареждане 4 градуса.....?
А за другото аз вече писах че се оправи. Благодаря ти!
Трябва да е над 10, даже над 12...
Почти без фреон е останал, ако ти е верен термометърът.
На отопление сигурно хич го няма. Извикай някой да му провери фреона, че ще му опечеш намотките така.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 05-06-18 в 01:20.
Извинявай, но би ли се аргументирал.
Кое те кара да мислиш, че няма фреон?
По тая логика колкото по-малко е фреона толкова по-студено ще духа ......
Термометъра показва 4 градуса,не 40,оттам се бъркате
Има няколко паралелни (поне 3) секции във вътрешното тяло (виждат се от разпределителя) и температурата им при работа трябва да е почти еднаква. При намаляване на фреона, тя започва да се различава. Накрая едната обледява. Мери се с контактен термометър.