Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 93
Like Tree2Одобрявам

Haier HSU-12HV03/R2 (DB) - проблеми!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Re:Haier HSU-12HV03/R2 (DB) - проблеми!

Този замръзналия беше в спалня която не е повече от 15м2.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Аз пък,Велев,от две седмици гледам отсреща в Гто на блока как мъчат една Мидеа 9ка и сърцето ми се къса.Монтирана е миналото лято и зимата работеше добре/не замръзваше/.Сега цялата е буца/фреон или датчик/,тия кьорави ли са.При тия температури и Осака не съм виждал замръзнала,а от Мидеите тази е единствена-шарани хора!

4. Тук е от
    Dec 2009

Направих няколко експеримента: и на топло и на студено грешката все излиза със сигурност е "Е 21" намерих един PDF за този модел, където излиза някаква грешка в контролния модул (звучи много лошо).

http://www.google.bg/url?sa=t&source...5pVGIYhqZhyUAw

Страното е че проблема се появи при включване на климатика. В момента при включване външното тяло включва перката но компресора не се включва след време на дисплея на вътрешното излиза е21, това е след изкл. от контакта да изчисти грешките, ако се включи само от дистанционното грешката излиза направо.
    Преди няколко седмици се наложи да го пълнят с фреон защото тръбата точно над компресора са беше пукнала след това изкара няколко работни часа и при пускането (ако има значение при -6 градуса) сдаде багажа.
    На друг модел тази грешка я даваха за външния температурен датчик?????
    Имали някой представа кое точно е модул за контрол???
    Имам възможност да сваля платката от другия (индентичен) безпроблемно работещ и да я сложа на този, дали ще остана и без него????

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от sion
    ... при пускането (ако има значение при -6 градуса) сдаде багажа.
    Има значение, разбира се! Защо си го спирал при отрицателни температури?

6. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Аз също видях на един блок кадето бях монтирвал Даикин сега има мидея CSU-12 яко замръзнала. Но по същество за хаера това индикира че ти е цъфнал IPM модула или компресора а може и двете.Това е от един Хаер с изхорял модул грец и пробил към корпус компресор.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

7. Тук е от
    Dec 2009

проблема беше грешка Е21 на вътрешното тяло и 19 мигания на аларм диода отвън.

Здравейте, след консултация със сервиза на Роял, ме посъветваха да сменя SPDU-то и след това със сигурност съм щял да разбера дали не е компресора (в интерес на истината хората бяха любезни и ми обясниха че SPDU-to най-често дефектира, имат го налично за 110BGN и проблем в компресора е по-малко вероятен) но го изключих за 24ч от щепсела и го пуснах при положителни външни температури - и чудо машината беше забравила че е правила проблеми и имаше голямо желание за работа. Така че на Коледа стават чудеса. Предполагам че става въпрос за някаква защита или някакво претоварване при стартиране в отрицателни температури.
    Покрай тези аеробики установих нещо странно при изключен климатик но включен в мрежата има паразитна консумация от 40W активна енергия на час, което е доста и не знам откъде идва, не е никак малко при условие,че при 0 гр. външна температура в помещение 20М2 консумацията за поддръжка на 20 гр. е 240W.
    Изводът от коледната приказка е : НЕ СИ ИЗКЛЮЧВАЙТЕ КЛИМАТИЦИТЕ!!!!!!!!!!!!!!

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Не е паразитна, явно е подгряване на компресора.

10. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Това че не е тръгнал при ниска температура и е дал грешка не значи че е повреден. Просто компресора се претоварва заради увеличения вискозитет на маслото и повишаването на тока го кара да сработи токовата защита. Имал съм обаждания за подобни скучай с пускане на Национал Панасоник да дава грешка за повреда в компресора или модула. И след повишаване на външната температура си тръгва и работи нормално вече втора година. Дори при Хитачи има термистор който не позволява пускането на климатика при ниски температури.

11. Тук е от
    Nov 2010

Здравейте!
    Имам нов Наер, 12-сетка.Още с пускането се появи от вътрешното тяло неприятен шум, вероятно БРУМ,който продължава и при ИЗКЛЮЧЕН от дистанционното климатик.От сервиза смениха с голямо мотане платката и шумът намаля, но не изчезна.Имам някаква консумация при изключен климатик.Какви елементи ОСТАВАТ под напрежение в вътрешното тяло след изключване от дистанционното, най вероятно брума е от тях.Изпратените "специалисти" не се заинтересуваха особено от проблема.Моля, помогнете с информация и идеи, шума е много дразнещ.Милчо- mal1@abv.bg

12. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Има трансформаторче във вътрешното тяло намаляващо захранващото напрежение от ~220V на ~12V за захранване на електрониката. Възможно е брума да е от него.

13. Тук е от
    Nov 2010

За съжаление, значи пак платката ще трябва да се сменя, ако благовалят.Благодаря за информацията.Милчо

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Не знам какво трябва да се случи та хората да спрат да си купуват боклуци!?!?!?!?!?

16. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от lavsho
    Не знам какво трябва да се случи та хората да спрат да си купуват боклуци!?!?!?!?!?
    Предполагам че когато един свестен климатик започне да струва по малко от 2 месечни заплати има голям шанс нещо да се промени.
    Asen Ikonomov одобрява това.

17. Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Не е паразитна, явно е подгряване на компресора.
    Добре де, ако има подгряване на компресора защо не иска да тръгне при минусови температури?

Може би защото е Haier!
    Asen Ikonomov одобрява това.

18. Тук е от
    Feb 2011

pri men pokazva E-7

Запознай се със форумните правила и пиши на кирилица!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатик Haier HSU-12HV03/R2(SDB
    От beliagalab във форум Климатици Haier
    Отговори: 22
    Последно: 10-02-15, 23:19
  2. Климатик Haier HSU-12HV03/R2(SDB
    От beliagalab във форум Климатици Haier
    Отговори: 1
    Последно: 21-02-12, 15:18
  3. Haier HSU-12HD03/R2(DB) - проблеми
    От Kotyo във форум Климатици Haier
    Отговори: 66
    Последно: 17-11-11, 17:43
  4. Имам HAIER HSU-12HV03/R2D(SDB) = Имам проблем ПОМАГАЙТЕ!
    От DIDOTO във форум Климатици Haier
    Отговори: 8
    Последно: 09-01-11, 17:29
  5. Haier HSU-12HV03/R2(DB) - не топли добре
    От zarzalai във форум Климатици Haier
    Отговори: 16
    Последно: 29-02-08, 22:50

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе