Здравейте на всички за първи път пиша във форума понеже сега го намерих с търсачката . Та проблема е , че въпросния климатик които имам от осем години и съм много доволен от него изведнъж спря да работи и като го включа мисли около 1 минута през която си светват лампите Пауар и Опереит /нормално / също и тръгва леко да върти вентилатора на вътрешното тяло , но компресора не го чувам да тръгне . След като мине минутата започва да мига само лампичката на Опереит , а Пауар загасва и спира да върти и вентилатора на вътрешното тяло . Климатика е използван доста активно през тези осем години от декември до април почни без изключване в Бургас , където живея.
Викнах едни момчета , те казаха че може да е лоша връзка между външно и вътрешно тяло и пуснаха нов кабел за да пробват но не тръгна - все същото , донесоха и пробваха с друга вътрешната платка от същия климатик но тоново същата работа . тогава казаха , че най вероятно е изгоряла външната платка която струва около 450лв. и понеже климатика бил на осем години вече не си струвало да я сменям защото догодина може да замине и компресора за това по добре да си взема друг климатик нов .Климатика съм го купил 2002г. за 1350лв. инверторен.