Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 57

HAIER HUK-12HEK03/R2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич
    Мнения
    2,196
    #16

    Re:HAIER HUK-12HEK03/R2

    Като чуят КЗП ще доприпкат веднага!!!Ма и да дойдат, ако са решили да го пързалят пак няма да свършат работа.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    София
    Мнения
    70
    #17

    Re:HAIER HUK-12HEK03/R2

    Като дойде време за профилактика, гледай да не ти продиктуват по телефона, какво да направиш, а те само да минат за парите-после.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    14
    #18

    Re:HAIER HUK-12HEK03/R2

    има малко развитие след поредното звънене ми обещаха че ще доидат да го видят,но сега имали много заявки и срока бил 7-8 дена за испълнение от обаждането.така че ще пиша като доидат.дано не си останат с гледането само и да излязат професионалисти

  5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    14
    #19

    Re:HAIER HUK-12HEK03/R2

    явно наистина са бързи момчетата,доидоха и се оказа че фреона бил малко,дозаредиха.сега ще видя как ще работи,но веднага след дозареждането стана по тих и спря дразнещото разтрисане на компресора надявам се това да показва че всичко ще е наред вече.Благодаря много за съвети те ви,добре е човек да знае че има форуми в които може да получи подкрепа и ценни съвети

  6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    14
    #20

    Re:HAIER HUK-12HEK03/R2

    непускам нова тема,защото се отнася за същия климатик.нормално ли е според вас при режим обезкрежяване да трупа скреж по ламелите на вътрешното тяло,все пак е само за някакви си 9 мин.ако е така какво ще става лятото?или тогава ще има разлика заради отдухването му?

  7. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #21

    Re:HAIER HUK-12HEK03/R2

    Нормално е и моята 9ка трупа скреш по ламелите на вътрешното тяло когато обезскрежава външното. Лятото си със пуснат вентилатор който постоянно движи въздух между ламелите, а при дефрост вътрешният вентилатор не работи.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    14
    #22

    Re:HAIER HUK-12HEK03/R2

    Цитат Първоначално публикувано от антондд
    ами май ще се наложи да ги викам.не ми вкл.размразяването без моя помощ(слагам на високи градуси и вентилатор на мах.)иначе вътре не качва повече от 19 градуса. на външното тяло се трупа много лед и дори след размразяване не се изсушава питата.според вас да им звъня ли,има ли оправия тва нещо?
    Здравейте! Имам същия проблем. Моделът е Haier HSU - 12 HEK03/R2 . Купен е преди около два месеца и вече за трети път заледява - при температура на въздуха през деня над нулата. Първият път техниците го оливаха с топла вода - тръгна, след като три дни беше целия в лед и поддържаше темп. 18 градуса при зададена 25-26. Когато втория път им се обадих, просто докато ги чакахме /два дни/ да дойдат, изключихме климатика, за да не гори напразно ток и той разбира се се разледи сам. Момчетата дойдоха, пуснаха го и той заработи нормално естествено и те решиха, че няма проблем, въпреки обясненията ми, че нарочно е изключен и просто се е размразил през това време. Третият път дойдоха и го замериха и според замерванията всичко му е наред с дефроста. За фреон не е ставало дума от тяхна страна. С две думи - вече три пъти ме убеждават, че климатика е наред и нищо му няма . Да отбележа, че уредът се държи нощно време на 18-20 градуса, а през деня на 25-26 при втора степен на вентилатор. Уредът е монтиран на южна стена, където слънчето го огрява още от сутринта поне до 15 часа следобяд. Но днес отново се появи проблемът - сутринта в 8 часа беше увеличен на 26 градуса, като пак има лед по него. Заработи чак в 13,30ч. - тоест тогава размрази, при все че слънцето го напича вече повече от 5 часа. Тука във форума чета, че при такова положение имате съмнения за фреона. Досега, вече три пъти, от сервиза, който се занимава с нас, никой не го спомена това и непрекъснато твърдят, че всичко е наред . Почвам да си мисля, че щом нещо е в гаранция, никой няма стимул да направи квото и да било!
    Моля, за някакъв съвет.
    Благодаря.

  10. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич
    Мнения
    2,196
    #23

    Re:HAIER HUK-12HEK03/R2

    Защо не питате тук преди да копувате?Я кажи в колко м3 помещение е монтиран има ли изолация някаква и каква дограма имаш?

  11. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #24

    Re:HAIER HUK-12HEK03/R2

    Цитат Първоначално публикувано от Dakota
    . Почвам да си мисля, че щом нещо е в гаранция, никой няма стимул да направи квото и да било!
    Моля, за някакъв съвет.
    Благодаря.
    Ами проблема ти е че повечето колеги по тия сервизи не им дреме за клиента тя заплатата си им върви. Просто не си намерил хората които да ти свъшат работа. А това че е в гаранция и нямат стимул е така но не за всички ето аз днес ходих да видя един климатик за които вчера вечер ми се обадиха, климатика заскрежил доволно. Източих го и го заредих оказа се заводски пълен на 50% не съм им взел и лев макар че ми предложиха все пак държа на работата си и климатика е на няколко месеца. Поне кажи от каде си да ти предложим някой колега дето да ти свърши работа.

  12. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич
    Мнения
    2,196
    #25

    Re:HAIER HUK-12HEK03/R2

    VeleV.Klima дай да разберем първо климатика в колко голямо помещение е монтиран и тогава да гадаеме.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    14
    #26

    Re:HAIER HUK-12HEK03/R2

    Извинете, че не дадох подробностите. Стаята е малка - около 12 м3. Понякога се отваря вратата към другата стая, която също е толкова голяма. Дограмата е дървена, но е двойна. Няма изолация, но стаите са изцяло с южно изложение /двете с като влакова композиция - една след друга/ и почти през целия ден, ако има слънце, бие в прозорците, под които е монтиран климатика. Тоест, стаите не са ледници като цяло.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #27

    Re:HAIER HUK-12HEK03/R2

    За да заледява има причина първата е количеството фреон дали е точно като грамаж, втората е електрониката дали изобщо пуска системата за размразяване и колко трае процеса. И последната е лош избор на марка. Като първата е по силите на повечето сервизи да го заредят на ново с везна и тогава да се види дали проблема е рещен или ще се търси проблема в електрониката.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    14
    #28

    Re:HAIER HUK-12HEK03/R2

    Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    днес ходих да видя един климатик за които вчера вечер ми се обадиха, климатика заскрежил доволно. Източих го и го заредих оказа се заводски пълен на 50%
    Не знам защо три пъти се разкарваха, но не направиха това! Одеве отново им се обадих и казаха, че в понеделник ще го вземат и ще го пуснат да работи при тях за една седмица. Споменаха нещо, че и в София можело да го карат.
    Искам да кажа също, че докато не замръзне, климатикът си работи. Но това е за два-три дена и после заледява и почва да духа хладно и не покачва температурата. А проблемът е, че стои заледен доста дълго време - както казах, първият път беше 3 дни! А днес около 6 часа, защото е топло навън. Е на това вика ли му се, че няма проблем? 6 часа размразяване в най-добрия случай с греещо слънце и тепмература над 4 градуса / в Пловдив в момента е толкова/?
    Да отговоря и на г-н Велев. Направиха замервания на датчиците - всичко им било наред с цикъла на размразяване.

  17. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #29

    Re:HAIER HUK-12HEK03/R2

    Моят хубостник като беше с развалени датчици (2 на външното тяло) се размразяваше на всеки 40 минути без значение дали температурите навън са високи. Сега след като всичко по него е наред само като натрупа скреж по питата.

  18. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #30

    Re:HAIER HUK-12HEK03/R2

    Първо се почва от хладината част елементарно е да трупа скреж при по малко фреон затова за да се почне от основа нормано зареден климатик и тогава да се ровят датчици. То и да го вземат нищо няма да свършат защото ако го пробват ще е в помещение на топло. Абе много малко са хората дето могат логично да мислят как работи климатика и какво да се търси. А пък пратят ли го в София зимата ще мине.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Препоръчайте ми HAIER 9-ка
    От ivanvv във форум Климатици Haier
    Отговори: 4
    Последно: 28-07-10, 22:06
  2. Haier HSM12HEA
    От ivanpetelov във форум Климатици Haier
    Отговори: 5
    Последно: 19-07-10, 01:23
  3. Haier - DC инвертори
    От edi1 във форум Климатици Haier
    Отговори: 16
    Последно: 01-11-09, 17:57
  4. Некупуваите HAIER
    От fiat във форум Черен списък
    Отговори: 8
    Последно: 03-12-08, 20:59
  5. Hitachi RAS/RAC-E14H2, Haier HSU-12H03/H(DBP) или Haier HSU-12HB03/R2(DB)
    От did във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 04-12-06, 19:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе