Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 57

HAIER HUK-12HEK03/R2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2010

HAIER HUK-12HEK03/R2

моля за мнението ви,защото от скоро сам собственик на това "чудо".въпроса ми е -когато го вкл.на отопление при стайна темп.20 и настройка на климатика на 20 той се вкл.и изкл.на няколко мин.и вместо само да е подържа в стаята става около 24 градуса(мерени с друг тернометър) при зададени 20 и става голяма жега.а на самия климатик си исписва че варират между 20 и 22.мерих темп в стаята и с други тернометри и се оказва че наистина си е 24.моля за съвет.на какво се дължи това и трябва ли да викам техници преди да се е застудило времето навън?

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:HAIER HUK-12HEK03/R2

Като се застуди, ще си заработи като хората сега са много близки границите ти на вътрешната и настроената температура.

4. Тук е от
    Dec 2010

ами в този случай не е ли нормално изобщо да не вкл. Че сега,по ми прилича на обикновена духалка и топли колкото може?

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Толеранса на следене на температурата е по-голям - сигурно 1 или 2 градуса и когато тръгне да топли, превишава бързо зададената и спира.След известно време пак включва и пак подминава над зададената.Ако са ти по-големи загубите, циклите на включване-изключване са по-чести.С оглед възможностите на машината и топлото време, нормално работи.

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от антондд
    ами в този случай не е ли нормално изобщо да не вкл. Че сега,по ми прилича на обикновена духалка и топли колкото може?
    Тази неделя ще разбереш как работи.В цяла България от 5 декември температурите падат до 0 градусаhttp://sinoptik.bg/?lid=100727011, а в някой части дори до -2 градуса.Така, че изчакай и ще разбереш как в действителност работи...

7. Тук е от
    Dec 2010

днес успях да го видя и наистина си работи нормално.но сега се появи една доста силна вибрация на компресора когато изключва.дали е от по голямото натоварване?че сега външната темп.е 7 а вътре е на 20 градуса?или си е признак за някаква повреда?

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

днес успях да го видя и наистина си работи нормално.но сега се появи една доста силна вибрация на компресора когато изключва.дали е от по голямото натоварване?че сега външната темп.е 7 а вътре е на 20 градуса?или си е признак за някаква повреда?
    Този резонанс/вибрации го имат доста марки климатици, може да е от незатегнати части(пластмасови решетки и други части).Притисни с ръка предната и след това задната решетка на външното тяло, ако не е от т ях е възможно да е вътре от допиране на тръби на фреона в метални части.

Колкото по-ниски стават температурите, толкова повече и по -силни вибрации и ще има...

10. Тук е от
    Dec 2010

но това са вибраций само на компресора и по точно растрисане на компресора когато спира,маи сам го забелязвал при стари хладилници същия симптом.и за това ме е страх да не ме изостави в големия студ по нататак.

11. Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    София

Климатиците на Haier като цяло са по-шумни .
    Аз имам тази марка от 6-7 години . В началото ме дразнеше , но после се свиква .
    Има едно правило - нещо което работи , не се пипа .
    Ако положението стане нетърпимо, тогава викай фирмата .

12. Тук е от
    Dec 2010

ами май ще се наложи да ги викам.не ми вкл.размразяването без моя помощ(слагам на високи градуси и вентилатор на мах.)иначе вътре не качва повече от 19 градуса. на външното тяло се трупа много лед и дори след размразяване не се изсушава питата.според вас да им звъня ли,има ли оправия тва нещо?

13. Member Аватара на ceco.bojkov
    Тук е от
    Apr 2010

Направо им звъниш и им казваш,че се е натрупало лед и не иска да се размрази те ще дойдат с фреон

14.  

15. Тук е от
    Dec 2010

днес им звъннах,и отг. им беше"когато замръзни да го включвам на охлаждане или да го поливам с топла вода до като се размрази" ужас,това ли е гаранцията на климатик.няма ли начин да се поправи или смени нещо че да почни да си вкл.сам размразяването когато и колкото трябва?

16. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Ужас! На всеки два часа да включваш климатика на охлаждане да разтопи леда по външното тяло и тъй като ефекта по разтапянето е малък, защото на охлаждане външният вентилатор духа, да му хвърляш по една, две кофи гореща вода да му помагаш. Тая вода и тя пари струва да я стоплиш.

Това помещение два часа си се мъчил да го стоплиш с това дърво и накрая след толкова мъки и хвърлени пари да включиш изстудяване. Бахти и подигравката.

17. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Може да го изключи външния вентилатор.А може наистина да иска фреон или тръбния на външното да се смени или премести на място където температурата на изпарение на фреона е по-ниска.

18. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

днес им звъннах,и отг. им беше"когато замръзни да го включвам на охлаждане или да го поливам с топла вода до като се размрази" ужас,това ли е гаранцията на климатик.няма ли начин да се поправи или смени нещо че да почни да си вкл.сам размразяването когато и колкото трябва?
    Мамка му, като видя такова отношение на псевдо търговци по отношение на проблем посред зима с гаранционният им климатик, иии.... айде да не казвам какво ми иде да направя
    Ти що не го питаш, като си счупи крака зимата след подхлъзване на заледен път и отиде на ортопед да не би да му казва "амии вържи си там една пръчка на крака с малко бинт и той ще се оправи след това"
    Утре им се обади пак и да идват да го оправят, ако не се появят кажи им, че ще си търсиш правата през КЗП.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Препоръчайте ми HAIER 9-ка
    От ivanvv във форум Климатици Haier
    Отговори: 4
    Последно: 28-07-10, 23:06
  2. Haier HSM12HEA
    От ivanpetelov във форум Климатици Haier
    Отговори: 5
    Последно: 19-07-10, 02:23
  3. Haier - DC инвертори
    От edi1 във форум Климатици Haier
    Отговори: 16
    Последно: 01-11-09, 18:57
  4. Некупуваите HAIER
    От fiat във форум Черен списък
    Отговори: 8
    Последно: 03-12-08, 21:59
  5. Hitachi RAS/RAC-E14H2, Haier HSU-12H03/H(DBP) или Haier HSU-12HB03/R2(DB)
    От did във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 04-12-06, 20:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе