20к е
Здравейте!След като от сервиза ми върнаха платките с подменен стаен датчик грешката вече не е Е2,а е Е7.Поведението на климатика е същото,само че проблемът май е по-голям.Някой каза,че Е7 е липса на връзка с външн.тяло или проблем със силовото захранване.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1300373760[/time]_________________________________________________
Освен това ми направи впечатление,че на външната платка мигаше червен светодиод ,който премигна 14 пъти.Какво ще рече това?Някъде във Форума пишеше за тези мигания,но не можах да го намеря.Моля,кажете!
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1300374316[/time]_________________________________________________
А също така стойността на стария стаен датчик го докара до 20Кома,при около 20*С.Мисля,че ме плъзнаха по пързалката!!!
joli_, предоставих ти сервизното на модела. Защо не го разгледаш? Мисля, че ще си дадеш отговори на доста въпроси относно държанието на машината.
Aleksandars,благодаря за сервизното на модела!Не съм специалист,трудно ми е с преводите,но полагам усилия доколкото мога.
При тази грешка провери първо кабелите на клемореда(просвири ги).Провери си и бушона на външното тяло.Възможно е и да е IPM.
Успех !
Като чета за пореден път се убеждавам че много хора с леви ръце са се хванали да правят климатици. Толкова ли не могат да ти замерят напрежения модули датчици и да ти дадат диагноза и цена за евентуален ремонт. В темиите за Пансоник и там един човек така се оплаква.
Стайният е 20Кома,другият е 10 на абсолютно всички Хайери без един модел.
Ако те интересува как да си провериш модула ще ти пиша на лични.
Утре ще опитам да проверя връзката между двете тела,ще потърся и външния бушон преди да дойдат от сервиза,но какво показва премигването на светодиода от външното тяло-14 премигвания?Интересно ще бъде каква диагноза ще поставят от сервиза при всичко ,което дотук направиха.Грешката Е7 се е получила още в сервиза при тестването на вътр.платки и после се появи и при мен,след като ги качих на климатика.Може ли там да са направили нещо и да се е получила нова грешка Е7.Аз нищо не съм променял между двете тела,за да наруша връзката между тях!
Е7 липса на комуникация между телата. 14 мигания IPM модула претоварване по ток. Хаера има възможност да се запуска външното тяло дори и без вътрешното ама това не го знаят сервизите.
VeleV.Klima техниците умозаключиха,че е IPM.Сега отидоха да търсят такъв,за да тестват Кл. с друг IPM и окончателно да решат какъв е проблема!
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1300450085[/time]_________________________________________________
След двучасова борба с всички термодатчици,компресора,вентилатора и всичко каквото се сетите от външното тяло -ТЕХНИЦИТЕ заключиха:виновен е IPM-ът!Смениха го с някакъв стар,при което духна топло и щастливи ми поискаха 200лв.
Е успях да допрочета темата....... , а колко ли по лесно щеше да е ако още в началото се беше обадил на сервиз, който да ти отремонтира климатика - вместо да се захващаш сам? Като гледам от първата публикация досега е минал месец и .....
А тя зимата свърши - няма страшно
Тук изключително много "ценим" мнения от подобен род!
Следващия път, ако нямаш какво да кажеш, не искаш, или не ти се занимава, просто подминаваш тема без да спамиш в нея!
Сплит,отношението и действията на техниците не бяха на професионално ниво.Не може Климатикът да си дефинира грешката,която е причинена от двата вътрешни термодатчика,а те да подменят само единия и то със стар.Освен това техния списък с грешките не съответстваше на този,който ми дадоха от РОЯЛ!В крайна сметка те елиминираха поотделно всички компоненти от външното тяло и така откриха,че има проблем в IPM-а.Преди това ми провокираха грешка,че няма връзка между телата;поискаха ми 30лв. за подмяната на датчик,който струва 8лв.и сложиха стар!!!Е как тогава да им имаш доверие и да не си ремонтираш сам!Освен това във форума има много по-компетентни хора,които ми и помогнаха.Благодаря на всички,които се отзоваха и ми помогнаха!!!
Колеги отново проблеми с хайер, точно такъв модел. HSU-09HV03R2(DB)
Ровя вече три часа и нищо конкретно немога да намеря. На дисплея показва грешка F23 а отвън шест мигания.
Намерих нещо за ф23 ама за мигането никъде нито дума. Някой да подскаже нещо.