Страница 6 от 8 ПърваПърва ... 45678 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 114
Like Tree28Одобрявам

Инвертори Gree с компресори Daikin

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    3,261
    #76

    Отговор: Инвертори Gree с компресори Daikin

    дай още букви и цифри, не може да е само това, трябва да има още.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Мнения
    23
    #77

    Отговор: Инвертори Gree с компресори Daikin

    Да, наистина има още букви .
    Направо прилагам снимка:
    031712267.jpg
    Понеже май е малка, ето и линк: http://media.snimka.bg/s1/2734/031712267.jpg
    А това е модела на външното: K3DNA5J/O

    Това, което аз успях да намеря за климатика, е оскъдно. Ето го: http://www.gree.co.za/uploads/9/7/6/...ac_r22_gas.pdf
    По-важното, което разбрах от този файл е, че Гри-то ми е DC инвертор, с новата технология G10, разработена специално от Гри за намаляване на консумацията. Интересно, след като средната такава я дават над 1кВ . Въшното тяло е точно като това, показано в брошурата - 1:1.
    За компресор обаче йок!
    Както и да е, щом като външното тяло е нов модел, не мисля да искам да го сменям със старо, било то и с дайкински компресор.
    Повечето информация в нета за тази система е на чешки, украински и полски... езици, може пък да има нещо общо с Дайкин :D
    Този пост е редактиран от арх. Пътко; 08-10-13 в 03:07.

  4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #78

    Отговор: Инвертори Gree с компресори Daikin

    Ето ти сервизното - http://www.chlodzenie.pl/dg/dokument...jne/Change.pdf .Компресора е qxa-a091ze190a сертифициран е като компресор на ГРЕЕ, произведен в Zhuhai Landa Compressor Co.Ltd, никъде не пише да има общо с Дайкин, дори в сертификата - http://gree.wienkra.pl/uploads/certyfikaty/COZY2.pdf /стр.32/.Иначе има добри данни развърта се в границите 15-120 херца.Ама това да не те притеснява, че не е ДАЙКИН, ГРЕЕ винаги са правили корави машини.Твоята запазва около 45% при -15 градуса по сервизно.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Мнения
    23
    #79

    Отговор: Инвертори Gree с компресори Daikin

    Много благодаря за полезните линкове, Еди1!
    Наистина се оказва, че компресора не е Дайкин, но както ме посъветва и ти, това не ме притеснява. Всъщност да разбирам ли, че външното тяло в началото на темата, което е досущ "дайкин" е по-старо и са го ползвали в началото на съвместното им сътрудничество; а тези нови тела са действително нови и всички чарколяци са си Гри (ДуХай-ски ), но по технология (ако въобще е вярно) на Дайкин??.... Радвам се поне, че има външен температурен датчик, че духа доста топло, че има 1кг фреон и др. дреболии. Само не знам колко ще е икономичен, но ако се съберем до под 70лв на месец само от него, ще съм много доволен . Снощи го слушах как работи - при зададени 30гр и външна Т около 10гр стопли 15кв за има-няма 20мин. После го намалих на 25 градуса, но компресора и перката продължиха със същите обороти; след още 30 мин на 25гр го намалих на 23 градуса и тогава изключи, без да намали обороти преди това.... Не знам дали трябва да е така, впечатленията ми са оскъдни и доста абстрактни, ще докладвам по-нататък как се държи.
    Монтажът също ми хареса, но с настояване от моя страна за някои дребни детайли. Ще кача снимки след малко.

    А тези 45% които запазва при -15 градуса, от номинал или максимал да ги смятам? Номинала е 3.8 кВ на отопление ли? А ср.консумация е 1.1кВ? В този случай му излиза КОП-а 3.6, колкото го дават

    Редакция: Ето малко снимки:
    031715980.jpg031715981.jpg031715982.jpg031716001.jpg031716002.jpg

    За монтажа - в общи линии доста добър монтаж. Подходиха с внимание, изслушаха ме какво и как искам. Малко трудно ги навих да сложат отделна изолация на двете тръби, но успях . Тръбите мисля, че бяха от дебелостенните (1мм). Вакуумираха системата повече от 5 мин. Стойките обаче, са тънкостенни и доста кекави, дано изкарат годинки... ще ги следя, ако започнат да ръждясват по заварките, имам заварчик който мога да викна, и ще ги подсилим. Тази пвц-тръба, червената, е моя идея, но за нея не се дърпаха, сложиха я лесно. Сивата дунапренена изолация пак е мое дело, знам, че от слънцето ще прегори, но догодина лятото може да я обвия с тиксо, засега ми харесва така. Сега само ще скрия тръбния път вътре в стаята. А тръбния път пожелах да го пуснат ортогонално/отвесно (те искаха по диагонал) - за пътя след пвц-тръбата говоря, понеже ще правя отстрани на терасата дървена дограма със стъкло, и ще изглежда по-прилежно така.
    Това е засега
    Този пост е редактиран от арх. Пътко; 08-10-13 в 16:20.

  6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,306
    #80

    Отговор: Инвертори Gree с компресори Daikin

    Купи и я обвии с алуминиево тиксо.Върши същата работа, но отразява слънчевата светлина и не прегаря от слънцето.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2013
    Мнения
    10
    #81

    Отговор: Инвертори Gree с компресори Daikin

    Порових се из нета и в страницата на [deleted] открих полезни части и инфо по темата.
    Но като цяло държа да кажа, че останах изненадан от разнообразието инвертори:
    [deleted]
    Този пост е редактиран от FearMe; 09-10-13 в 17:21.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    3,490
    #82

    Отговор: Инвертори Gree с компресори Daikin

    Како, даже и за реклама се иска елементарна техническа грамотност!

  10. Junior Member Аватара на gaba
    Тук е от
    Dec 2011
    Мнения
    66
    #83

    Re: Отговор: Инвертори Gree с компресори Daikin

    "ВрЪхТъ"

  11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Мнения
    23
    #84

    Отговор: Инвертори Gree с компресори Daikin

    Здравейте!
    Искам да изкажа впечатленията си до момента от климатика. С една дума - доволен съм. Възнамерявах да меря Т и консумация с апаратура и точно, но още нямам такава, затова ще бъда по-абстрактен. Климатика топли учудващо добре. Настроен на 25 градуса, затопля стаята за около 10 мин до степен, в която ми става горещо и го намалявам. Това аз, понеже постоянните обитатели и на 30 градуса няма да им е горещо . Но всичко това е при доста положителни външни Т. Предполагам разликата, която климатика стопява, е от порядъка на 10 градуса. Сега въпроса:
    Единствения недостатък, който причинява и дискомфорт, е че първите 1-2 минути, при всяко духване, климатика духа леко хладно. Да речем, ако е настроен на 25 градуса, работи работи и спре, после като включи пак, започва с леко хладна струя, постепенно (за минута-две) затопля и сгрява стаята; пак спира, после като тръгне - пак така. Въпросът ми е - нормално ли е това? Отдавам го на това, че е с капилярка (все още не знам какво точно е това, от четенето из форума ми е инфото), а с капилярка ли е действително климатика?
    Ако е нормално хладното духване в началото, ще съм доволен, въпреки дискомфорта (който обитателите още не са усетили)... но се надявам да няма някакъв дефект. Мисля, че всичко е наред, защото, както казах, климатика стопля много бързо и без да се тормози (външното тяло е много тихо; и не е на тампони).
    Тук е момента да спомена и цената му, май съм пропуснал в предишните постове: 800лв без монтажа. Мисля, че за този бюджет нямам право да съм недоволен. И не съм Монтажът също не беше скъп, но не за сметка на качеството.
    Благодаря за вниманието и за вашите съвети!
    Този пост е редактиран от арх. Пътко; 28-10-13 в 23:22.

  12. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево
    Мнения
    669
    #85

    Отговор: Инвертори Gree с компресори Daikin

    Честито! И аз съм привърженик на допълнителното изолиране на тръбния път и последните пъти и аз искам да пъхнат тръбите в дунапренена изолация 2м 9х42 /ф42 с дебелина 9 мм/ - идеално пасва. То добре да се увие с алуминиева лента/тиксо, но така залепен до стената тръбния пакет е трудна работа, и бих казал нежелателно да се сучат тръбите само за увиването. Няма да прегори толкова бързо сивата изолация.
    mystikalrs одобрява това.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Мнения
    23
    #86

    Отговор: Инвертори Gree с компресори Daikin

    Още малко впечатления да драсна за климатика, понеже няма какво да правя... и цяла зима ще е така
    Понеже имам и друг климатик - Генерал 12 LGC (от подписа ми), сравнявам двата климатика и стигам до извода, че Гри-то топли доста повече.
    Генерала е сложен в 25 квм, Гри в 15 квм. Генерала е малък за това помещение, знам, но то всъщност са две стаи, които могат да се отделят с врати; обаче до момента не съм ги затварял; това няма значение. Работата е там, че когато настроя двата климатика на едни и същи градуси (да речем 22) на вентилатор Ауто, Гри-то духа значително и осезаемо по-топла струя въздух от Генерала. Още като доближа ръката усещам как цялата пластмаса е нагрята и тлее като печка Чудо . Това на 22 градуса. За разлика от Генерала, който на 22 едвам се усеща, че духа топло. За да се стопля, и то ако стоя под него, трябва да го настроя на 24. Даже се съмнявам дали няма някакъв проблем с него... Понеже вече знаете как се ползваше предишни години
    Иначе това, че Гри-то духа хладно първите 1-2 мин, още е така. Но вече не му обръщам внимание. Освен това нещо друго важно - на 22 зададени градуси, Гри-то често изключва вътрешното тяло, външното също, не знам дали размразява или достига Т и не поддържа на номинал, а изключва... Понеже външното тяло е точно до главата ми на спалнята и цяла нощ го слушам. За щастие жуженето не е толкова силно, че да ми пречи... но го следя. А Генерала, за разлика от Гри-то, на зададени 22 градуса просто не изключва, а си работи, чат-пат (може би... 5-6 пъти на ден) размразява. Дори при зададени 20 градуса не изключва, а си духа... леко хладно, но духа . Тогава външното изобщо не се чува, че работи. Вътрешното постоянно фъска, свисти и бълбука. Без значение градуса, което ме дразни доста... А Гри изобщо не съм му чул фреона, нито някакъв звук от вътрешното тяло... било то пукане, тракане, свистене... Само веднъж направи едно "пфууу", може би е размразил тогава. Но е абсолютно безшумен. Доволен съм повече от него, да видим след 3 години (когато догони възрастта на Генерала) дали ще е пак така
    И така, ако имате коментари, моля да ги споделите, най-вече за това защо има такава разлика в топленето между двата и дали има проблем с Генерала. Благодаря!
    Този пост е редактиран от арх. Пътко; 08-12-13 в 18:23.
    estqwerty одобрява това.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,989
    #87

    Отговор: Инвертори Gree с компресори Daikin

    Разликата да духа по хладно е че обема въздух е двоино повече за Дженерала. А изходящата темература е в пряка зависимост от входящата. Честото размразяване също е признак че работи над номинал. Моя Дженерал за цял ден може и да не включи на размразяване или макс веднъж.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Мнения
    23
    #88

    Отговор: Инвертори Gree с компресори Daikin

    Благодаря много за разяснението! Има логика и май наистина е така. Иначе преди малко му цъкнах 24, само за пробата - след минута сумтене започна да духа доста топло... толкова топло, колкото Гри на 22 . Намалих си го на 22 да не го мъча. За размразяването - доста често размразява, тези топли дни по-рядко, но преди седмица, особено вечерта, размразяваше на час-два по веднъж. Изтичаше доста вода изведнъж като чешма. Тези по-топли дни влиза в режим дефрост, но докато ида да го видя има ли няма ли вода (понеже наскоро му направих улейна тръба), и той тръгнал пак да духа, т.е. не дефроства, само влиза в този режим и излиза (лампата започва да мига, жалузите се вдигат и след минута две тръгва да духа).
    Извинете за офф-топика

  17. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич
    Мнения
    2,195
    #89

    Отговор: Инвертори Gree с компресори Daikin

    арх. Пътко

    Сложи и Гри-то в еднакво по-големина помещение като на Генерала бодни им и по един уред за отчитане на енергия и ще заобичаш със сигурност Генерала повече.
    Този пост е редактиран от bobovo; 08-12-13 в 23:35.
    DUNDURMA и mirandi харесват това.

  18. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    1,384
    #90

    Отговор: Инвертори Gree с компресори Daikin

    Гледай ги като паднат температурите под нулата.Пусни вентилатора на макс,задай най-високата температура и при еднаква стайна,мери колко градуса излиза.Те тогава ще разбереш кой топли и кой само духа.
    mirandi одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 8 ПърваПърва ... 45678 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Инвертори Panasonic или Haier?
    От ru-boy във форум Климатици Haier
    Отговори: 60
    Последно: 18-10-17, 20:57
  2. Продавам честотни инвертори.
    От denuchi във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 04-07-11, 19:32
  3. Боклуци ли са новите инвертори на МИДЕЯ
    От ya във форум Климатици Midea
    Отговори: 45
    Последно: 04-01-11, 21:44
  4. Haier - DC инвертори
    От edi1 във форум Климатици Haier
    Отговори: 16
    Последно: 01-11-09, 17:57
  5. Новите инвертори OSAKA-CH-12-BPEO
    От vahals във форум Климатици Osaka
    Отговори: 11
    Последно: 21-02-07, 23:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе