Добре, съгласен съм, че е двустъпален (без да съм видял нито един документ, потвърждаващ това). Интересното е, че никъде в интернет няма публикувани така наречените capacity tables, които да включват не само отоплителна мощност, но и консумация. Климатикът го няма регистриран в евровент, което го прави незаконен за внос в европа. Самият факт, че не е минал евровент също говори много за способностите му.
Двустъпалните компресори не се използват в битовите климатизатори, защото са:
1) супер скъпи
2) безсмислено е да правиш термопомпа въздух-въздух до -30, която е с ефективност на духалка при такива температури
3) хората, които живеят при такива условия не се топлят с машини въздух-въздух
Първият в света двустъпален роторен компресор беше измислен от любимата на форума марка Panasonic. Разбира се не за R410, a за R744 (СО2). В момента в Япония се произвеждат основно хладилни агрегати с такива компресори, при които наистина има смисъл от двете стъпала - говорим за налягания на изхода на компресора от порядъка на 110 бара и субкритично налягане в камерата до 130 бара.
За мен фактът е, че грий не могат да изкарат достатъчно високо налягане и ефективност с едностъпален компресор и затова жертват ефективността в името на две стъпала, за да могат да направят топлещ климатик при ниски минусови температури.
Няма значение за колко се предлага в *****, в България може да се намери за 2000 лева по приказките на някои колеги, които работят с тази марка.
За мен е хубаво, че китайците се опитват. Аз лично винаги съм ценял безкрайно техните начини за проспериране, но все пак имайте едно на ум, че този климатик може би не е точно това, което изглежда.