Имаше някакво питане за климатик, силно ограничен бюджет...може да се спазарят хората.
Имаше някакво питане за климатик, силно ограничен бюджет...може да се спазарят хората.
Аз си позволявам, щото както написах производителя няма изискване за минимална дължина.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Позволяваш си, защото си чел между редовете ръководството. Можеш да си купиш 2 еднакви бройки и да си ги боднеш у вас, с много къс и съответно, много дълъг тръбен път. Тогава ще ме разбереш. Става въпрос за шумове и комфорт, не за възможности Хората ги интересува най-вече това.
При тебе кой работи с по-малко шум, с много късият или с много дългият тръбен път?
С много дългите тръбни пътища са по-тихи при дефрост / превключване на дефрост. И хитачито, и панасоника. Въпреки наличието на шумозаглушители на фреона при панасоника.
То за това няма нужда да четеш упътвания : по-дълъг тръбен път -- по-далече инсталиран климатик -- по-тихо се чува
Губиш по-малко от 15W топлинна мощност за метър, стига да е изпълнен според инструкциите. Едва ли би могъл да я измериш на практика
He e тaĸa. Bъншнитe cтoят нa cтeнaтa нa cтaятa. Tpъбният път oбиĸaля пpoзopци и т.н. Tишинaтa e зa cмeтĸa нa дългитe тpъби. Упътвaниятa и инcтpyĸциитe ca мнoгo вaжнo нeщo. Не коментираме шумове от външни тела. Те се появяват, когато не са монтирани на правилното място.
Този пост е редактиран от dodo_pv; 30-07-16 в 18:11.
Тошибата е с 7-8м. тръбен път минаващ през една стая и при дефрост шуми /понеже дефроста е през 10-12 часа и то само в мъглите е приемливо/, а при работа на охлаждане нищо не се чува. MHI-то е с тръби 2,2м. и при работа он/офф на охлаждане при включване се чува шум. При дефрост декември ще знам как е. Ама не са еднакви климите и не се знае кое е от климатика и кое е от различната дължина.
Къде го продават точно този модел?
Този пост е редактиран от avenger; 31-07-16 в 18:06.
За кой град става въпрос? Във Варна го предлагат няколко фирми. Климатик Варна| Климатици Варна<br />
Климатик GREE GWH12KF/K3DNA6G |Варна, София <br />
Климатик GREE CHANGE GWH12KF , климатици Варна Бургас продажба и сервиз от Сервиз клима ЕООД Варна -<br />
http://hvac.srlogics.com/airconditioner/gree-gwh12kf-k3dna6g-change<br />
<br />
Климатици GREE; GWH12KF-K3DNA6G -20ºС CHANGE; Инвертори<br />
GREE GWH12KF-K3DNA6G<br />
Климатик Gree GWH12KF Change<br />
Климатик Gree Change,GWH12KF-K3DNA6G | Стенни инверторни климатици | Климатици с безплатна доставка - Климатици,цени на климатици и отоплителни системи, Шумен, Варна, Търговище, Разград от Сатекс ООД<br />
<br />
Sent from my HM 1S using Tapatalk
Този пост е редактиран от musster; 01-08-16 в 05:54.
Gree GWH12MA/K3DNA3L Дали е добър този климатик? Ще ми трябва за стая около 20-22 квадрата, но на кубатура е малка, понеже е мансарден етаж.
Този пост е редактиран от avenger; 24-08-16 в 22:00.
Пиши как работи,всичко каквото се сетиш.