Предния месец ми монтираха 2 Gree Change12 в новото за мен жилище от 60 квадрата и на зима, ще споделям отзиви.
Максималната мощност има ли някаква зависимост от външната температура ? В смисъл вчера сутринта навън беше мисля около 15 градуса ,от любопитство пуснах Gree то (Change 12) на отопление 30°C,и се развъртя до 800 w ,повече не можа докато в другата стая LMCA стигна 1200 w.Иначе и на двата горещата струя стигна до около 42-43°C,измерена с термометър между клапите.Гледам и при охлаждане Fuji-то достига по голяма мощност.Отдеве при 27°C външна ,Gree - то не надхвърли 500w,настроено на 25 вътрешна.До края на седмицата ще видя и Мицубишито как реагира.
Има, при висока външна температура и режим отопление максималната мощност се ограничава, за да не се вдигне прекомерно налягане в системата и да се спука я тръба, я топлообменник. При по-читавите климатици се взима това впредвид. Някой някъде беше писал за марката TCL, че работят с фиксирани таблици и като се засили при топло време и пука тръби
Ахааа......я виж ти ?! Предполагах,но не бях сигурен.Благодаря за отговора.
Ако жилището е добре изолирано няма да имаш никакви ядове ще го стоплят .
Цяла зима (и то каква) родителите ми изкараха с такива , забележки никакви топлят си , малко са шумни вътрешните но За тези пари толкова , външните са си тихи . Зимата беше наистина зверска снега натрупа за нова година и се вдигна март месец а температурите стигаха и до -20 . Сметките им варираха м/у 100-150лв като не са спирани само се намалят градусите когато няма никой . Вършат работа машинките , малко са дървени като дизайн шумнички ама топлят , за непретенциозни и нетърсещи разни там екстри са супер . За себе си в хола отново заложих на тази марка но сложих U-crown 12 , за съжаление нямам особенно наблюдения ползвах го сега лятото докато довършвах ремонта ще го видим и него зимата надявам се да се представи прилично , помогнах му изолирайки стаята на макс . Много познати ме упрекнаха че съм дал много пари за китайски климатик , за тези пари съм можел да сложа не знам си какво , но тук се споменава като надежден и топлещ климатик а дизайна ...... това е нещото което окончателно наклони везните за да го купя .
Глупав изказ от моя страна. Исках да напиша, че не се минава през интерполационна крива (външна температура по Х, корекционен параметър мощност по Y). В смисъл, че външната температура не влияе при TCL на начина на работа на машината. Велев го беше казал мисля, в типичния си негов стил и изказ
п.с. Велев, жив ли си ?
Имам пвц на всички стай и изолация на всяка външна стена така, че се надявам да топлят.
Доста почетох във форума за тях и повечето хора казаха, че са топлещи климаци.
Имам и уред за измерване така, че ще споделям кога колко ток дърпа
Този пост е редактиран от ponyasd; 03-09-17 в 19:18.
Абсолютно , с мега COP - 3 е сред най-ефективните , два пъти по- скъпите скоро няма да го стигнат .
Не гледай цифрите ,а усети полъха....Защото Грито е силно не на хартия,а в действие.Gree- символът на грубата сила !
Ама вие сте станали някви сектанти много се вживявате сякаш сте фудболни фенове. То и мидейте така бяха на мода и никнеха па секнаха.