Страница 29 от 67 ПърваПърва ... 19272829303139 ... ПоследноПоследно
Резултати от 421 до 435 от общо 1005
Like Tree799Одобрявам

GREE GWH12KF-K3DNA6G(LCLH) - малко снимки на нещо ново

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Отговор: GREE GWH12KF-K3DNA6G(LCLH) - малко снимки на нещо ново

От години в този форум много хора твърдят, че са "моржове" . Има реално и такива, но действителната им бройка е много по-малка, а повечето са такива основно от финансова гледна точка. На 20гр. и то от радиатори (много по-приятна топлина) ми е откровено хладно. А не съм никак зиморничав и много лесно се потя, лятото чак ми е неудобно.
    Моржовете се срещат особено често при отопляващите се с климатици. Но и при тези, които сме с газов котел също има, но поне откровено си признават, че е главно заради сметките, а не защото така им харесва.
    Не знам моржовете как виреят лятото, като в нашия край примерно още от Юни почват 35гр. и след това 40гр. са си нещо норнално.
    Това сме го писали много пъти.

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от ruuni9 Виж публикацията
    Винаги съм се чудил някой като пише, че на тези ниски температури си държи машините на 21гр? И казват, че им е топло. Моите под 24гр. настроен няма никой и е добре.

Сега.

На теб и на оня непосредствено над теб, да ви кажа:

До миналата година климатиците през деня ги намалявах на 18 градуса, а вече единият го пусках на 23 в спалнята, а другият в хола беше програмиран на 24 градуса.Събота и неделя на 25-26 градуса.

От тази зима този в спалнята почти три месеца работи денонощно на 21 градуса.Ако съм изстинал и влезна да се къпя на 22-23 градуса.След това отново на 21 градуса.

Дайкина в хола - през нощта на 19 градуса, сутрин от 5'30 часа до 8'10 часа на 21 градуса, от 8'10 часа до 17'30 часа на 19 градуса, а от 17'30 часа до 21'30 часа на 22 градуса.

Така тази зима ми е много по -топло и комфортном, тъй като температурата в спалнята е почти постоянно 21 градуса, а понякога рядко го правя на 22, но на тази температура не мога да спя- изпотявам се.А аз не спя с дрехи.Дори и с една единствена, дори и при -15 градуса или при -12 градуса колкото беше най-ниската температура тази зима.

Отгоре на всичко и сметката ми беше по-малка, в сравнение със сметката ми за януари 2012 година, макар че тази зима беше по-студена, по-продължителна и по снежна ...
    Беше ми и по-комфортно при тази постоянна температура.

Изводите ги оставям на вас.

4. Member Аватара на ruuni9
    Тук е от
    Apr 2015
    Живее в
    Пловдив

Ок! Лошо няма. Просто ми е чудно, защото на тези минуси ако ги оставя на 21гр., а камо ли на 18-19гр. ще е некомфортно топло.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Отговор: GREE GWH12KF-K3DNA6G(LCLH) - малко снимки на нещо ново

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    Сега.

На теб и на оня непосредствено над теб, да ви кажа:

До миналата година климатиците през деня ги намалявах на 18 градуса, а вече единият го пусках на 23 в спалнята, а другият в хола беше програмиран на 24 градуса.Събота и неделя на 25-26 градуса.

От тази зима този в спалнята почти три месеца работи денонощно на 21 градуса.Ако съм изстинал и влезна да се къпя на 22-23 градуса.След това отново на 21 градуса.

Дайкина в хола - през нощта на 19 градуса, сутрин от 5'30 часа до 8'10 часа на 21 градуса, от 8'10 часа до 17'30 часа на 19 градуса, а от 17'30 часа до 21'30 часа на 22 градуса.

Така тази зима ми е много по -топло и комфортном, тъй като температурата в спалнята е почти постоянно 21 градуса, а понякога рядко го правя на 22, но на тази температура не мога да спя- изпотявам се.А аз не спя с дрехи.Дори и с една единствена, дори и при -15 градуса или при -12 градуса колкото беше най-ниската температура тази зима.

Отгоре на всичко и сметката ми беше по-малка, в сравнение със сметката ми за януари 2012 година, макар че тази зима беше по-студена, по-продължителна и по снежна ...
    Беше ми и по-комфортно при тази постоянна температура.

Изводите ги оставям на вас.
    И аз съм така, като е темперирана стаята и имам малки топлозагуби температурата е навсякъде около 21-22 градуса, но пода стените мебели всичко си е с еднаква температура и няма дискомфорт. Може би при помещения с големи загуби дори и 24-25 градуса да е въздуха в стаята стените са студени и комфорта се губи, а някой може да обичат да стоят и на много топло.
    bobovo и bobbyap харесват това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Цитат Първоначално публикувано от mystikalrs Виж публикацията
    И аз съм така, като е темперирана стаята и имам малки топлозагуби температурата е навсякъде около 21-22 градуса, но пода стените мебели всичко си е с еднаква температура и няма дискомфорт. Може би при помещения с големи загуби дори и 24-25 градуса да е въздуха в стаята стените са студени и комфорта се губи, а някой може да обичат да стоят и на много топло.
    Тук не мога да не се съглася с теб :-)

7. Member
    Тук е от
    Oct 2011

Днес излезе и тока и да ви кажа ,че този климатик направо е източил тока на Нек.120лв някъде само той е изгорил.Не знам какво става къде е проблема .В него ли ,в майстора ли където го слага .Вечер след 23.00ч го намаляват на 19-20гр. През деня 22-25гр. и той се изключва ,а в стаята 19 гр.Идва майстора и чете и установи че дистанционното не му влияе ,било от другите имам снимки по горе.Датчика му бил горе вдясно и това му било проблема и го вдигна на 2.ра степен вентилатора и на повече градуси и това е.Явно има някакъв проблем ,не може толкова да изгори ,а да се седи на студено.Общо около 25м2 е площта ,но са ниско таваните,защото е приземен етаж.Казаха че ще е достатъчен 12-ката и така.

8.  

9. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

Не знам какви са условията на стаята ,но при тези температури и квадрати ми се струва малък.Той е работил над номинала,да не кажа почти на мах.
    Този пост е редактиран от avenger; 15-02-17 в 19:12.
    emil vasilev одобрява това.

10. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Машината определено си е лакома скоро монтирахме тампони на виола 12ка собственика беше сложил уред и си записва на едно листче за месец януари имаше 514кв сподели че денем е на 21 нощем на 19градуса. Средната консумация е 714вата. Нормално е плащаш ниска цена за климатика но това се отразява в сметката после.
    Alexi, bobovo и ccankov73 харесват това.

11. Member
    Тук е от
    Oct 2011

Звънях на техниците и ми казаха ,че е невъзможно климатика да е изхарчил тези киловати.Максимума му е бил 1киловат и не можел да черпи постоянно толкова.Не било от климатика.Единствената разлика в нас е той.Лятото имаме 70-80лв ,а зимата преди да сложим климатика 80-90лв.Предният месец имаме 136лв ток и сега 200лв.Освен от климатика няма къде да идва разликата.Климатика бил изправен така ми казаха.Без да замериш с техн. средства фреона може ли от вътре да се разбере само като му вдигаш темп. дали е изправен не знам.На 28.01.2017 за ни засекли и до тук за 18 дни имаме 80лв .Видях показанията на електромера и имаме 300килов. дневна и 160 нощна.

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

"Измервател на мощност-ЦЪК"
    "Уред Premium за измерване разхода на напрежение, ток и консумирана мощност-ЦЪК"

120лв.ток за климатика / 0,18лв. за 1kWh =660kWh
    660 / 30 дни = 22kWh за денонощие
    22 / 24 часа = 900W
    Излиза климатика да е работил нон стоп с консумация 900W. И на мене ми се струва доста....за 19 градуса стайна.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    "Измервател на мощност-ЦЪК"
    "Уред Premium за измерване разхода на напрежение, ток и консумирана мощност-ЦЪК"

120лв.ток за климатика / 0,18лв. за 1kWh =660kWh
    660 / 30 дни = 22kWh за денонощие
    22 / 24 часа = 900W
    Излиза климатика да е работил нон стоп с консумация 900W. И на мене ми се струва доста....за 19 градуса стайна.
    Той през нощта е на 19гр.През деня е 22-24гр. но вътре е 20-21гр.Като натисна да ми покаже вътрешната темп. ми показва 21гр. ,а той е настроен на 22гр.Ти го смяташ само по дневна ,но и нали черпи и през нощта.Значи даже и повече черпи ток ако не се лъжа.Не знам какво да правя,ще изчакаме и този месец пък ще видя.Климатика бил добре. и това е.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Спред мен климатик със 700 w >>> разход категорично не си заслужава парите.Има евтини електроуреди които с този разход поддържат 19 градуса в малка стая дори и в големи студове.

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Може да се прежалят 20лв. и да се сложи един ватметър. Ако климатика е на щепсел. Ако е на твърда връзка става по-сложно. Може разхода на машината да излезе 300-400W, а някой друг да се топли на аванта.
    spas.slavchev одобрява това.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2014

loshiat да поръчва веднага ,няма друг начин да разбере ..

18. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Не знам за gree change 12 става въпрос, но аз съм с такъв и сега му погледнах консумацията. За 509 часа е изхарчил 13.34 евро. Или за 21 дена по около 80ст на ден. Температурата по принцип я държа на 20 градуса. Като моя климатик има една особеност. Като му задам 20 градуса вдига до към 22 и спира. Общо взето каквото му зададеш винаги прави 2 градуса отгоре. Засичам го с електронен термометър в другия край на стаята.
    Вечер го оставям на 19 с включена функция нощен режим.
    А относно анти-морж колегата. За мен комфортната температура е 20-21 градуса. Децата ми също са израснали на такава температура. При температура след 24 почва да ме боли глава. Свекървата са на твърдо гориво, като ида там в стаята с печката на мога да седя повече от 10 минути...
    И още нещо за климатика. След доста тестове, забелязах, че на 18-19 градуса функцията съм работи коректно (намаля оборотите на вентилатора докато не я изключиш). При по-висока зададена температура, вентилатора си духа силно...

П.С. Забравих да спомена. На моя пика за ватове е 1500w.
    Този пост е редактиран от avenger; 15-02-17 в 19:14.
    musster одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 29 от 67 ПърваПърва ... 19272829303139 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор между GREE GWH12KF, SANG GWH12MB и Nippon - KFR 14 DC LUX
    От miroslavkl във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 8
    Последно: 19-10-12, 23:07
  2. Става ли Gree GWH12KF za 32 кв.м.
    От kudj00 във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 3
    Последно: 02-08-12, 11:40
  3. Отговори: 3
    Последно: 12-05-11, 11:07
  4. Малко помощ за избор/купуване на ново РС
    От Cko във форум Общ - хардуер
    Последно: 07-10-05, 09:18
  5. Нещо ново в Win XP Update?!
    От bestman във форум Windows
    Последно: 19-02-04, 16:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе