Машината ще Ви отоплява, но имайте предвид, че ще е за сметка на консумирана електроенергия. Бюджета ли е водещ в избора?
Машината ще Ви отоплява, но имайте предвид, че ще е за сметка на консумирана електроенергия. Бюджета ли е водещ в избора?
Донякъде да .Имам време до зимата и проучвам вариантите .Тази зима се отоплявахме с други "уреди" но жената беше в болнични от ноември до март и макс сметката за ток беше 170 лв.Лятото плащаме 45 ,значи се ослушвам за всичко което ще ми излезне под 100 кинта на месец .Познат ми каза за тази марка и за характеристиките и които отговаряли на доста по-скъпи климатици .Не съм фен на този начин на отопление но ще трябва да взема нещо .
Новите грии-та гледам имат нещо i - feel. Как бачка?
Че на хитачитата дистанционните, RPC специално, не говорят на климатиците за да може да си коригира температурата. Та тук как е?
Говори ли дистанционното на климатика или климатика на дистанционното? Или само си показваме разни цифри както при хитачито.
"Говорят си"- следенето на температурата се прехвърля на дистанционното,а не на датчика на климатика.Удобно е ако на определено място в стаята искаш точна температура местиш там ДУ-то и така... При твоя Хитак можеш само да видиш температурата в стаята + още много ексрти които си ги знаеш,но не и да предава сигнал за корекция на температурата.
Тока мери. Това са многото екстри.колко вярно не съм проверявал.
Някой случайно знае ли подгрева на тавата на Change 12 може ли да се изключва ръчно ? И ако отговорът е НЕ,автоматичното му включване при какви параметри на външната температура става ? Предполагам е постоянен,след определена минусова температура и не се изключва,което си е разход...Поне е едни 100w отгоре,което не е е малко имайки в предвид относително високата консумация на модела по дефолт.
Нагревателя на компресора не е ли друго
Да,това е на компресора нагревателя.Аз питам за оня на тавата.Те са два.
Послепис:Отговорът е назад в темата,сега го видях.Според един user,подгревът на тавата се включва само по време на дефрост.
Този пост е редактиран от ponyasd; 13-08-17 в 12:02.
Машината топли прилично. Има какво да се желае, но за тези пари толкова. При мен имаше дрънчащ звук във външното, но като подложиш гума тук-там се оправят нещата. На книга го дават мин 220 вата, при мен под 360 не е свалял и минава в он/оф. При развъртане в началото изходящата t е около 30* и се усеща като хладна. Изместен ми е датчика,защото е наврян в една кухина и нямаше добра чувствителност. В студовете през януари размразяваше на около 4ч, за 7-8мин..
За мен климатикът е много добър, както се казва за цената си.
Аз съм просто потребител. Имам наблюдение върху пет климатика, различни класове.
При мен не е падал под 450 вата /12 к-а/, но е в хол 35 кв.м.къща и синът ми няма навик да затваря вратите. Предпочитам да гледам детето си и уча, вместо да гледам ватметъра.
Разхода е много разтегливо понятие и зависи от усещането и топлозагубите.