Някой има ли си на идея,защо това Change работи така :
Нямам в предвид шума ( той е някакъв фонов,самия климатик се не чува),по скоро ме озадачават скоковете и спадовете в потреблението.
Някой има ли си на идея,защо това Change работи така :
Нямам в предвид шума ( той е някакъв фонов,самия климатик се не чува),по скоро ме озадачават скоковете и спадовете в потреблението.
Нещо линк не излиза при мене.
Излиза си видеото :
Както и да е.
При мицубиши хеви 25ZM-S съм наблюдавал скокове в консумацията. Примерно при темперирана вече стая (климатика е работил няколко часа 4..5 и повече) се е закротил около 190..200W и от време на време (може би на половин един час) компресора се развърта до към 400W (това на ограничен режим silent, без него може да се развърти и до повече) и след минутка...две...три пак се закротва на 200W. Това на охлаждане.
Провери, дали и показанието на напрежението не се мени така.
Koe напрежение ? Заковало се е на 230 v и не мърда.
Какво е името на клима във vimeo.com. Днес ли си го качил?
delete.Дублиран пост.
Този пост е редактиран от ponyasd; 18-08-17 в 16:54.
Виждам го.
Много бързо се сменяват. Нещо ватметъра да не се шашка.
При другите ми климатици не прави така.
Пробвай да завъртиш щепсела на 180 градуса.
Поне е икономичен (според показанията на уреда ).За 9 часа непрестанна работа в неклиматизирано помещение е изразходвал само 2 киловата.Поддържа 24 градуса (външната стигна до 35) в стая 17 квадрата и висока може би 2.80
Този пост е редактиран от ponyasd; 18-08-17 в 19:20.
С уред изглеждащ по този начин преди време и аз засичах консумация на климатик. В крайна сметка установих, че при консумации под около 400W не отчита особено точно. Сравнявах със сметката за тока в края на месеца. Реално като закачих друг уред нещата си дойдоха на мястото.
Има нещо вярно.Но поне някаква най-най бегла представа добива човек.А явно уредчето се е бъгнало,нищо че е маде ин Джермани.Същите номера ги прави и на климатика на съседа,където го носих за тест.Не ми се дават нови 30 за друго..Ще разчитам на честността на енергото.
Ако климатика е 9ка или 12ка и в помещение с малко топло загуби то в момента ми се струва би трябвало да работи около 400W консумация и на долу. Та уреда ще е крайно не точен. На мен ми даде отклонение 30-50%.