Днес ТЪЩАТА/80г./ се обзаведе с такъв климатик, след 2 месеца ще пиша, че и тя е едно мрънкало - ще даде най-верните отзиви за отопление, разход на ел.енергия и нива на шум
поздрави!!!
Днес ТЪЩАТА/80г./ се обзаведе с такъв климатик, след 2 месеца ще пиша, че и тя е едно мрънкало - ще даде най-верните отзиви за отопление, разход на ел.енергия и нива на шум
поздрави!!!
Искам да помоля който има уред за измерване да ми каже виждал ли е минимум под 400 вата на change 12.
Имам от лятото монтирани 2x12 gree change и двата си работят на 410 420 вата и спират.
На студено ~260 W-на топло~ 350W,с изведен датчик пред питата(до плазмата)
Лятото не съм мерил, че сложих уреда на един японец в другата стая, но зимата под 340 не съм го виждал. Интересно че на по- висока степен на вентилатора консумацията пада.
Мерси за бързите отговори.
Аз мойте и двата не ги спирам и като застудее повече ще видим какво ще показват, но до момента си работят на 410 420 вата после спират, после пак тръгват и така.
Нагласени са на 23 градуса и вентилатор на Medium. Като застудее тези днес ще си поиграя с режимите на вентилаторите защото този минимум ми идва малко висок
По-добре да е висок,от колкото да ви вее хлад! При минимум 200в струята,ще е 36 градуса и ще се усеща хладна.Средната консумация пак ще е толкова!
To не е баш така, ама поне звучи успокояващо.
За тези пари,не може да се очакват чудеса...а и всичко зависи къде и как е поставена дадена машина.За това и тук има доста объркващи мнения за дадени модели климатици!
Brennenstuhl-а съм го сложил последната седмица на Viola II 12 и минимума пада до 260в при текущите атмосферни условия в северна България със зададени и реално поддържани 25 градуса.При чейнджа поне на хартия би трябвало да пада и по-ниско.Както каза Христев всичко зависи къде и как е поставена дадена машина.
Единия е в 20 кв стая със пвц дограма нова и изолация навсякъде, а другия е във кухня 11кв и климатика сочи към вратата където е корийдора който е 7 квадрата, вратата винаги е отворена и там всичко е с изолация стени и тавани.
Съгласен съм за това, че при 200 вата минимум ще духа студена струя, но на хартия го даваха 200 вата затова питах
Иначе то по 10 мин работят 20 30 мин почиват и после пак така, ставаше въпрос, че на хартия е 200 а при мен е 400 и исках да попитам и при вас дали е така
Този пост е редактиран от Stankov85; 27-10-17 в 17:25.
И при нас е така Може да няма нисък минимум,но поне не дефроства през 40 мин.,като някои прехвалени марки!