Отговор: Gree Amber/C&H Supreme
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
Припуква ли вътрешното като качи 800W?
Моят до сега не съм го чул да припукват пластмасите,или да ромоли (от оттичане на фреона при офф,както чувам от другите ми клими).. Качва около 750 вата при развъртане,обикновено работи на около 500 към 10 мин., вдига клапата нагоре и минава в офф. Настроен на 22 градуса и степен 2 на вентилатора.Държи градусите в кухня,антре и стая!
Понеже чета, колко силна била и 9-ката имам въпрос - за помещение около 23кв. със сменена дограма, но не санирано, ЕПК строителство, където зимата си става студеничко и е с изложение изток/север дали ще стигне 9ка или да си остана с идеята за 12ка? :)
Цитат:
Kratos87
Понеже чета, колко силна била и 9-ката имам въпрос - за помещение около 23кв. със сменена дограма, но не санирано, ЕПК строителство, където зимата си става студеничко и е с изложение изток/север дали ще стигне 9ка или да си остана с идеята за 12ка? :)
Ами то 9-ката я дават точно на отопление за около 23кв,а 12ката за около 30кв..Решението си е твое,но мисля,че и деветка ще върши работа,а и по малко ще харчи...Може би няма да работи в режим он-оф както работи тази при мен,но условията са различни (при мен стените са 65 см с изолация,дограма,2.50 височина на помещения),но пък грея 2 помещения + антре между тях. Ако искаш да се презастраховаш - взимай 12ката.
Някои може ли да ми обясни разликата от Амбер Нордик и обикновен Амбер?
Цитат:
stainway
Мерси за отговора,и само ако може да ми кажете разликата помежду тези климатици GWH12YD-S6DBA2A и GWH12YD-K6DNA1A
Подобна комбинация GWH12YD-K6DNA1A не съм срещал-може да е нещо объркано.
K6DNA1A е вътрешното на Fairy ...
Здравейте, търся малко помощ защото не мога да реша
Трябва да монтирам 2 климатика в 2 южни стаи, максимално добре изолирани ( предпоследен етаж ), както за отопление така и за охлаждане. Стаите са 20 и 17 квадрата. Колебая се между Gree Amber gwh12yd ( по един за всяка стая ) и Daikin Comfora FTXP 35 и 25 съответно. На числата им мн не вярвам.Ясно ми е, че Грее УЖ е по-икономичен, но като качество и надежност мога ли да разчитам на Грее. Все пак купувам не много висок клас Дайкин мога ли да разчитам, на Дайкинското качество. Грее мога да взема с 15-20% по-ниска цената, което най-силно ме кара да се замисля. В дрг форум ми предложиха Mitschubishi ZS -S, но стария фреон не ми харесва.
Какво не ти харесва в старият фреон.
Re: Gree Amber/C&H Supreme
За южни и добре изолирани стаи грее не е правилната марка, ще работи постоянно он офф, погледни най добре fujitsu-general kgta
Най-вече да няма проблем с намирането му с далечено бъдеще. Предполагам щом е стария фреон означава, че и клиамитка е модел на няколко години. Защо никой не препоръчва Дайкин? Прекалено висока цена за това, което предлагат ли?
- - - - - - - - - -
Ако заменя с Грее GWH09YD в по-малкото помещение решение ли е?
Фреона не е гориво , за да имате системна нужда от него това е херметична система , но R410 ще го има минимум още 20г. съдейки по 10 годишните гаранции давани за климатиците в Македония , Сърбия и Тимбукту :)) Виж в Бг. има само монополи и освен да наложат изкуствен дефицит !
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Добре, да разбирам, че всички, които отговориха, са твърдо за Mitshubishi? :)
Цитат:
yavorrg
Добре, да разбирам, че всички, които отговориха, са твърдо за Mitshubishi? :)
По-скоро, че старият фреон, не бива да Ви притеснява. Иначе, въпросното Митсубиши, не е лош избор.
Не търся последен писък на техниката, повече надежност и качество. Чувал съм, че Mitshubishito все още имало частица "японска надежност'' за разлика от всичко останало.