Аз си го държа винаги включен Но си е въпрос на избор, разбира се.
Аз си го държа винаги включен Но си е въпрос на избор, разбира се.
Такааа,вече когато мине в оф,консумето на деветката е 75W. Това явно е нагревателя на дъното и, или може би подгрев на компресора. До като бяха над 0 градусите, си беше 13W.Странно но до сега не съм засякъл дефрост,този нагревател на дъното на какъв принцип работи? Когато паднат температурите постоянно ли ще е включен? Но пък като се замисля - след като не прави реален дефрост,а пълни по малко легена от долу(в него замръзва водата),явно така са решили проблема с обледеняването на дъното...Още не съм му видял питата заскрежена на тоя климатик...
Би трябвало да се включва само при дефрост или неработещ компресор .
Ами той като е в оф климатика,компресора не работи,явно си прави някакъв лек дефрост на самотек и заради това пък включва нагревателя...
- - - - - - - - - -
Хайде пак съм аз.Дойде време за месечния отчет. Този път цифрите са внушителниЗа дните от 01.11 до 01.12 консумацията е 215 kW/h. Постоянно включен на 23 градуса,като в началото на месеца беше настроен на втора степен турбината,а след 20ти - на автоматичен режим.Не съм видял или усетил дефрост,когато имаше мъгли и голяма влажност си пълнеше легена под него но без да заскрежава питите. Пак да спомена,че с деветката грея кухня 3х4,антре и стая 4х4 партер на къща (няма кой да грее тук там,или да минават тръби на парно) Вчера работеше около 10-15 мин на около 1300W след това офф около 15-20 мин...Нещо май наистина ще дойде конвенционалка това чудо!!! А и в офф рязко качи консумето - 70W от 12-13! Грее си нагревателя на дъното независимо работи или не компресора. Днес дори направих експеримент - изключих климатика от дистанционното и познайте - продължава да си гълта 70W а преди в стенд бай си беше10-12W ...Наистина духа топло,направен е за зима и студ,но пък чак А+++ ми се струва леко преувеличено...
Този пост е редактиран от avenger; 05-12-18 в 21:41.
215 kwh са около 36 лв(по 0,17 средно/kwh).Това е добре за обемите които топлиш.Но 1300w за 9-ка ми се вижда доста.Не знам как мери темп. на тези помещения,може би трябва да сложиш в коридора дистанционното и да пробваш i feel,ако е възможно защото ако бързо стопля малката стая може да се изключва по-често.
Всъщност излиза 1 стая 4по4=16кв,м+1 стая 4x3=12кв.м+антре не си писал колко???Ако е така(над 30м2) с 36 лв....И каква е температурата в стаята която няма климатик?
Този пост е редактиран от cable; 01-12-18 в 16:51.
215kw/h за 30 дни по 24 часа=298 вата на час средно за над 30м2. С колко искате да затопляте подобни помещения в къщи, без съседи, които да помагат?
Все пак пробвайте го на фиксирана степен на вентилатора, при мен VIP(U-Crown) работи по-икономично така, отколкото на ауто вентилатор.
А духа ли винаги топло?
И на мен ми се виждат доста... Вярно духа яко жега,и работи десетина,петнадесет минути,ама пък е с троен топлообменник външното тяло,кило фреон и явно си му трябват тези мощности...Само това,че нагревателя на дъното бачка постоянно ми се вижда тъпотия,ама няма пълно щастие както е казал поета
Това с нагревателите съм го чел и при други марки-защо било така, не може ли иначе, прекъсвачи, глупости....
Важното е , че не се скъсва от дефрости и ти е комфортно-другото са няколко лева повече
Ето тук за Зубадан и нагревател-много харчел и т.н.
https://forum.setcombg.com/климатици...uz-fh25ve.html
Когато тръгва да развърта,първоначално клапата е вдигната и за около 20 сек. струята не е гореща,но не е и студена.След това я обръща на долу и фука яко жега,не съм мерил колко градуса е струята,но определено е като от калорифер... Като реши,че е направил каквото трябва(а то е винаги добре) вирва пак клапата спира компресора,работи 10-15 сек така и офф...
Другата седмица ще се монтира един амбър 24 ка в 500 кв помещение .Да видим ще успее ли да обръща въздуха.
Ще дам отзиви.Преди е имало колона Мидея 50 ка .
Амбър 12 фука яко топло (под климатика не може да се стои)дори и сега като беше доста студено) дефрости няма.Колкото му зададеш толкова и ги прави,Оставен е на 23c и температурата в стаята не пада под зададената.С климатик било доста по-комфортно от тези печки.За този месец 190кв
Не може така! Трябва да се оплачите от нещо-иначе не е интересно