Страница 34 от 67 ПърваПърва ... 24323334353644 ... ПоследноПоследно
Резултати от 496 до 510 от общо 1005
Like Tree932Одобрявам

Gree Amber/C&H Supreme

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Отговор: Gree Amber/C&H Supreme

Румба, номерациите на апартаментите нямат значение. И в тази връзка-я кажете кога през годината харчите ток повече отколкото покрай Коледа и Нова година?
    Rumb@ta одобрява това.

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Имам приятел, работи във фирма за електромери, една от основните. Твърди, че ЕРП-то може през мрежата да прави всичко с тях.
    Този пост е редактиран от Mega; 10-12-18 в 00:06.
    Rumb@ta, corsairman01 и Rafailiev харесват това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Цитат Първоначално публикувано от Vizi Виж публикацията
    То ако Амбър е наследник на Короната, това е нагледен пример за орязване и поевтиняване на производството. В една друга тема, @Ventsislav Negentsov го беше обяснил много нагледно с какво се занимават някои от така наречените развойни отдели. В този дух преобразуването на Короната в Амбър би започнала с "Алуминиево тяло?! Вие луди ли сте, пластмаса rules!" и бог знае какво далеч по-важно е орязано. Аз все пак се надявам, че Амбър наследява Хансол, защото като цена е така, а Короната ще бъде заместена от друга подобна машина.
    За съжаление, както се коментира и във Финландския форум-Грее замениха двойнороторните Sanyo, ползвани при Хансол1 с техните двустепенни при Хансол 2 (който не се внасяв БГ, но C&H го предлагат под името ICY II).
    Идеята е да се осигури надеждна работа до -30 и се прави компромис с КОП при други температури.
    Ето едно сравнение между моделите на Хансол на R410A с различните видове компресори.

Все пак се коментира, че двустепенните наистина работят безпроблемно при ниски температури:
    https://lampopumput.info/foorumi/thr...7/#post-371043

Така, че не е ясно Амбер какво наследява...В брошурата си за Европа 2018 все още като топ модел се предлага U-Crown, после Hansol и след това Амбер и т.н.:
    http://gree.at/uploads/katalogy/kata...e_2018_rac.pdf
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от stainway; 10-12-18 в 00:05.
    Jack Krauser одобрява това.

5. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Сори за ОФФ-а, само да питам - как да позная дали нямам никаква консумация на електромера? Не трябва да мига диода въобще, нали? Утре ще бутна главния за проба.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Диода си мига винаги мисля...Отдавна имам умен електромер и газомер, май са ги сменили навсякъде...
    Нямате ли възможност (приложения,) да получавате информация? Щом някой може да го наблюдава от разтояние-би трябвало да имате право и вие.
    Аз имам на телефона приложение и през web portal и съвпадат с изписваните на самия електромер данни.

7. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Олеее, ти искаш да осъдиш EVN за милиарди... Нямам естествено, само искам да знам че си плащам моята сметка, макар и надписана. За това е пробата. Имам номера на електромера от фактурата.

8.  

9. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Не, Румба-при липса на товар диода свети постоянно- Колкото е по-висока консумацията, толкова с по-висока честота мига.
    Rumb@ta и stainway харесват това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Хмм… Идеята е и ползвателя да може да наблюдава (поне така е логично).Мога да пробвам да прекъсна главния бушон и ще споделя, но сега са включени прекалено много уреди...
    А нямате ли достъп до дисплея на електромера-там поне няма лъжа.

11. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от stainway Виж публикацията
    Диода си мига винаги мисля...Отдавна имам умен електромер и газомер, май са ги сменили навсякъде...
    Нямате ли възможност (приложения,) да получавате информация? Щом някой може да го наблюдава от разтояние-би трябвало да имате право и вие.
    Аз имам на телефона приложение и през web portal и съвпадат с изписваните на самия електромер данни.
    Това, че съвпадат данните нищо не означава и е нормално. По интересно е каква константа се задава на електромера-импулс/kwh.
    Тук модемите не са при електромерите. Данните от и до електромера се предават по силовата мрежа.

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Аха, тук са по GPRS...Искате да кажете, че могат да ви направят повече импулси, отколкото реално сте употребили?

13. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Примерно. Или му задава да отчита с 30% повече. 2+2 не е равно на 4.

14.  

15. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Тук данните се предават по GSM, като SIM картата е в модема. Не съм много на "ти" с технологията, но при промишлени абонати с 6 тарифи, един модем е за 5-6 електромера. Аз веднъж се пробвах и поисках проверка от метрологията и резултатът беше, че бях с едни 70-80 лв. назад за демонтаж, монтаж и проверка.
    Rumb@ta одобрява това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Глупости всеки електромер трябва да си има собтвен модем (модул). Но окей-разбрах, че е пак много "специфично" положението и съжалявам за офф топика...
    Все пак е редно-ако се предават данните по някаква мобилна мрежа-собственика също да има достъп.
    Дайте да се върнем на Грее Амбер/C&H Supreme ...

17. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Когато топлех цялата къща само на климатици съм получавал сметки 8-15 лева за януари и февруари.
    След това за април и май по 300-400 лева.
    Това трябва да си малоумен за да го приемеш за нормално.
    Но тъй като баджанака е инженер в местното енерго и имам Много добра приятелка (шеф отдел) в централата,
    поразпитах и нашите не правят такива шмекерии.
    Иначе при наличие на допълнително табло(за генератора) правено ми пак от техен майстор/приятел,
    отдавна да бях сложил контролен електромер за 20 лева.
    п.с темата отиде...

18. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от stainway Виж публикацията
    Глупости всеки електромер трябва да си има собтвен модем (модул).
    И аз съжалявам за офф-а и е за последно. Това, което съм написал не са глупости-поне дотолкова разбирам, защото и електромерите и модемите са монтирани в местоработата ми и въпреки, че са собственост на ЕРП са донякъде моя отговорност. Модемите за битови електромери не са в таблата при електромерите, а доколкото съм чувал в трафопостовете.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 34 от 67 ПърваПърва ... 24323334353644 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Gree - грешка оЕ
    От colours във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 4
    Последно: 19-07-16, 21:44
  2. Помощ GREE GWH12KF / K3DNA6G CHANGE или GREE GWH12RB / K3DNA3C VIOLA (WiFi)
    От Boris Penev във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 36
    Последно: 30-06-16, 18:41
  3. Gree vs. Midea
    От divi4 във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Последно: 06-01-10, 00:44
  4. Gree ACS-09GP
    От vanko68 във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Последно: 29-07-09, 23:32
  5. HDD-to gree
    От CRASHOVERRIDE във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 20-04-02, 22:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе