Румба, номерациите на апартаментите нямат значение. И в тази връзка-я кажете кога през годината харчите ток повече отколкото покрай Коледа и Нова година?
Румба, номерациите на апартаментите нямат значение. И в тази връзка-я кажете кога през годината харчите ток повече отколкото покрай Коледа и Нова година?
Имам приятел, работи във фирма за електромери, една от основните. Твърди, че ЕРП-то може през мрежата да прави всичко с тях.
Този пост е редактиран от Mega; 10-12-18 в 00:06.
За съжаление, както се коментира и във Финландския форум-Грее замениха двойнороторните Sanyo, ползвани при Хансол1 с техните двустепенни при Хансол 2 (който не се внасяв БГ, но C&H го предлагат под името ICY II).
Идеята е да се осигури надеждна работа до -30 и се прави компромис с КОП при други температури.
Ето едно сравнение между моделите на Хансол на R410A с различните видове компресори.
Все пак се коментира, че двустепенните наистина работят безпроблемно при ниски температури:
https://lampopumput.info/foorumi/thr...7/#post-371043
Така, че не е ясно Амбер какво наследява...В брошурата си за Европа 2018 все още като топ модел се предлага U-Crown, после Hansol и след това Амбер и т.н.:
http://gree.at/uploads/katalogy/kata...e_2018_rac.pdf
Този пост е редактиран от stainway; 10-12-18 в 00:05.
Сори за ОФФ-а, само да питам - как да позная дали нямам никаква консумация на електромера? Не трябва да мига диода въобще, нали? Утре ще бутна главния за проба.
Диода си мига винаги мисля...Отдавна имам умен електромер и газомер, май са ги сменили навсякъде...
Нямате ли възможност (приложения,) да получавате информация? Щом някой може да го наблюдава от разтояние-би трябвало да имате право и вие.
Аз имам на телефона приложение и през web portal и съвпадат с изписваните на самия електромер данни.
Олеее, ти искаш да осъдиш EVN за милиарди... Нямам естествено, само искам да знам че си плащам моята сметка, макар и надписана. За това е пробата. Имам номера на електромера от фактурата.
Не, Румба-при липса на товар диода свети постоянно- Колкото е по-висока консумацията, толкова с по-висока честота мига.
Хмм… Идеята е и ползвателя да може да наблюдава (поне така е логично).Мога да пробвам да прекъсна главния бушон и ще споделя, но сега са включени прекалено много уреди...
А нямате ли достъп до дисплея на електромера-там поне няма лъжа.
Аха, тук са по GPRS...Искате да кажете, че могат да ви направят повече импулси, отколкото реално сте употребили?
Примерно. Или му задава да отчита с 30% повече. 2+2 не е равно на 4.
Тук данните се предават по GSM, като SIM картата е в модема. Не съм много на "ти" с технологията, но при промишлени абонати с 6 тарифи, един модем е за 5-6 електромера. Аз веднъж се пробвах и поисках проверка от метрологията и резултатът беше, че бях с едни 70-80 лв. назад за демонтаж, монтаж и проверка.
Глупости всеки електромер трябва да си има собтвен модем (модул). Но окей-разбрах, че е пак много "специфично" положението и съжалявам за офф топика...
Все пак е редно-ако се предават данните по някаква мобилна мрежа-собственика също да има достъп.
Дайте да се върнем на Грее Амбер/C&H Supreme ...
Когато топлех цялата къща само на климатици съм получавал сметки 8-15 лева за януари и февруари.
След това за април и май по 300-400 лева.
Това трябва да си малоумен за да го приемеш за нормално.
Но тъй като баджанака е инженер в местното енерго и имам Много добра приятелка (шеф отдел) в централата,
поразпитах и нашите не правят такива шмекерии.
Иначе при наличие на допълнително табло(за генератора) правено ми пак от техен майстор/приятел,
отдавна да бях сложил контролен електромер за 20 лева.
п.с темата отиде...
И аз съжалявам за офф-а и е за последно. Това, което съм написал не са глупости-поне дотолкова разбирам, защото и електромерите и модемите са монтирани в местоработата ми и въпреки, че са собственост на ЕРП са донякъде моя отговорност. Модемите за битови електромери не са в таблата при електромерите, а доколкото съм чувал в трафопостовете.