Страница 33 от 67 ПърваПърва ... 23313233343543 ... ПоследноПоследно
Резултати от 481 до 495 от общо 1005
Like Tree932Одобрявам

Gree Amber/C&H Supreme

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Отговор: Gree Amber/C&H Supreme

А да сте забравили локалното парно пуснато ?
    Шегувам се...Браво щом с такъв разход успявате да сте на топло. Дай Боже всекиму!

Както се казва:
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    bobivg, rosswen и Rado Smilkov харесват това.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2018
    Живее в
    Кубрат,България

Не нямам парно съседа има и едната стена се топли ,но и температурата в стаята не пада под 10-12 градуса,може би на това се дължи кратката работа на климатика и това му състояние.
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 09-12-18 в 13:08.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Амбър 24 в огромно помещение .
    Външна около 7-8 градуса..Вътрешна пак толкова или 1-2 градуса по- топло.
    6 часа след стартиране на 26 градуса и макс вентилатор .
    Въздуха в помещението се “ обърна” С китайски термометър температурата е около 15-16 градуса.
    Както каза собственика на помещението още малко да дигне и целта е изпълнена.
    Духа много топла струя въздух ,но не гореща .Според мен в тези условия и входящ въздух около 7-8 градуса е нормално.
    Ще видим както стане студено .
    Вътрешното си е доста голямо .
    bobivg, cable, stainway и 1 други харесват това.

5. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от edi74 Виж публикацията
    Така е от около две седмици,но топли добре и консумацията на ток не е висока и дневните температури са отрицателни в североизточна България .П.П.(консумация около 2кw. на ден)
    Интересна работа.Това за което се притесняваш,може да питаш в Gree БГ,не казвам че там са големи специалисти(пък и не знам).Просто има вероятност този проблем да не е единичен и да ти отговорят по-бързо.
    Обаче тази консумация направоо ме смая.Честно казано не мога да повярвам.Въпреки,че помещението емалко 10лв./месец при тези температури...Ха дано.Не се съмнявам в теб,а уредчето дали е точно.Най-лесно го провери на уреди на които знаеш консумацията(постоянна).

Иначе малко интересни неща в следната статия:

GREE заняла первое место на мировом рынке бытовых кондиционеров

Всемирно известная японская экономическая газета Nikkei на днях выпустила «Обзор доли рынка для крупных мировых товаров и услуг 2017». Опрос состоял из 71 категории, среди которых китайские производители заняли 1-е место в 9 категориях. Бренд GREE, с долей рынка 21,9%, возглавил список кондиционеров бытового назначения, обогнав по результатам второе место на 7%.

Мощная производительность

Штат Буффало (США) находится в чрезвычайно холодной зоне. Традиционно там летом используется кондиционер, а зимой – отопительный котел, который потребляет много электроэнергии. Поэтому благодаря мощным характеристикам стабильного нагрева при сверхнизкой температуре компания GREE выиграла тендер на поставку оборудования в один из фешенебельных отелей штата, Wyndham. Это мультизональные системы с трехцилиндровым двухступенчатым ротационным компрессором GREE серии Ultra Heat.
    Придерживаясь принципов саморазвития и освоения новых технологий, GREE не только справляется с трудностями нагрева при низкой температуре, но и разрабатывает новое поколение наружных блоков. Одной из последних новинок является блок COOL, который может обеспечить оптимальные характеристики охлаждения при высокой температуре. Наружный блок напрямую влияет на производительность холодильного оборудования. Если температура воздуха за окном превысила ограничение, результатом может быть неспособность кондиционера к охлаждению или его неисправность. Тем не менее, собственная разработка нового поколения COOL, обеспечивающая охлаждение при +60 ℃, стала надежным выбором для потребителей в таких жарких регионах, как Африка, Ближний Восток и др.
    Комфорт и энергосбережение для лучшей жизни

В 2011 году GREE самостоятельно разработала инвертор «1 Гц» для кондиционера. Эта технология была удостоена Национальной премии в области науки и техники в Китае и получила аккредитацию в качестве «Мирового лидера». Когда скорость работы компрессора достигает 1 Гц, рассеиваемая мощность составляет всего 15 Вт (что соответствует потребляемой мощности лампы), и потребление электроэнергии значительно уменьшается. Этот инвертор стал представителем энергосберегающих технологий в бытовых кондиционерах во всем мире.
    В том же 2011 году GREE начала исследование и разработку экологически чистого хладагента R290 (пропан). Производственная линия первых в мире кондиционеров, работающих на хладагенте R290, прошла проверку экспертов из Китая и Германии. Чтобы сделать кондиционеры более энергосберегающими и удобными, в 2017 году GREE запустила новую технологию распределенных воздушных потоков, исходя из спроса потребителей. Эта технология использует более научный подход, при котором значительно уменьшается внутренняя разница температур, так как происходит «нагрев снизу вверх», обеспечивая более комфортный отдых. Такой метод распределения воздуха позволяет направлять тепло непосредственно в зону действия, тем самым уменьшая количество накопленного тепла в верхней части помещения и потребляя меньшее количество электроэнергии.

В настоящее время GREE насчитывает более 80 000 сотрудников, а количество ученых НИОКР (научно-исследовательские и опытно-конструкторские работы) превысило 12 000 человек. У GREE есть 1 государственная ключевая лаборатория, 1 национальный центр промышленного дизайна, 2 национальных научно-исследовательских центра, 12 институтов, 72 научно-исследовательских учреждения и 727 передовых лабораторий. Кроме того, компания GREE обладает 24 ведущими мировыми технологиями и накопила 36 949 патентов. В дополнение к этому, GREE постоянно участвует в разработке всех видов китайских и международных стандартов в области кондиционирования.

https://gree.com.ua/press-tsentr/nov...tsionerov.html

6. Тук е от
    Oct 2018
    Живее в
    София

Както беше писал един колега по горе нещо в уравнението куца.... При минус температури консумацията на дори ИЗКЛЮЧЕН ОТ Д.У. Амбър е около 70-75 вата - 13 за поддръжка в готовност и останалото за нагревателя на дъното... Както и да ги смята човек само там отиват към киловат и седемстотин на 24 часа! Освен да си попаднал на някакъв екземпляр създаден по извънземна технология и замаскиран под името GREE А казваш и че си грее добре? Провери наистина уреда с който замерваш консумето.
    Rado Smilkov одобрява това.

7. Тук е от
    Sep 2018

Biso65 тя машината си знае работата.Даже и да ти обледи външната страна на питата няма страшно климатика през деня не го оставяй да подържа по-ниска температура.
    biso65 одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

А ако ме няма през деня, трябва ли да ми поддържа висока температура? По тази логика, да не си гася мотора на автомобила, за да ми е топло сутринта и да ползвам евтини двигателни масла? Наистина куца нещо в уравнението...

10. Тук е от
    Oct 2018
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от coolllboy Виж публикацията
    Biso65 тя машината си знае работата.Даже и да ти обледи външната страна на питата няма страшно климатика през деня не го оставяй да подържа по-ниска температура.
    Coolllboy,съгласен съм,че машината си има зададена логика и си я спазва!А аз климатика не го барам,освен да му качвам градусите на отопление - сега съм му дал едни 24 и 3та степен на духалката.Майка ми казва,че и е екстра така и не му сменям през деня,през нощта заданията. И продължава да не ще да се заскрежи,та да видя и аз един дефрост как прави тоя дзвер... За справка - Фуджицуто(много съм доволен и от него) снощи и през нощта направи поне 5-6 дефроста и беше понапълнил легена под него.А на Амбъра легена беше СУХ!

11. Тук е от
    Sep 2018

За една седмица нямаше никой и климатика го намалих в къщата до 10c(да подържа да не замръзне нещо) .След седмица видях външното тяло обледено както при колегата(доста)въпреки това отвътре на питата третият ред си беше размразен-до тогава не съм го виждал така.В помещенията вътре си беше 10c .След това го набримчих на 24 и се размрази.Като му дойде зора само ще се размрази.На климатикът ти му трябва зор-според мен като има нужда и ледът му пречи сам ще се размрази.овеличи градусите на 25 и го остави за 2 часа и тялото ще светне.
    Според мен няма смисъл един климатик да се оставя на 18c или по-малко при минусови температури и като се приберете да го мъчите пак на 24 c и той да догонва разлика и тн..Оставете ги тия климатици на една температура и на вас ще ви е по комфортно а те да се оправят.Все пак да не са се раждали климатици :D
    ponyasd, rosswen и biso65 харесват това.

12. Тук е от
    Oct 2018
    Живее в
    София

И аз се замислих над това,edi74 беше писал,че го държи на 18-19 при яки изолации и помощ от парно на съседа...Пък и 12ка... То този климатик направо се сащисва кви да ги върши при тези условия!

13. Member
    Тук е от
    May 2018

Фантасмагориите нямат край скоро трябва да очакваме някой който дори печели като продава на ЕРП-то ток от климатика.Сигурно има и такива ама си мълчат за далаверата.

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Ако следите форумните тролове, опитите да върнат ток към ЕРП-тата продължават с пълна с сила. Но трябва и да им е топло. Мине ли климатика над 130 вата, започва плюене и окичване с датчици. Сега събират пари за Rohde-Schwarz.
    dodo_pv, Rumb@ta, rosswen и 1 други харесват това.

16. Тук е от
    Nov 2018

Има моменти, в които е по-добре да знаеш, че ти е топло и да не знаеш колко ти харчи. Не, че ако знаеш онези няма да ти сложат, колкото са си решили за ток.
    Mega, Rumb@ta и stainway харесват това.

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от v7777 Виж публикацията
    Има моменти, в които е по-добре да знаеш, че ти е топло и да не знаеш колко ти харчи. Не, че ако знаеш онези няма да ти сложат, колкото са си решили за ток.
    По това време, покрай Коледа, винаги си слагат колкото им е нужно за коледните бонуси. Истината се вижда януари месец.
    ivan74, Rumb@ta, rosswen и 1 други харесват това.

18. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Не само, просто по Коледа е задължително и ние си го знаем. От както ми смениха електромера с управляем от разстояние, все си мисля че плащам сметката на някой съсед или другото. Предпазителя долу ми е 10-ти, а аз съм 12-ти апартамент... Техниката ми е от най-висок клас, което най-малкото означава здрава и икономична от към ток.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 33 от 67 ПърваПърва ... 23313233343543 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Gree - грешка оЕ
    От colours във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 4
    Последно: 19-07-16, 21:44
  2. Помощ GREE GWH12KF / K3DNA6G CHANGE или GREE GWH12RB / K3DNA3C VIOLA (WiFi)
    От Boris Penev във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 36
    Последно: 30-06-16, 18:41
  3. Gree vs. Midea
    От divi4 във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Последно: 06-01-10, 00:44
  4. Gree ACS-09GP
    От vanko68 във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Последно: 29-07-09, 23:32
  5. HDD-to gree
    От CRASHOVERRIDE във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 20-04-02, 22:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе