Според мен ти идва малко фуджицуто за помещението.
3 дефроста за 4 часа са много при тези външни температури.
Иначе Амбъра ако ти праи по 1 на ден - евала.
Според мен ти идва малко фуджицуто за помещението.
3 дефроста за 4 часа са много при тези външни температури.
Иначе Амбъра ако ти праи по 1 на ден - евала.
Леко ще оспамя и аз темата, за което ме извинете- не е малко - 12ка е за 16 кв/м,вярно висок е етажа 2.80,но знам защо ги прави дефростите- Пускам го когато се прибера(не работи постоянно като Амбъра).От там се форсира да достигне заданието и ето ти дефрости.. Така го ползвам от както е монтиран - 6 години.Пък и при мен влажността на въздуха си я бива - на около 800 м. съм от Панчаревското езеро,а и снощи условията бяха идеални за дефрости
Този пост е редактиран от biso65; 11-12-18 в 11:46.
Взема му се акъла на това фуджитсу. Намаляй го поне вместо да го изключваш. Така ни комфорт ни икономия кой знае каква. А и сравнението с амбъра по отношение на дефростите никак не е коректно.
При мен, разликата в консумацията, при една и съща външна, около -7 и на 2-те машини, на които съм сложил ватметри, се покачва с около 50-100W при силно заскрежен топлообменник. На чиста пита и задание 23, 60-ката лапа около 650W, когато е побеляла цялата, изразходва между 700-750W. 20-тицата, при -7 и задание 24гр. и чист топлообменник, консумира около 300-340W. При силно заскрежен, грубо 380-400W. След дефрост, голямата машина развърта до около 2kW и си консумира доста, първите 10-тина нинути. Отделно, че по време на самия дефрост, удря над 1kW. Къде ми отива ефективността тогава? А факта, че около 10-15мин. не ми духа топло, а топля улицата? Прикачвам снимки, за какво побеляване става въпрос.
60-ката:
20-тицата:
Съжалявам за офтопика.
По темата. Гледайки финландските тестове, тази машина не прави дефрост по време, дори и под -20. Ще чакаме отзиви в реални условия.
И при Гри Кози (класическо китайско дърво) не са по време, а какво остава за далеч по-високия клас на марката - Амбър. Може много дълго време да не прави дефрост - зависи от това на какъв товар работи. Моят обикновено работи на между 400 и 500 W при температури около 0-ата. Винаги се стига и до off и тогава и да се е натрупало малко скреж, той изчезва. Ако го юрна да догонва 25 градуса от 19 например - тогава и дефрост може да се появи и то сравнително скоро.
Амбър, около 0° до -0,6° замръзва в тавата.
Чакам да падне под -1° да видим дали ще се размрази.
Нашия досега не съм го виждал да замръзва отвън сериозно. Така като гледам дефроства, ако не постоянно, то често. Вътре си е супер комфортно. Държим го на 18, когато ни няма и в момента на 25-26, защото жена ми е болна и й е студено винаги.. Държи ги безпроблеми с вентилатор на 1(така ни е най-комфортно). Даже изключва чат пат за по 15-20мин.
Има си опция за принудителен дефрост. Задавате му 16 градуса и в продължение на 5 секунди натиснете +,-/+,-/+,-/
При он/офф работа, около 0гр., се получава подобно "явление". С дефрост няма да падне, защото обикновени губи контакт с топлообменника и така си седи. Няма проблеми. Ако те дразни, сипи му малко топла водица.
Този пост е редактиран от rosswen; 18-12-18 в 21:28.
Този пост е редактиран от biso65; 21-12-18 в 15:44.
Външното тяло наистина ме учудва.Откъм вибрации и звук на компресор е много тих!Да не кажа двойно по-тихо външно тяло в сравнение с другият fujitsu general при едни и същи условия.
Този пост е редактиран от biso65; 21-12-18 в 15:44.