От вчера е страшна мъгла, на 150 метра от язовир е къщето, та за първи път Амбърът ( 9ка в стая 22м2/50м3+кухня 15м2/35м3 през отворена врата) е яко заскрежен (по доклади на майка ми). Ту се обвива със скреж, ту почти се изчиства и пак отначало... което не му пречи по никакъв начин да си изпълнява заданията... разликата от онова недоразумение на Хитачи (прословуто скапания на отопление RAS-14EH1), което под 0 просто не работеше, е огромна. През нощта си е поддържал 21 градуса в хола, а през отворената врата около 19 в кухнята(ала Финландия, ама не баш... ), спаднали до около 18 в 6 сутринта (външна температурата -5C°, -6C° в 6 сутринта), а Притито вчера около 22 часа е било вече и без жар - запалила го е чак около 6.30 днес. Като Притито кльопа буковиците, реално климатикът много рядко се включва ( през деня го намалява на около 18-19 обикновено), а в кухнята си е 24-25C°. За периодът, в който е работил през нощта, среден разход около 1kW/h (благородно завиждам на тези с ниските минимуми), но както казва Алекс, за тези климатични условия, на това място, при тези тънки стени, с тази половинка (5см.) изолация - съвсем нормално... Още нещо - майка ми звъня да ме пита какво ставало, че нещо климатикът съскал и бръмчал лекичко... явно за пръв път ѝ е направил впечетление дефростът, а си е наред със слуха. Тоест, или са му наистина редки дефростите, или са му почти безшумни... или просто не й е правило впечетление досега...