Страница 39 от 67 ПърваПърва ... 29373839404149 ... ПоследноПоследно
Резултати от 571 до 585 от общо 1005
Like Tree932Одобрявам

Gree Amber/C&H Supreme

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на Rado Smilkov
    Тук е от
    Jul 2018
    Живее в
    София
    Мнения
    199
    #571

    Отговор: Gree Amber/C&H Supreme

    От вчера е страшна мъгла, на 150 метра от язовир е къщето, та за първи път Амбърът ( 9ка в стая 22м2/50м3+кухня 15м2/35м3 през отворена врата) е яко заскрежен (по доклади на майка ми). Ту се обвива със скреж, ту почти се изчиства и пак отначало... което не му пречи по никакъв начин да си изпълнява заданията... разликата от онова недоразумение на Хитачи (прословуто скапания на отопление RAS-14EH1), което под 0 просто не работеше, е огромна. През нощта си е поддържал 21 градуса в хола, а през отворената врата около 19 в кухнята(ала Финландия, ама не баш... ), спаднали до около 18 в 6 сутринта (външна температурата -5C°, -6C° в 6 сутринта), а Притито вчера около 22 часа е било вече и без жар - запалила го е чак около 6.30 днес. Като Притито кльопа буковиците, реално климатикът много рядко се включва ( през деня го намалява на около 18-19 обикновено), а в кухнята си е 24-25C°. За периодът, в който е работил през нощта, среден разход около 1kW/h (благородно завиждам на тези с ниските минимуми), но както казва Алекс, за тези климатични условия, на това място, при тези тънки стени, с тази половинка (5см.) изолация - съвсем нормално... Още нещо - майка ми звъня да ме пита какво ставало, че нещо климатикът съскал и бръмчал лекичко... явно за пръв път ѝ е направил впечетление дефростът, а си е наред със слуха. Тоест, или са му наистина редки дефростите, или са му почти безшумни... или просто не й е правило впечетление досега...
    Този пост е редактиран от Rado Smilkov; 21-12-18 в 17:07.
    stainway одобрява това.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2018
    Мнения
    54
    #572

    Отговор: Gree Amber/C&H Supreme

    Първата сметка за ток е тук. 60лв някъде е глътнал климатика за месец, което е повечко, отколкото се надявах. Факт е, че не малко дни е работил по цял ден на 25-6 градуса.
    stainway одобрява това.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4,933
    #573

    Отговор: Gree Amber/C&H Supreme

    Цитат Първоначално публикувано от Kratos87 Виж публикацията
    Първата сметка за ток е тук. 60лв някъде е глътнал климатика за месец, което е повечко, отколкото се надявах. Факт е, че не малко дни е работил по цял ден на 25-6 градуса.
    Всеки градус нагоре си оказва влияние върху консумацията. Много от колегите държат климите си на 19-21гр. Няма база за сравнение просто.
    Rado Smilkov одобрява това.

  5. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #574

    Отговор: Gree Amber/C&H Supreme

    Малко впечатления от 18Amber.Да припомня помещението-около 24кв.м. хол със стълби към втория етаж и коридор на втория етаж,не знам точно колко кв.м са.Къщата е с отлична изолация ,но няма мазе и пода е студен(теракот).Също почти цялата южна стена е остъклена.Така,че доста трудно за отопление дори с много добра камина.
    1.При включване външна и вътрешна температура около 5 градуса.Климатика започва с много топла струя.За по-малко от 5 часа температурата беше 20 градуса,за сведение камината прави тази температура след около 24 часа.Вярно е обаче,че с въздухоотвод топли и спалнята над нея и банята по-добре от хола.Малко и кухнята.Но да не Ви казвам колко дърва хвърчат.
    С една дума нещо което беше важно за мен-бързо да затопли го изпълнява без проблеми.
    2.Шума (сравнявам с ME FD35,над който имам най-големи наблюдения)е по-силен,но е плътен без дразнещи шумове и в тази стая не ми пречи(при използване на 2 степен на вентилаторите).На 1-ва степен ME е доста по-безшумен,но може би тук трябва да се сравнява с ''quiet'',където шума е най-нисък.
    Заключение...не знам за по-малка стая .но тук ми се струва добре,с уговорката,че това е субективно,но и аз не съм от най-издържливите на шум.
    Относно външното тяло,тъй като е близо до нивото на хората(30см),мога да кажа,че е доста тихо.
    3.С използване на ''i feel'' температурата като,че ли малко подминава и после,ако искаш да намалиш доста се изчаква.Ще проверя без.....Ако не искате да използвате тази функция,все пак може да Ви е полезна като измерите вътр. температура с включена и изключена функция и разберете разликата при мен 24/21(дистанционното на ниска масичка и както казах пода е студен).Разбира се възможно е и с кой да е друг термометър,но ми се струва,че тук разликите ще са най-малки.Иначе имам 2 малки метео станции TFA,които показват темп. и влажност сравнени една до друга до 0,1 точност ,но не ги взех,защото ми се струва,че не е важна толкова точността колкото еднаквостта на замерващите уреди.
    >към колегата Kratos 87.Тази температура 25/26 гр. ако е с вкл. ''i feel'' и по потник трудно ще се стои.Някои тогава пущат на охлаждане.Хубаво е като се цитират температури да се уточнява за коя темп. става въпрос.И за потребление да припомняме помещението което се отоплява,защото да не се ровим напред в темата и да търсим.Освен това е добре за разход да се замерват само стандартни помещения и да се казва дали е къща или апартамент,среден,изолации ит.н.Напр. за 9-ка 20кв.м стая/12ка-30м2,но без коридори и други отоплявани стаи.Не казвам ,че така не трябва да се използва ,а че разхода в такива сложни конфигурации е трудно съпоставим,да не говорим колко са отворите на вратите,как са изолирани съседните стаи и др.Затова и не ми се правят замервания,защото при мен не е така.Едва ли каквото и да било замерване ще бъде от полза.
    4.Засега не съм пробвал всички режими,но като че ли ако искаме да намалим температурата доста време изчаква,може би по-малка еластичност.Ще пробвам с изключване на ''i feel''(както ми каза един колега)дали е по-добре,но ако това Ви е важно(напр. спалня)не съм сигурен,че ще Ви хареса.
    В заключение,за моя случай климатика е идеален,искам да топли здраво,шум не най-доброто,но не дразни и най-важното външното е тихо защото тук вечер много се чува,а другите неща не ме касаят много,но ще изпробваме още.
    Този пост е редактиран от cable; 26-12-18 в 12:07.
    tony34al, Rafailiev и stainway харесват това.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4,933
    #575

    Gree Amber/C&H Supreme

    @cable, за шума сравнението не е съвсем коректно. Сравнявате 18-ка с 12-ка. Нормално е 18-ката да вади по-големи дебити и да е по-шумна. Ако сравните ME FD50 с FD35, ще стигнете до същото заключение. Аз имах МЕ SF50 и SF35, които са с еднакви вътрешни тела, както са и FD, и шума на 50-ката, на всяка степен, беше много по-силен.

  7. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #576

    Отговор: Gree Amber/C&H Supreme

    Прав си,мислех да го напиша изрично,ама много се разписах и забравих.А пък от друга 18-ка просто нямам достатъчно впечатления за да правя такива сравнения.
    rosswen, stainway и Rado Smilkov харесват това.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2018
    Мнения
    54
    #577

    Отговор: Gree Amber/C&H Supreme

    cable - при мен е 25кв. метра неизолирано ЕПК, което си е доста студено, защото е външно. Говорим за всекидневна + кухненски бокс, въпреки че заради котките вратата към коридора е винаги открехната и той се затопля също. Климатика засега се справя повече от перфектно. До сега не сме го ползвали без iFEEL, в началото мисля че го тествах и правеше много големи вариации в температурата - примерно зададени 25 градуса, а той стига до 27-8 и после пада до 22, което в нас понеже се изстудява суууупер бързо се усеща като студено. В момента го държим на
    - 18, когато ни няма
    - 24-7 когато сме си в нас и е комфортно. Не мога да кажа, че е за тениска, даже в далечната част на дивана си се усеща леко хладно, но там е точно до външната стена, а зад дивана е прозореца реално...

    50-60лв за мен е ОК, не се оплаквам, но се надявах, че ще е по-малко. Сигурно, ако бях сам ергенин или с жена рускиня нямаше да гълта повече от 30 - 30 лв. и малко, защото аз лично щях да го държа на 22-23 градуса макс.


    И един лайшки съвет да дам на база моя опит - за един месец и филтрите си бяха вече за чистене. Та чистете си ги редовно.
    Този пост е редактиран от Kratos87; 26-12-18 в 16:54.

  10. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #578

    Отговор: Gree Amber/C&H Supreme

    >Kratos87
    26 гр. с i feel ми се струва голяма жега.Аз снощи на 24 ми беше много топло,на 23 пак,,,леко(но е възможно защото пода е студен при тези температури нагоре да е по-голяма жегата)...Относно ''i feel'' ми се струва,че не сработва бързо,когато искаш да променяш температурите.Мисля си ,че е възможно поради това,че отчита на 10 мин. да забавя информацията,защото по едно време след като намалих климатика се изключи и като проверих ми се стори(и според един термометър тука на който нямам много доверие,поставен до дистанционното),че показва по-висока температура.Така,че не знам когато гледаш вътр. температура с ''i feel'' дали показва моментната (дали измерва пак в момента)или последната отчетена за периода (10мин).Но това са само спекулации.Не знам как е точно.Пък и тези промени ги правя в началото за проба,иначе харесвам постоянните температури и на която се спра не мисля да я сменям.
    50-60 лв. за помещенията които описваш е нормален разход.Да не говорим,че и това е относително,напр. според външните условия. 30 лв. при 25м2+коридор при тези температури на които го държиш....просто нямаше да повярвам .Така,че ако някой път така ги сметнеш,опитай пак.
    Този пост е редактиран от cable; 26-12-18 в 18:01.

  11. Junior Member Аватара на biso65
    Тук е от
    Oct 2018
    Живее в
    София
    Мнения
    108
    #579

    Отговор: Gree Amber/C&H Supreme

    Първо - Честито Рождество Христово! Весели празници!
    Второ - Колеги доволни от Амбъра,не се осмелявайте да го хвалите и да давате добри отзиви за тези машини дори и тук в този раздел...Има достатъчно "майстори" и "разбирачи",които имат извънземни климатици отдаващи енергия(не консумиращи)! Те доволно спамят и плюят,без да бъдат с абсолютно нищо полезни,но "трупат" коментари...Така,че за Гриито - или лошо или нищо! Аз лично се отказах да давам инфо как работи и при какви условия. Има си тук ДЕЖУРНИ "шегаджии" и "майтапчии",нека те да си драскат на воля....
    stutgart, cable, musster и 2 други харесват това.

  12. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #580

    Отговор: Gree Amber/C&H Supreme

    Шегаджиите ги остави настрана.
    Отзивите от собственици са най-вярната информация.
    На мен ми е интересно да науча за работата на Амбъра от първа ръка.
    biso65 одобрява това.

  13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага
    Мнения
    2,433
    #581

    Отговор: Gree Amber/C&H Supreme

    biso65 Взимаш нещата много лично Все пак това е уред и се обсъжда на форум...
    Ако смяташ, че можеш да бъдеш полезен на другите, като обективно споделяш как се държи машината-прави го!
    Просто не приемай всичко лично, защото много често е просто начин на изразяване и понякога съпроводено с малко шеги и забавление.
    Във (почти) всяко мнение има зрънце истина. Който може отсява и преценява за себе си и собствената си ситуация.
    Apeev, rosswen и Rado Smilkov харесват това.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    1,503
    #582

    Отговор: Gree Amber/C&H Supreme

    Цитат Първоначално публикувано от biso65 Виж публикацията
    Първо - Честито Рождество Христово! Весели празници!
    Второ - Колеги доволни от Амбъра,не се осмелявайте да го хвалите и да давате добри отзиви за тези машини дори и тук в този раздел...Има достатъчно "майстори" и "разбирачи",които имат извънземни климатици отдаващи енергия(не консумиращи)! Те доволно спамят и плюят,без да бъдат с абсолютно нищо полезни,но "трупат" коментари...Така,че за Гриито - или лошо или нищо! Аз лично се отказах да давам инфо как работи и при какви условия. Има си тук ДЕЖУРНИ "шегаджии" и "майтапчии",нека те да си драскат на воля....
    Желателно е да оставиш колегите сами да си решават да пишат или не. Има доста от тях, които не се вълнуват от подхърлянията и си споделят редовно. Също така има и хора на, които им е интересно да получат информация за този модел. Това, че на теб нещо ти е накривило на шапката не значи, че трябва да се отнася за всички. Преди време stainway беше запалил моторетката като теб, тръгна да си трие постовете, и се отрече от форума, но успя да изтрае много малко и ей го пак у форума. Та седни пий една ракия, премисли го и ще видиш, че не си струва да си го слагаш.

  16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага
    Мнения
    2,433
    #583

    Отговор: Gree Amber/C&H Supreme

    Цитат Първоначално публикувано от splendor Виж публикацията
    Преди време stainway беше запалил моторетката като теб, тръгна да си трие постовете, и се отрече от форума, но успя да изтрае много малко и ей го пак у форума. .
    Моторетката си е винаги запалена Много силно звучи-отричане от форума...Да не съм се заклевал нещо, че да се отричам. Истината е, че понякога в ентусиазма си човек прекалява с писането (важи в пълна сила и за мен), но ако знаете каква скука е на Холандския форум на седмица по 2-3 поста

  17. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    2,066
    #584

    Отговор: Gree Amber/C&H Supreme

    Преди време споменах за момтирането на амбер 24ка в едно огромно помещение.
    Ето отзив .
    Човека за момента е доволен и “ обръща “ въздуха.
    То не е имало и студ де.Климатика се държи на 20 градуса през деня и вечер на 18.
    Днес като бях си духаше доста силно и топло.Незнам колко точно градуса е вътре ,но беше нормално като за стоене с дрехи.
    Човека си знае ,че в големите студове най- вероятно няма да се справи ( има един 10 киловатов калорифер ) .
    Ако положението се закрепи ще монтира и още един.
    От друга страна каза ,че фуджака бил гола вода и не топлел.
    Отидохме да го видим ,а той хайвана на 20 градуса и с еко режим си почива.
    Изкючих екото и се развилня.
    stainway одобрява това.

  18. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4,933
    #585

    Gree Amber/C&H Supreme

    Цитат Първоначално публикувано от Rafailiev Виж публикацията
    От друга страна каза ,че фуджака бил гола вода и не топлел.
    Отидохме да го видим ,а той хайвана на 20 градуса и с еко режим си почива.
    Изкючих екото и се развилня.
    Колкото и прост уред за ползване да изглежда климатикът, лично съм се убедил, как много хора ги експлоатират по всевъзможни неправилни начини. При това, някои от тях много фрапиращи и го правят години наред...
    Този пост е редактиран от rosswen; 28-12-18 в 02:16.
    dodo_pv и Rafailiev харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 39 от 67 ПърваПърва ... 29373839404149 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Gree - грешка оЕ
    От colours във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 4
    Последно: 19-07-16, 20:44
  2. Помощ GREE GWH12KF / K3DNA6G CHANGE или GREE GWH12RB / K3DNA3C VIOLA (WiFi)
    От Boris Penev във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 36
    Последно: 30-06-16, 17:41
  3. Gree vs. Midea
    От divi4 във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 4
    Последно: 05-01-10, 23:44
  4. Gree ACS-09GP
    От vanko68 във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 4
    Последно: 29-07-09, 22:32
  5. HDD-to gree
    От CRASHOVERRIDE във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 20-04-02, 21:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе