Степените на турбината са всъщност 7.
Имате 5 с бутона Fan:
И отделно има Turbo и Quiet
Така се получават 7 възможни скорости на турбината:
Степените на турбината са всъщност 7.
Имате 5 с бутона Fan:
И отделно има Turbo и Quiet
Така се получават 7 възможни скорости на турбината:
На мен лично ми се видя шумен , и затова предпочетох VIP(U-Crown). Можеха да сложат поне една междинна степен...
Но това със шума си е лично възприятие -някои се дразнят, други не
Ако собствениците не го намират за шумен-значи си пасва в акустиката на помещението .
По спецификации и 28дб ми е шумно. С тези 34 чак ме плаши и едновременно учудва как няма средно положение? Не вярвам да е такава рязка разликата. Няма логика.
И мене 28 дб не ме устройва, но това е положението Това беше за мен решаващо при избора, но Амбер/Supreme ще си топли и при най-големите студове и може би с това повече духане ще бъде по-икономичен.
В крайна сметка ако някой е доволен, значи всичко е наред.
Все пак е индивидуално усещането за шум...
Този пост е редактиран от stainway; 26-10-18 в 17:50.
Благодаря за разяснението.
Не включвах тих и турбо режим в сметките...
ПП Не е много шумен, мое мнение. Само на втора степен ми препоръчаха да е перката при тези външни темп. а като застудее на автом. режим. На 1ва степен ми се струва приятно тих, но в помещението от 35 кв. където е монтиран, стоим на 3 метра от него...
Въпрос на малко експерименти Ако на 2-ра степен е поносим и успява да стопли навсякъде, където е нужно-оставете го така.
Ако на 1-ва може да стопли и е по-приятно-можете да пробвате... На ауто подозирам,че ще си пробва всичките степени и няма да остане незабелязан
П.П. Още веднъж честито и много да ви топли!
Малко снимки да му се порадваме?
Нордик моделите по начало са по-шумни и с по големи дебити , може би понеже по начало са конструирани и произведени за отопление Скандинавско , а там имат навика да отопляват цялата къща с една машина ( има много писано за това ) което е факт. Та климатика който се обсъжда е чистокръвен Нордик отвсякъде ( технология и хардуер ) , ползва Зубадан технология на Митцубиши която според Митцубиши до -15 градуса запазва 100% капацитет и отоплява ефективно и над - 25 градуса , хардуера е ясен . Та така оборудван 35 кв.м може да му дойдат таман .
Не мисля, че китайците ги интересуват Скандинавките страни. В Северен Китай си става -30 и се мъчат да намалят праховите частици във въздуха, заради масовото ползване на въглища.
Поне така го обясняват при създаването на U-Crown. Собственият им пазар е огромен и надали са се замислили за климата в България
Но сте прав-по-големи дебити и за по-просторни помещения е правен.
Китайците никой не може да разбере какво мислят , с луксозен модел да се бориш с въглищата на бедните .
Благодаря!
Монтажа мина много гладко и момчетата, които монтираха телата работиха много чисто.
Ще кача снимки днес, вечерта. Планирах да боядисам първо кабелния канал и тогава да направя няколко снимки, но и така си изглежда добре. Някак откъсва погледа самата машинка, която е с приятно гладък shiny корпус, от отвратителния кабелен канал с размери 10х8 см...
Тези дни правих около 70 кв.м. изолация с 3 см. фибран отвън, на стените (от външната страна), които граничат с входа. Другата година живот и здраве и външна изолация на северните стени, явно ще му се помага на климатика да стопля сам 105 кв.м. Оптимист съм голям,
но наистина се справя прекрасно, засега... Времето си е направо лято сега, в Шумен и съм го оставил да поддържа 20 градуса на IFEEL - включва се за по 15-20 мин. максимум и стои изключен почти по 1 час после. В тази връзка, знаете ли дали с онези машинки, мерещи консумирана ел. енергия, дали ще отчетат колко хаби като се изключи, защото не влиза в ОФФ режим напълно и не си затваря изцяло капачето?
Ватметрите, отчитат доста точно когато е в режим на изчакване и следене на температурата.
Тогава консумацията обикновено е около 8-9 вата.
Дори в режим на стендбай, когато е изключен от дистанционното пак има консумация и ватметрите я отчитата, че е около 3 - 3.5 вата, заради постоянно пуснатият wifi и модула, който слуша радиочестотата на дистанционното.
Мерят моментната и общата консумация. Отделно има джаджи и с повече екстри (две тарифи и т.н.).
Това че отоплява 105 квадрата при това време, нищо не означава. Аз отоплявам, защото на половинката 21 са и малко.
Няколко снимки на монтираното на вилата ми Gree Fairy 12-ка. Като първи впечатления мога да кажа следното - шумно вътрешно тяло, даже и при избран режим QUITE пак ми е шумно, външното тяло също ми се струва шумно въпреки, че има монтирани тампони се усеща през стената как компресора набира обороти. Но пък за парите си 999лв с монтажа няма какво толкова да се иска. За мен голям плюс е wi-fi което много лесно се настройва и ползва чрез изтегленото приложение за телефона, има функция за показване на външна, вътрешна и зададена температура, има още няколко функции, които за момента не съм разучил и ползвал. В момента трябва да реша проблема, който ми оставиха техниците след монтажа - надран и леко пукнат преден панел, който видях след като вече си бяха тръгнали. Надявам се да се предлагат такива детайли за подмяна.
Този пост е редактиран от dodo2000; 29-10-18 в 11:52.
Честито и със здраве да го ползвате!
Предполагам интересна ще ви бъде функцията 8 градуса-ако застудее и не сте на вилата , може да се включва, колкото да поддържа положителна температура в помещението.
Колкото до капака- надявам се да ви го подменят, ако те са го повредили по време на монтажа.