Страница 13 от 37 ПърваПърва ... 3111213141523 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 548
Like Tree241Одобрявам

Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #181

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Това, което описваш е абсолютно малоумен начин на работа на (не)инверторен климатик.
    У дома даже старата конвенционалка за 450 лева не е бачкала по такъв начин - да спира и тръгва толкова често.
    Ще му задавам 40 градуса, че да почне да топли... как пък не!

    Отвори му капака и виж къде му е забит въздушният датчик, ако е защипан със скоба към ламелите го откачи, и го отдалечи максимално от питата. Дано това да подобри работата му.
    Предполагам, че дебитът е нисък, датчикът няма достатъчно обдухване, и затова климатикът работи по този недоклатен начин.
    bobivg, zxc0 и mystikalrs харесват това.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    1,035
    #182

    Re: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    От към софтуер има какво още да учат,явно.

  4. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #183

    Отговор: Re: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Цитат Първоначално публикувано от mystikalrs Виж публикацията
    От към софтуер има какво още да учат,явно.
    Едва ли е толкова некадърен софтуера, може би просто въздушният датчик се нагрява бързо и затова непрекъснато изключва.

  5. Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Любимец
    Мнения
    471
    #184
    Цитат Първоначално публикувано от presen Виж публикацията
    Здравейте! Време е за малко впечатления от топлото духане на Soyal-a. Започнахме много зле сезона. Климатикът не беше пускан повече от месец. Навън температурите паднаха драстично тия дни и етажът взе да изстива. Навън е от 6 до макс 14 гр. през деня. Та, пускам гарията... на 23 гр. на макс духане (не турбо). Стоя, стоя... чуди се, чуди... тръгна да духа. Има-няма 5 минути и спре. Оставих го... този не тръгва. След 30 минути му вдигнах температурата на 26 гр. - пак по същия начин. Тръгне-спре. Какви ли не мисли вече ми минаха през главата. Как пак не случих на климатик и темп подобни. Жената този път подходи "по-рационално", като заръча да му дам време "да се климатизирал". Викам - нямам време. Студено ми е! В стаята е 18-19 гр. и искам това да се промени. Жегнах го директно на макс 30 гр. Почна да духа зверската около 10 минути и пак спря. Вече бях на 99,9% сигурен, че има проблем и белите косми по главата ми увеличиха броя си. Някак си се примирих и решихме да си лягаме. Оставих го на Medium скорост и 25 гр. В съня си вече ходех за рекламации, връщане на пари и взимане на някакви конвектори за отопление.

    И чудото стана. Събуждам се към 5 часа сутринта - холът и детската (срещу климатика се намира) затоплени супер приятно, а Soyal-ката си работи, та дим се вдига. Отворена е стаята и към другата спалня, като и там се усеща работата на климатика. Та, така хора... Тревогите ми май бяха напразни и очевидно му е трябвало време "да се климатизира". Отоплявайки хол, детска и спалня (на този етап) - общо около 45 кв.м., настроен на 25 гр. и Medium духане, като консумация тръгва от 720-650 вата, най-много държи на 520 вата, най-ниско днес го видях на 430 вата. Офф-ка от време на време, но не мога да му хвана ватовете на които го прави. Разбирам че офф-и, защото спира да духа и да издава какъвто и да било шум вътрешното тяло. Лепих се да видя турбината и тя спира. И все пак... Най-важното е, че вкъщи е топло и семейството на този етап сме много доволни, макар да ми изкара акъла в началото. Дано и в минусовите температури да се представи така отлично.
    Ако си му насочил жалюзите максимално надолу тогава се ограничава дебита на издухвания въздух от вътрешното тяло, поради което то бързо загрява и неговия температурен датчик отчита че зададената температура е постигната и климатика минава в ОФФ. Това лесно може да го провериш като пуснеш климатика на висока степен на турбината и когато преместиш жалюзите в максимално долно положение, ще установиш, че дебита на издухвания въздух намаля а когато вдигнеш жалюзите на вътрешното тяло нагоре дебита на издухвания въздух се увеличава при същата зададена степен на турбината. За това просто не задавай максимална или висока степен на турбината на вътрешното тяло ако жалюзите са ти насочени надолу а пробвай на автоматична степен или на някоя от по-ниските степени на турбината и си избери тази при която на теб ти е най-комфортно.

  6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,123
    #185

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    не звучи много добре .. 9ката определено няма да е подходящ за спални ако изключва от 400 вата ,а такива успивания като има да догонва са доста дразнещи

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021
    Мнения
    81
    #186

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Леле... Каква дискусия се е заформила и колко проблеми са се появили с климатика ми. Искам всички да сте спокойни... хаха... И в последния си пост от вчера написах, че след началното фиаско, всичко се нормализира, но вие сте решили да пресолите манджата. Няма лошо. Всеки решава да си пише, каквото душа му сака. Истината за мен в момента е една - климатъкът бачка, топли прекрасно две помещения (в другото е с градус и половина отклонение - нормално, плюс още една спалня), като и в двете помещения ситуацията е комфортна. Колкото до офф-овете. За цял ден прави около 2-3, което според мен си е напълно в реда на нещата. Та, така... Аз съм спокоен и доволен на този етап. Поздрави и хубав ден на всички!

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #187

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Еми то ти така си го написал.
    "Било ти студено в стаята, пък не щял да работи"... "после си му вдигнал градусите, пък почнал да изключва на 5 минути..."

    Да беше казал от самото начало, че на ден спира по 2-3 пъти, което е нормално.

    Поне кажи на отопление вътрешното тяло тихо ли работи, дали прави силна струя, и дали вее много на различните степени на вентилатора. Това ще е полезна информация.

  10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,123
    #188

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    те не са се появили ,ти ги написа проблемите

  11. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021
    Мнения
    81
    #189

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Какво да се прави, посбъркахме го малко този климатик. Получава се малко вън по-топло от вътре. Не, че давам зор температурите да падат, но ще чакаме на по-реален студ как ще се държи. По-предходната вечер, детето каза че му е жега в детската. В хола също беше бая топло. Още не сме видели студ, дано и не видим скоро. Поздрави!

    - - - - - - - - - -

    Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Поне кажи на отопление вътрешното тяло тихо ли работи, дали прави силна струя, и дали вее много на различните степени на вентилатора. Това ще е полезна информация.
    Според мен началните опасения, че ще духа много силно са напълно безпочвени. Пусках го на всяка степен без турбо. Напълно нормално си духа. Разлика с тази при охлаждане не намирам. Докато работеше тия два дни си стоеше на 4-та степен и нямаше никакви гайлета. Не можах да му оставя за по-дълго Ауто вентилатора, за да видя как се държи. Само след офф се чува едно пук, което ухото ми винаги долавя и разбирам, че след няколко секунди тръгва да духа. Това ми е недостатъка на този етап. Не е болка за умиране, ама...
    Jack Krauser одобрява това.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2021
    Мнения
    31
    #190

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Здравейте,
    Преди няколко дни ми монтираха нов климатик Gree Soyal GWH12AKC.
    Радостта от новия климатик още в първия ден се превърна в силно разочарование и гняв.
    Климатикът е монтиран в хол около 24 квадратни метра с PVC дограма, в саниран панелен блок.
    Закупен е основно за отопление на хола през зимата. Основният проблем накратко е, че климатикът работи "когато си иска".
    При първото му пускане, температурата в помещението беше около 23 градуса и включих климатика в режим на отопление, на 26 градуса.
    Климатикът започна да духа топло (след 1-2 минути), но духа само около 2-3 минути и спря, като вътрешната температура почти не помръдна.
    Настроих климатика на макс (30 градуса) и тогава поработи около 10-тина минути и вдигна температурата в помещението до около 25 градуса, но след това изключи пак, и не пожела да се включи около час.
    Температурата през това време падна почти на 23 градуса и климатикът чак тогава се сети да включи. Подчертавам, че през цялото това време климатикът е настроен на топло и на 30 градуса.
    На следващия ден го включих отново на 30 градуса но на auto mode, а не на отопление. Не знам какво се случи, но при тази настройка реши, че трябва да работи, и вдигна температурата в помещението до около 28 градуса.
    Реших, че има някакъв софтуерен проблем с режим отопление, и че на auto, нещата си работят. Днес нещата се обърнаха отново. Климатикът е настроен на 30 градуса в режим auto, но при достигане на 25 градуса в помещението, климатикът обърна режима и започна да духа ледено.
    Върнах го на режим отопление, но при това положение достига 25 градуса в помещението и изключва, не духа изобщо, дори не върти въздуха. Външното тяло също спира да работи. Въпреки, че е настроен на 30 градуса, той не се включва дори и при 24.3. Понякога се включва като му се размърдат градусите нагоре-надолу, но често не включва и след "ръчкане" на градусите.
    Другите минуси са, че често издава скърцащи и "пукащи" звуци, не само при включване. Панелът отпред при отваряне често закача капака с "окото", и отмества капака напред, и се налага да се затвори с ръка. Дистанционното трябва да се държи под много точен ъгъл, иначе климатикът не хваща сигналите на дистанционното.
    С две думи, попаднах на пълен боклук...
    Звъннах на официалния сервиз на Gree, а те ми казаха, че досега нямали такива оплаквания и да се обърна към фирмата която ми го е монтирала...
    Днес заснех и клип - https://u.pcloud.link/publink/show?c...zyHQA5Imsjsae7
    Този пост е редактиран от sdn90; 05-10-21 в 20:22.
    Alexi одобрява това.

  13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,759
    #191

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    sdn90, като за начало, тази машина не е за такива помещения...от тук идва всичко....

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2021
    Мнения
    31
    #192

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    sdn90, като за начало, тази машина не е за такива помещения...от тук идва всичко....
    24 квадрата за 12-ка малко ли са? Отворих и вратите към коридора, спалнята, кухнята и банята. Стават около 60 квадрата. Няма ефект, работи когато му скимне.
    Преди около 30 минути реши да се включи, без да съм променял никакви настройки и работи вече почти половин час без да спира. Имам усещане, че вечер проблемите са му по-малко, в сравнение през деня.
    Станах му чирак на този климатик... Да не говорим, че съм му платил почти 2К, а работи по-зле от конвенционален климатък за 600 лева.

    П.П. Според мен проблемът се дължи на неизправен/дефектен температурен датчик. Няма логика при режим авто, настроен на 30 градуса, да започва да духа ледено при 25 градуса в помещението. При достигане на 25 градуса в помещението климатикът отчита над 30 и обръща на режим охлаждане. Изобщо не мога да му разбера логиката. В момента е настроен на 28 градуса и продължава да работи нормално (духа топло), в помещението е 25.7 градуса. Изглежда, че сензорът ту работи нормално, ту отчита нереално висока температура. Нямам представа дали логиката му има връзка с температурата навън. Определено работи по-добре когато навън е под 17 градуса. Дистанционното няма бутон "I Feel". Сложих и термометър върху климатика. Разликата с тази на пода е около един градус.
    Този пост е редактиран от sdn90; 01-10-21 в 20:15.
    Alexi одобрява това.

  16. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,759
    #193

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Цитат Първоначално публикувано от sdn90 Виж публикацията
    24 квадрата за 12-ка малко ли са? Отворих и вратите към коридора, спалнята, кухнята и банята. Стават около 60 квадрата....
    П.П. Според мен проблемът се дължи на неизправен/дефектен температурен датчик.
    Ако ще и на отворена врата да стоите, пак така ще работи. Не знам защо си мислите, че като отваряте към други помещения, нещата ще се променят?! Ако тази машина беше поставена в поне 35 m², начина и на работа щеше да бъде коренно различен. Но нали всеки е фен на преоразмеряването, ето Ви резултата. Машината няма проблем с датчиците, може да сте сигурен на 100%. Проблема идва от Вашия избора на машина...
    edi1 одобрява това.

  17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,123
    #194

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    абе и колегата по горе се оплаква от нещо подобно .. явно температурния датчик не е на правилното място и се затопля от топлообменника
    sdn90 одобрява това.

  18. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    1,503
    #195

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Като изключим Короната, то бая от старите модели на грий имаха проблеми с температурния датчик. Или не искаха да тръгнат да духат или пък надвишаваха с 3-4 градуса заданието.
    zxc0 и mystikalrs харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 37 ПърваПърва ... 3111213141523 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Gree GWH12UB
    От KI_YOOU във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 576
    Последно: 26-01-22, 10:02
  2. Gree 12 BORA GWH12AAB WI-FI / K6DNA4A
    От A40 във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 6
    Последно: 21-08-21, 00:29
  3. Gree GWH24AAD-K6DNA4A
    От GearBest във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 1
    Последно: 17-12-18, 17:41
  4. GREE GWH18UC-K3DNA4F U-Crown
    От georat във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 63
    Последно: 17-07-18, 10:38
  5. GREE I Crown II GVH24AK-K3DNC6A
    От P.Hristov във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 6
    Последно: 23-02-17, 21:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе