има модели при които е елиминирано това изпуфтяване ( за спалня примерно е много зле ,буди те задължително ) ,то не е трудно да изравни наляганията преди да превключи ,както казва Миланов - софтуер ..
има модели при които е елиминирано това изпуфтяване ( за спалня примерно е много зле ,буди те задължително ) ,то не е трудно да изравни наляганията преди да превключи ,както казва Миланов - софтуер ..
Пробвайте следното.
1. Изключете климатика от захранването поне за 2мин.
2.Възстановете захранването на климатика,след което имате 30секунди ,време за реакция, за по-долните стъпки.
3.Предварително настройте дистанционното на отопление на 17градуса.
4. Пуснете климатика.
5. Започвате да движите 0.5 градуса нагоре и надолу, докато климатика не покаже 3 на предния панел.
Не съм го пробвал,защото нямам соял под ръка.
По процедурата цъкнах 15-20 пъти 17-17.5-17-17.5-17... нищо не се случва. Намерих това долу, но е за друго.
6. Compulsory defrosting
If unit is turned on under heating mode and set temperature is 16℃ (by remote controller), press “+, -, +, -, +, -” within 5s, unit will enter
into compulsory defrosting mode and send the signal to ODU. When the compulsory defrosting signal from ODU is received, IDU will exit
from the compulsory defrosting mode and stop sending the signal to ODU.
After ODU receives the compulsory defrosting code, it will start compulsory defrosting. Defrosting frequency and opening
angle will be the same as in normal defrosting mode. When compulsory defrosting is finished, the complete unit resumes
original status.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Този пост е редактиран от sevastaki; 30-10-21 в 00:31.
Колеги има излезнал firmware update, току що го качих, да видим какъв е ефектът.
Искам да попитам колегите @Gatankata и @sevastaki ... За какво се прави тази гимнастика? Това лек за проблема с "успиването" ли е? Или е свързано с дефростите?
@mladen86 ... те, така ще стане. Когато няма никой в апартамента. Настроен на 22 гр. и макс вентилатор. Автоматично ли ти излезе съобщение при влизане в мобилното приложение?
Да, но в коментара мисля беше KGTA оплют.
Аз не виждам разлика откакто е с новия firmware. При вас как е?
При мен си работят по същия начин , единственото което забелязах (ако нямах ватметър нямаше и да го видя) ,е че сякаш са добавили още един режим преди офф върти още 2/3 минути на по ниска скорост не вентилатора ( досега беше на 55и после на 14 вата и спира , а.сега има и ма 11 вата още малко.
Имам и едно предложение за колегите където не им достига температурата след няколко дневни проби мога да кажа ,че при мен в малката стая ефекта беше доста добър. Та може да пробвате и вие настройте през приложението вертикалната клапа не на най долно ,а на едно положение над него и вентилатора на medium или medium.hight (3/4 степен) и дигнете настройката с половин или един градус да тръгне да работи после като намали консумацията може пак да си върнете старата.при мен така работи с часове.на 400вата някъде без да спира и достига навсякъде в стаята нормална температура ,преди долу ниско.в.далечния край беше с градус надолу. Нз дали ще съм полезен ,ама пробвайте при мен имаше добър ефект.
Този пост е редактиран от mladen86; 30-10-21 в 13:23.
Не знам.. въпреки, че сензора е изкаран извън климатика под него държи с градус надолу. В другия край на стаята държи 2 - 3 надолу понякога.
ами задай му градус нагоре от дистанционното ?
При мен сега показа това, но го отказах. Сега пък Украйна и *****... абе, чудни са тия Грийци . Изключих превантивно климатика, за да не стане някой гаф случайно. Искам да се прибера и тогава ще направя процедурите. Към понеделник вторник ще споделя някакви впечатления.
Колкото до съвета на @mladen86 - абсурдно е, ако си мислите, че с главна клапа, забита директно в пода ще получите топлина в цялото помещение. При мен в това състояние на клапата прави половината хол парник. Около климатика става много топло и директно влиза в офф. Същото се случва и с AUTO режима - он/офф до безкрай. Иди го чакай после да изстива горе. Клапата ми е винаги в едно ниво по-отворена, духаща напред в пода. Правил съм си експерименти с настроени 23 гр. и с 24 гр., на които го държа основно. На 23 гр. се случват повече почивки, докато настроен на 24 гр. - бачка непрекъснато и в стаята е затоплена на 23.7 гр. / 23.8 гр. Като имате предвид, че термометъра съм го оставил в най-далечната част на стаята, където има отваряне/затваряне на врати. Поставях термометъра в другата половина на стаята (в по-голяма близост до климатика) - там директно хвърля 25-26 гр. Сложих вътрешното тяло на идеалното място. Лягайки на дивана топлото ми духа директно в стъпалата. Там топло ли ми е, навсякъде ми е топло.