кофти софтуер .. повечето климатици гонят +3+5 горе при тях ,на всеки е ясно че топлия въздух отива нагоре логично там да е повече ,явно на инженерите от Грий този физичен закон им е неизвестен
Кофти е, но му свикнах вече. Като падне с три-четири градуса, ръчкам му градусите, вдигам на 30, смъквам надолу, и така докато се събуди. В краен случай го включвам/изключвам, ако и това не помогне, спирам и от захранването.
Явно в Gree всеки климатик "сам си преценя", полуавтоматични са...
Стига глупости. Какво е това 4 часа ОФФ? включване, изключване от контакта................. викай ги пак не е нормално това.
Имаш ли изолация на тавана?
Ха кви гимнастики трябва да правиш просто е нелепо язък за хубавия хардуер на машината.
Невинаги се налагат тези гимнастики, но почти всеки ден "заспива" така. Наистина не знам от какво зависи поведението му на работа.
И по-рано съм писал няколко пъти. На ден работи от 60-120 минути за 24 часа. Изпратил съм цялата информация на service-bg@cairox.bg. Размери на помещението, клипове, сериен номер, всичко.
Климатикът е свързан към WiFi и предполагам получават информация за работата му. Даже не си четат както трябва имейлите, защото бяха пропуснали цялата информация която им изпратих. Върнаха отговор "Ще Ви държим в течение." и толкова, нищо друго не са ми писали повече.
Не се занимавай с имейли. Ти имаш договор с продавача. Машината не работи адекватно.
Или да я оправят или да я сменят с друга.
Не е проблем на бройката и моят се държи неадекватно. Ако го дам на 26 градуса работи известно време и после спира след доста време се пуска за малко и пак спира. Няма подобен проблем на 28 и нагоре градуси в настройкта. Прератиха ми официалната процедура по настройка пусната до инсталаторите днес:
Процедура по настройка:
1. Климатикът се изключва от дистанционното.
2. Спира се захранването на климатика (Сваляте предпазител, или изключвате щепсела от
контакта).
3. След като се възстанови захранването, в рамките на 30 секунди от подаване на
напрежение към машината, трябва да се изпълняват следните действия:
4. Климатикът се превключва на „Отопление“.
5. Настройва се на 17 градуса.
6. В рамките на 5 секунди след настройката на 17 градуса се натискат последователно +, -,
+, -, +, -.
Ако сте извършили успешно процедурата, на дисплея на машината трябва на светне за няколко
секунди цифрата 3.
Молим, тази настройка да бъде направена при всяка една нова инсталация.
Пробвах 2 пъти не изписа цифрата 3 накрая, моля ако някой успее да пише.
Абе сменяйте ги, зимата чука на вратата, от Дядо Мраз писмо чакате…
Ако ще му слугувам постоянно и ще мръзна - то като печка “Чудо” става.
Благодаря за инструкциите!
Успях да ги изпълня, даже два пъти.
Бутоните плюс и минус трябва да се натискат последователно и бързо. Сложих си единия палец на плюс бутон и другия на минус. С бързи натискания на плюс-минус ми се появи цифра три на дисплея след две-три секунди.
Резюме.
1. Изключих климатика от бутон на дистанционното.
2. Извадих щепсела на климатика от контакта.
3. Настроих дистанционното на 17 градуса на отопление.
4. Включих климатика към захранването и натиснах веднага бутон за включване от дистанционното.
5. След като се включи, веднага започнах енергично да редувам бутони плюс / минус, и след две-три секунди се показа цифра три на дисплея на климатика.
На пръв поглед има коренна промяна в работата. Настроих го на 26 градуса и започна да духа топло както преди духаше на 29-30. Вдигна градусите в стаята на 26.2 и започна да върти въздуха. Температурата падна на 25.8 и започна да духа пак топло. За последните 30-40 минути поддържа в помещението 25.8 - 26.3, като през цялото време не е изключвал, а редува топло и въртене на въздуха за кратко. Другия ми термометър със сонда, който се намира до датчика отчита 30 градуса когато климатикът започва да върти въздуха. Сега вече мога да кажа, че работи като инверторен климатик.
Ще продължа да следя работата му.
Процедура по настройка на климатици серия Soyal
Уважаеми колеги,
Във връзка с получените оплаквания за некоректно управление и поддържане на зададената температура в режим „Отопление“ на климатик SOYAL, всички размери, Кеърокс България ЕООД, предоставя процедура по настройка на климатика, за оптимална работа на машината в режим „Отопление“.
Процедура по настройка:
- Климатикът се изключва от дистанционното;
- Спира се захранването на климатика (Сваляте предпазител, или изключвате щепсела от контакта);
- След като се възстанови захранването, в рамките на 30 секунди от подаване на напрежение към машината, трябва да се изпълняват следните действия:
- Климатикът се превключва на „Отопление“
- Настройва се на 17 градуса
- В рамките на 5 секунди след настройката на 17 градуса се натискат последователно +, -, +, -, +, -
Ако сте извършили успешно процедурата, на дисплея на машината трябва на светне за няколко секунди цифрата 3.
Явно от GREE са наясно с проблема и са взели решение.
Здравейте, и при мен се получи настройването. Засега съм го направил само в малката стая ,за да мога да сравня. При добър резултат ще настроя и в другата. Наистина трябва бързо да се превключват при мен стана от 3тия опит.
Благодаря за информацията.
Айде честито.
Поздравления за GREE за тяхната бърза реакция и предложено решение на проблема. Дано и другите марки климатици ги последват в това отношение.
Някой има ли повече информация тази настройка какво прави и защо е необходима? Очевидно си е част от софтуера на климатика. Не е нещо ново. Няма я в книжката. Ще трябва ли лятото да правим друга настройка за режим охлаждане?
Странно ми изглежда това иначе и при мен машината заработи адекватно.