Страница 7 от 12 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 168

Hitachi RAS/RAC-10EH1 - струва ли?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Hitachi RAS/RAC-10EH1 - струва ли?

Изходяща температура не се мери там, където е датчика на снимката.

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от kiki9999
    Здравейте .За новите клими не знам но Хитачи RAS-RAC 50CNH1 14годишен при големите студове набримчен на 32гр.изходна температура вентилатор на авто 64.5гр.Да са живи и здрави ДЖапанките.
    Пич, хептен за балъци ни взе.

"Преразгледай си температурата(квадратурата) и ела пиши(попитай) отново"-както казва един съфорумец.

1.закаченото тяло не показва моментната температура, а маскималната достигната запаметена от дигиталния термометър;
    2.масималната достигната и запеметена от термометъра(дали от климатик или друг отоплителен уред) вътре в помещение(дали това или друго) е 26.9 градуса;
    3.Максималната запаметена температура измерена от външното тяло на термометъра е 64.3градуса(дали от сега или от лятото сложен на слънце друг въпрос)

4.Като пускаш такива "бомби" поне направи снимката да не може да се увеличава или замръчкай/намали резолюцията да стане нечетлива.

5.И аз имам дигитален термометър, тоест прочети си упътването на термометъра, научи се да измерваш с него и отново прочети написаното/казаното от един колега преди точка 1 от моят отговор

4. Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Бургас

Щом е северно изпълнение,може и нагревател да си има.........или си е чиста духалка,ако ли не-искам снимка за спомен с това чудо! P.S-Сондата като виси надолу какво точно измерва в момента на снимката??

5. Тук е от
    Apr 2006

Първо т-ра е верен второ показва 26 защото това е в стаята а 64.3 показва датчика които е за отвън но закачен пред жалузите.Закачил съм го там защото кабелчето е късо по принцип държа 22-23гр.но се зачетох във форума и реших и аз да видя каква т-ра вади к-ка.За вън си имам друг т-р.И още нямам никакъв интерес да лъжа или да преовиличавам не знам може и даму има нещо на климатика но откакто го имам все така си работи топли икономичен.И си мисля че това дето го пишат за японските оригинални к-ци е вярно имам и Осака и трябва дави кажа че има огромна разлика.

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от kiki9999
    Първо т-ра е верен второ показва 26 защото това е в стаята а 64.3 показва датчика които е за отвън но закачен пред жалузите.Закачил съм го там защото кабелчето е късо по принцип държа 22-23гр.но се зачетох във форума и реших и аз да видя каква т-ра вади к-ка.За вън си имам друг т-р.И още нямам никакъв интерес да лъжа или да преовиличавам не знам може и даму има нещо на климатика но откакто го имам все така си работи топли икономичен.И си мисля че това дето го пишат за японските оригинални к-ци е вярно имам и Осака и трябва дави кажа че има огромна разлика.
    Преди да направиш снимката си натиснал копчето max/min на термометъра и той е показал на дисплея максималната запаметена от термометъра температура.Едно натискане показва максималната запаметена второ натискане на копчето показва минималната запаметена температура от термометъра.Тази температура може да запаметена още от лятото миналата година.
    Моят термометър като му натисна копчето max/min още пази най-високата тампература измерена от него на сянка отвън- на 26 юли 2009год. 42.4 градуса(максималната) и най ниската (минималната) измерена тази зима на 25/26 януари 2010год. -11.3 градуса....
    Разбрахме, че си внесъл външното тяло вътре.Защо си направил снимката след като си натиснал копчето което показва максималната запаметена (при повторно натискане показва минималната) температура?

7. Тук е от
    Apr 2006

Естествено че запаметеното съм снимал нали не очакваш да дремя пред к-ка с фотоапарата или климатика да държи половин час тия градуси докато взема фотото.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2009

Пич вместо да спорите я дай колко изкарва на жалузите към деншна дата

10. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Този модел е уникален по-младите колеги не го знаят и няма как. Вкарваха се в Бг преди доооста време. японски с хоризонтален скрол компресор и работи зверски при всякакви студове духа като калорифер вътре. зная го от личен опит. Имахме монтирани такива в една къща в Симеоново в големия затворен комплекс и работяха независимо от влага студ и т.н. без забележка. Струваха колкото 16 Даисейкай на едро - т.е. бяха доста скъпички. С подвижен преден панел

11. Тук е от
    Apr 2006

Здравеи bigmouth а каква е съдбата на твоите климатици?

12. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2009

Притежавам същия Hitachi RAS/RAC-10EH1. Не съм доволен. За отопление не става. Какви измервания да направя, за да знам какво да правя???
    Има още 3 месеца гаранция. Иначе работи и при -15-18 градуса. Но духа хладно. Сега навън е 2 градуса и струята изходящ въздух е 32 градуса???
    Дайте Съвети. Благодаря

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

32° духа на колко зададени?

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2009

На 23 градуса. На най-ниската 1-ва степен.

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Е че с колко да духа...
    Струя се мери в стая с около 20° температура и задаваш максималната възможна на климатика + максимален вентилатор, изчакваш да се набере на пълна мощност и тогава мериш. На 23° настроен, защо му е да духа на максимум?

17. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2009

Лошото е че и на 28 градуса да го сложа не духа топло, а хладно. Имам Панасоник на същите настрогки духа с 10 градуса по-горещо??
    Дайте съвет как да го тествам?
    Да знам дали да викам сервизен техник докато е в гаранция?
    П.П.
    В момента външна температура 0 градуса, в стаята 19 градуса, климатика е нагласен на 32 градуса. На най-високата степен /3/ на вентилатора.
    Измерена стойност: 37.5 градуса

Това добре ли е???

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

От 19 до 37,5 гр са си прилична разлика за този модел. При дебит на вентилатора 500-600 м3/ч дава отоплителна мощност около 3000 Вт. Това е направо нормално за този модел при 0 гр външна температура.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 12 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Продавам климатик hitachi ras-10-eh1 rac-10eh1
    От kepler във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 19-02-11, 15:33
  2. Hitachi RAS/RAC-10EH1 - наистина ли е японски?
    От limmet във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 14
    Последно: 25-07-09, 18:46
  3. Hitachi RAS/RAC-10EH1, 14EH1 или друга марка?
    От stoil2 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 8
    Последно: 20-05-09, 11:48
  4. Отговори: 0
    Последно: 23-03-09, 11:11
  5. Panasonic CS/CU-E9GKE или Hitachi RAS/RAC-10EH1
    От kojcho във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 34
    Последно: 14-11-07, 00:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе