Няма разлика. И двата са с роторен компресор. Разликата е малко във дизайна на вътрешните тела и това, че единия е Китайска сглобка, а другия се води Японска такава
Няма разлика. И двата са с роторен компресор. Разликата е малко във дизайна на вътрешните тела и това, че единия е Китайска сглобка, а другия се води Японска такава
Ами тогава, защо се появяват тези огромни разлики в поведението им, да не е софтуерен проблема.
работят по един и същи начин.За мен е въпрос на партиди. Едната работи, а другата без обяснение не ще(
Нещо от сорта, единия правен в средата на седмицата, другия в петък.Явно моя е от тези, правени в сряда.
какво разбираш под "сервизното"?Първоначално публикувано от edi1
Имам инструкция за монтаж - кое откъде се отвива, как се връзва и т.н.
Твоето какво е? Да не би да има какво налягане трябва да вдига и други параметри?
Всеки климатик има ръководство за експлоатация ( за клиента),ръководство за монтажа ( за монтажника) и сервизно ръководство ( за сервизния спец).
Днес ми монтираха новата платка! Подобрение има
Външна t=9*C, облачно, дъжд
Вътрешна t=13*C
Вентилатор на МАХ, настроено на 32*C
tизх=44*С
Вентилатор на 1 степен, настроено на 32*C
tизх=54*С
По мои сметки това прави 33* бар-а, което е повече от 30те бар-а с тяхната пробна платка(тогава външната температура беше 12*С).
Мои заключения: Оказва се че платките не се делят на работещи и неработещи. Опита показва че с три различни платки се постигат три различни резултата(25, 30, 33* бара)
* налягането е изчислено от мен, на база температурата на изходящия въздух.
и на мен ми смениха вьтрешната платка и смея да твьрдя,че доста по-добре работи машината
Ако на отопление при външна температура +10 °С един климатик не може да изкара от вътрешното тяло поне +52 °С на максимален вентилатор то климатика не струва.
Здравейте колеги, вече две години ползвам въпросния климатик и не съм викал фирма за профилакика. От едно известно време се чува силен шум от външното тяло. Не е от вентилатора...имам чувството, че компресора се мъчи...Някакви предложения за проблема и ако извикам фирма за профилактика, ще ми свършат ли работа ?
Едва ли проблема опира до профилактика. Но е добре да извикаш специалист, да конкретизира от какво се получава този шум, за да не стане късно и проблема да се окаже по сериозен.
valen1,при +10 външна и предполагаема на входа над +22,да вади +52 за мен пак е малко,освен ако датчик не му дава да развърти или на конвенционален да е сетнат на по-ниско налягане да изключва вентилатора.Първоначално публикувано от valen1
Или:Първоначално публикувано от johny01
- Ако не е преоразмерен и обръща/затопля въздуха много бързо и не може да се развърти до max.
- Не му е зададено софтуерно да ограничава мощността при +10*С, поради ненужен разход на енергия.
Те нещата ако бяха идеални нямаше хората имащи Hitachi да ревът, че умират от студ зимата.
Ако програмата им беше добре написана, ако не бяха орязани от към килограми, ако електрониката им даваше по-рядко проблеми можехме да кажем, че са хубави климатици обаче има прекалено много важни акота.
Вижте за каква анемичност става въпрос. Още при външна температура 0°С този "хубав" инвертор на тази някога хубава марка на максимална мощност не може да изкара повече от +38°С. Интересно какво ли правят щастливите собственици на тези "Японски" както ги пишат в Техномаркет климатици, когато температурите паднат под 0°С.Първоначално публикувано от antondonew
Просто Н1 серията се оказаха много нефелни машини, затова ги кръстиха явно ЯПОНСКИ при рекламата им.Моя Е10Н2 ще подкарва 5-та зима, до сега не е имал никакви проблеми дори при -20, -22 през годините.Никога не е замръзвал, макар да е монтиран на най-големия ветрилник, дефроста е много добър, топи скрежа до чиста пита.Топли си много добре, макар аз да не обичам жеги - държа го на 22,23 до 24 градуса през зимата и си ги прави дори в най-големите студове.Въпреки, че в другите помещения имам по-класни машини и не ми е проблем да го сменя, нямам такова намерение, докато не се скапе.