Страница 9 от 12 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 168

Hitachi RAS/RAC-10EH1 - струва ли?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Re:Hitachi RAS/RAC-10EH1 - струва ли?

Няма разлика. И двата са с роторен компресор. Разликата е малко във дизайна на вътрешните тела и това, че единия е Китайска сглобка, а другия се води Японска такава

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ами тогава, защо се появяват тези огромни разлики в поведението им, да не е софтуерен проблема.

4. Member
    Тук е от
    Jul 2008

работят по един и същи начин.За мен е въпрос на партиди. Едната работи, а другата без обяснение не ще(

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Нещо от сорта, единия правен в средата на седмицата, другия в петък.Явно моя е от тези, правени в сряда.

6. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Някой има ли сервизното за ЕН1 серията, да го постне.Имам за моя Н2 серията и катто гледам, явно доста се различават, като новия - ЕН1 / даже японски го изкараха /е много по-зле от Н2 серията.Моя четвърта зима кара и няма никакви проблеми в големите студове и мъглата.Та мисълта ми е да ги поразгледаме двете серии, какви са разликите.
    какво разбираш под "сервизното"?
    Имам инструкция за монтаж - кое откъде се отвива, как се връзва и т.н.

Твоето какво е? Да не би да има какво налягане трябва да вдига и други параметри?

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Всеки климатик има ръководство за експлоатация ( за клиента),ръководство за монтажа ( за монтажника) и сервизно ръководство ( за сервизния спец).

8.  

9. Тук е от
    Dec 2008

Днес ми монтираха новата платка! Подобрение има

Външна t=9*C, облачно, дъжд
    Вътрешна t=13*C

Вентилатор на МАХ, настроено на 32*C
    tизх=44*С

Вентилатор на 1 степен, настроено на 32*C
    tизх=54*С
    По мои сметки това прави 33* бар-а, което е повече от 30те бар-а с тяхната пробна платка(тогава външната температура беше 12*С).

Мои заключения: Оказва се че платките не се делят на работещи и неработещи. Опита показва че с три различни платки се постигат три различни резултата(25, 30, 33* бара)

* налягането е изчислено от мен, на база температурата на изходящия въздух.

10. Тук е от
    Dec 2009

и на мен ми смениха вьтрешната платка и смея да твьрдя,че доста по-добре работи машината

11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Ако на отопление при външна температура +10 °С един климатик не може да изкара от вътрешното тяло поне +52 °С на максимален вентилатор то климатика не струва.

12. Тук е от
    Sep 2008

Здравейте колеги, вече две години ползвам въпросния климатик и не съм викал фирма за профилакика. От едно известно време се чува силен шум от външното тяло. Не е от вентилатора...имам чувството, че компресора се мъчи...Някакви предложения за проблема и ако извикам фирма за профилактика, ще ми свършат ли работа ?

13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Едва ли проблема опира до профилактика. Но е добре да извикаш специалист, да конкретизира от какво се получава този шум, за да не стане късно и проблема да се окаже по сериозен.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Ако на отопление при външна температура +10 °С един климатик не може да изкара от вътрешното тяло поне +52 °С на максимален вентилатор то климатика не струва.
    valen1,при +10 външна и предполагаема на входа над +22,да вади +52 за мен пак е малко,освен ако датчик не му дава да развърти или на конвенционален да е сетнат на по-ниско налягане да изключва вентилатора.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от johny01
    valen1,при +10 външна и предполагаема на входа над +22,да вади +52 за мен пак е малко,освен ако датчик не му дава да развърти или на конвенционален да е сетнат на по-ниско налягане да изключва вентилатора.
    Или:
    - Ако не е преоразмерен и обръща/затопля въздуха много бързо и не може да се развърти до max.
    - Не му е зададено софтуерно да ограничава мощността при +10*С, поради ненужен разход на енергия.

17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Те нещата ако бяха идеални нямаше хората имащи Hitachi да ревът, че умират от студ зимата.

Ако програмата им беше добре написана, ако не бяха орязани от към килограми, ако електрониката им даваше по-рядко проблеми можехме да кажем, че са хубави климатици обаче има прекалено много важни акота.

Цитат Първоначално публикувано от antondonew
    В момента външна температура 0 градуса, в стаята 19 градуса, климатика е нагласен на 32 градуса. На най-високата степен /3/ на вентилатора.
    Измерена стойност: 37.5 градуса
    Вижте за каква анемичност става въпрос. Още при външна температура 0°С този "хубав" инвертор на тази някога хубава марка на максимална мощност не може да изкара повече от +38°С. Интересно какво ли правят щастливите собственици на тези "Японски" както ги пишат в Техномаркет климатици, когато температурите паднат под 0°С.

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Просто Н1 серията се оказаха много нефелни машини, затова ги кръстиха явно ЯПОНСКИ при рекламата им.Моя Е10Н2 ще подкарва 5-та зима, до сега не е имал никакви проблеми дори при -20, -22 през годините.Никога не е замръзвал, макар да е монтиран на най-големия ветрилник, дефроста е много добър, топи скрежа до чиста пита.Топли си много добре, макар аз да не обичам жеги - държа го на 22,23 до 24 градуса през зимата и си ги прави дори в най-големите студове.Въпреки, че в другите помещения имам по-класни машини и не ми е проблем да го сменя, нямам такова намерение, докато не се скапе.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 12 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Продавам климатик hitachi ras-10-eh1 rac-10eh1
    От kepler във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 19-02-11, 15:33
  2. Hitachi RAS/RAC-10EH1 - наистина ли е японски?
    От limmet във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 14
    Последно: 25-07-09, 18:46
  3. Hitachi RAS/RAC-10EH1, 14EH1 или друга марка?
    От stoil2 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 8
    Последно: 20-05-09, 11:48
  4. Отговори: 0
    Последно: 23-03-09, 11:11
  5. Panasonic CS/CU-E9GKE или Hitachi RAS/RAC-10EH1
    От kojcho във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 34
    Последно: 14-11-07, 00:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе