Толкова си може, това е. Други ще изкарат по-висока температура при същите условия.
Толкова си може, това е. Други ще изкарат по-висока температура при същите условия.
Измери температурата при клапите 5-10мин. след края на дефроста на външното тяло.При 0гр. и всичко на макс е нормално да изкарва 45-48гр. и постепенно да намаля със заскрежаването отвън и наближаването на дефроста.
Значи това е нормално???
И все пак не съм доволен.
Ако има хора със същия климатик нека го тестват да видим какво ще изкарат?
За мене климатика Hitachi RAS/RAC-10EH1 е БОЗА
Платката ли му е нагласена да не грее, малко вътък ли има, фреона ли му е малко.
Има нещо гнило в цялата работа.........
Прочети малко повече из форума и из тази тема,има достатъчно негативни отзиви.Никаква гнилоч няма,толкова си може този модел. Когато някой изреве да си слага това " чудо",опитните монтажници веднага предлагаха следващия модел 14,макар че наглед е излишно мощен.
Днес сагата продължи...Първоначално публикувано от koko5
Извиках техниците да поправят климатика.
Естествено започнахме с обясненията как климатика е слаб за помещението(30м3 тухла с ПВЦ и изолация)... след няколко уговорки техника се предаде
Мотаха се около климатика, пускаха топло, студено.. все вдигаше 25 бар-а. Първо решиха да го доливат, но после решиха да сменят платката с тяхна, оборотна - с нея едва вдигна 30 бар-а. Взеха си платката и си заминаха, ще ми я пращат в София за подмяна.
Като се отвори вътрешното тяло, вдясно има една ламаринена кутия, вътре има платка ~8x10см закрепена на пластмасои щифтчета.Първоначално публикувано от ewgeny
За сефте чувам,че вътрешната платка управлява оборотите на компресора ( налягането де). Досега все смятах,че за това е външната платка....
Добре, защото наистина вътрешната платка управлява оборотите. Външните платки са еднакви на 10 и 14 и то там нищо няма да помогне.
А външния процесор за какво е ???Първоначално публикувано от ewgeny
Май за красота....Първоначално публикувано от vanko68
Има много входни и изходни функции на външния процесор, но вътрешния е ключовия. Много проблеми възникват от вътрешната платка.
Виждам сте заформили малък спор
Моля за вашето мнение относно въпросната платка:
1. Моята платка дефектна ли е? Или просто заложения софтуер вътре не си върши работата.
2. Тази "новата" платка, дето чакам да ми я донесат каква ще бъде(според вас):
-със зареден софтуер на хитачи, който решава проблема.
-със софтуер, който "овърклоква" компресора(ако направим аналогия с компютрите). Ако е така, това ще скъси ли живота на компресора?
Не търси аналогия, това не е компютър. Важното е да получиш платка, с която машината ти ще работи дълго и безпроблемно.![]()
КиК сервиз бяха доставили преди време нови платки от Хитачи ,които уж оправяли проблема с развъртането на компресора. Ама сега няма такива от доста време...Не знам дали ще ти бърникат в софта на старата или ще я подменят с нова. Нови тук в Сф май няма...
Някой има ли сервизното за ЕН1 серията, да го постне.Имам за моя Н2 серията и катто гледам, явно доста се различават, като новия - ЕН1 / даже японски го изкараха/е много по-зле от Н2 серията.Моя четвърта зима кара и няма никакви проблеми в големите студове и мъглата.Та мисълта ми е да ги поразгледаме двете серии, какви са разликите.