Страница 13 от 90 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 1341
Like Tree645Одобрявам

Климатици Hitachi

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Re:Климатици Hitachi

Цитат Първоначално публикувано от bebka
    И още нещо - какъв главобол могат да ми докарат колегите от монтажа?
    Защото от ТМ ми предлагат една доста неизвестна фирма и нещо се притеснявам за монтажа, а знам, че е важен. Пък гаранцията с тази фирма важи
    Имаме цял раздел "Въпроси свързани с монтажа"
    https://forum.setcombg.com/index.php/board,95.0.html
    Отдели му малко време.

пп. Не се занимавай с термометри и мерени на температури, да не направиш беля с турбината

2.  

3. Тук е от
    Oct 2011

много мерси отивам да чета за утре

4. Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Да, дефрост е.Не се притеснявай, и моя се случва да дефроства понякога при такива условия.Между другото дефроста при ХИТАЧИ е много добър, винаги си изчиства питата до сухо, както се казва и тавата не задържа вода, понеже отвора е голям и наклоните са добри.
    Много благодаря за бързия отговор!
    Предполагах, че няма място за притеснения, но реших все пак да попитам ... от информация глава не боли

5. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от nani
    Имам климатик HITACHI RAS/RAC-14ЕH1, външното тяло от долната страна е заледено с висящи ледени висулку. От както започна да се застудява е изключван само 2 пъти, работи в режим на затопляне с най слабата мощност на венилатора (иначе се получава силно завихряне на въздуха и се усеща навсякъде в стаята) при зададени 23 градуса. Външното тяло е на терасата. Как да го разледя и на какъв режим е най-удачно да работи, за да не се получава такъв проблем?
    най-ефективно ще го размразиш като го пуснеш на охлаждане и завиеш външното тяло с един голям найлон щом е на достъпно място

6. Тук е от
    Nov 2011

Сигурно вече съм досадила на повечето от съфорумците. Но пак ще ви занимая с проблема си - искам да отоплявам дневна с кухня, в североизточна България само с климатик. Оказа се /мерихме за ламината/, че помещението е 21 кв.м., едната стена е в прозорци - дървена дограма със стъклопакет, изолация. Имаме малко дете, което е по цял ден у дома. Обичаме да ни е топло. Ходихме, гледахме по магазините - някъде ни надъхват за шарп /мисля че модела не е лош/, на друго място за фуджицу, един от съфорумците ми обърна внимание на хитачитата. Разликата в цената е 600 лв., да не говорим за монтажа - който при по-скъпите модели винаги се заплаща допълнително. Та мисля си ако дам 600 лв. в повече сега, дали и кога ще ми се избият от разликата в консумацията. И дали да не си доплатя за холовото обзавеждане с тези парички. За това и в тази тема ще помоля за съвет, не ме подбутват едни 600 лв. ако ще е само заради марката.
    Моля за съвети дали и кое хитачи да си взема! ПЛС!

7. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Аз съм доволен от моето Хитачи, което взех по препоръка от юзер на Хитачи. Също препоръчвам Хитачи, щом е ограничен бюджета. При по скъпите модели има разни пречистващи системи. От друга страна D1*EX3 серията също пише че има разни истории, и при това до 1000 лв с монтажа. Явно не може да се сравнява с Тошиба Дайсейкай, но за повечето пари, получаваш и повече при Тошибите. За избиване на разликата - ще е след мнооооооооооогооооооо години, но както се казва - даваш парите и забравяш, а удоволствието от употребата остава.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от V_Simeonov
    Аз съм доволен от моето Хитачи, което взех по препоръка от юзер на Хитачи. ...
    V_Simeonov...ех Симеонов...! Даааа! А как въобще ти хрумна да хвалиш Хитака тук?! Как изобщо реши, че Хитачи може да те стопли? Груба грешка!Сега хиените жив ще те изядат, а аз само ще наблюдавам безпомощно отстрани Моят хайванин - Хитак 35WX8 сега е в много изгодна позиция - дограма, стабилна изолация, а и жената я няма за да човърка дистанционното и в момента при -3°/-4° даже и успява да се изключи на моменти, като постоянно работи при зададена най-ниска степен на вентилация и 22°. Но това не е добре. От читавия климатик се иска да връща електромера назад, като същевременно топли джоба и душата на истинския фен. Но Хитачи не е за фенове. Климатика си топли и харчи доста прилично при нормални условия(дограма,изолация), но не може да задоволи завишените изисквания на фена, понеже е просто Хиатчи. Това е все едно да си купиш Опел(да ме прощават колегите с такива коли )

10. Тук е от
    Oct 2011

Avaste, информативно, как ти се движи консумацията в момента? На 50-на кубика беше, нали?

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от mirowski
    Avaste, информативно, как ти се движи консумацията в момента? На 50-на кубика беше, нали?
    Май са около 55м3. Консумацията не мога да я дам в конкретни числа, щото не ме вълнува в такива подробности, но числата за моментна консумация, които виждам на дисплея на уреда, когато го погледна тази нощ са - 350/380/400W и това е при най-ниска степен на турбината - т.е най-неикономичната. Ако повиша вентилацията ще стане по-еврейско, ама е**м ти икономията съчетана с песента на Лили Иванова - "Ветрове"

12. Тук е от
    Oct 2011

Ми отличник си, бе, к'во? Аз с "високия" коп, ужким, дето е на вторично-суровинния ми японец, роден в Китай, и ми показва, че дърпа около 370 W при външна t° -5 и зададени 23. Toва при 33 м3!

edit: Само че с една подробност: моята и твоята консумация са моментни. При мен, за да изчисля колко W изразходва за 1 час (Wh), ще трябва да го засека примерно за час, че ме мързи да преизчислявам при по-малко. По мои сметки, може би ще е някъде около 330-340 Wh. :rolleyes:
    И ти гледа само моментните стойности, нали?

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

За парите си ХИТАЧИ-тата са си добри, според мен.Моя и той си работи много добре няколко години вече, но нямам уред за проверя консумацията.Иначе, добрата изолация определено решава много проблеми.Като има ниски загуби, не се товари машината, не прави "вятър" и няма оплаквания от дискомфорт.Nevinna, D14EX3 ще ти свърши работа.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от mirowski
    Ми отличник си, бе, к'во? ..................
    Трудно е да се сравняват, неидентични помещения, които имат и съответните топлозагуби. Питай Аваст до тази зима, преди да сложи изолацията, как беше Освен това вземете замерете консумацията за 24ч и я преизчислете за час, за да може поне на тази база да сравнявате, защото може твоя или неговия да работи он/офф и в конкретен момент да храчи 500-600В като се е форсирал, след 20 сек да е 250В, а след това да спре примерно. На мен в момента с вкл икономичен режим Фуджитсутата ми бачкат он/офф и харчат около 4,5кВ/ ден единия в около 45м3, Т вътре е около 22 гр, а зададена е около 23 в едната стая, в другата зададена 22 и около 22 вътре, но и там разхода е с близо 1кВ по-нисък ( има само една външна стена и гипскартон на тавана ) кубатурата е идентична.

16. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Когато съм сам - консумацията е минимална или до 250 W при задедени 23 гр. Когато е жената вкъщи - консумация - около 500-600 W при зададени 25 гр. Това е след поне 2 часа от включване на режима /задаване на градусите. Това е за последните 3-4 дни в Русе. И моя при зададени 22 гр. се изкл. компресора чат-пат, като при това отопляемия обем е доста над препоръчителното за 25-ца - почти 30 м2 или 75 м3. при вътрешна изолация 2 см стереопор и ПВЦ дограма. Гадното е, че над мен почти не топлят, и въпреки че е вътрешен апартамент през панела всичко бяга нагоре! И съответно в големите студове каквито има по 1 седмица по -20 и надолу - трябва да му се помага с духалка.

Невинна - трябва да си прецените - ако е топла сградата - по-добре да е 10-ка, понеже ще са по-слаби и ВЕТРОВЕТЕ и ще е малко по-тих от големия . От друга страна с 14 ще е гаранция, че няма да имате проблеми в студените дни /много зависи и къде и в какво живеете/.

За да сте спокойни в избора вземайте 14 и на по ниска скорост вентилатора да не духа на детето!

П.С. И ако е възможно - понеже ще е предимно за отопление, както са разбира - монтажа да е по-ниско /1,50-1,80/, но да не го стига детето . /Така при ниски скорости на вентилатора/турбината, ще е по-добре температурата на пода при по малки течения, а оттам и в цялата стая ще е по-равномерно отоплена. Това ми е мнението, понеже моя като е на min вентилатор, топлата струя даже и не се доближава до пода, а се издига нагоре и детето върви по студения под. На слийп режим пък съвсем - топля само комшиите отгоре.

Не знам дали си въобразявам, но ми се струва, че на АУТО режим е по-икономичен от на ОТОПЛЕНИЕ. Пък и някой ако знае как да се провери. Това по показанията на уреда за консумацията. Мисля, че е по-добре програмиран да работи. Впечатления, колеги съфорумци?,

17. Тук е от
    Nov 2011

Еди, а това ли са му характеристиките, щото аз колкото повече чета, толкова повече се убеждавам, че не знам. http://www.technomarket.bg/products/...ras-rac-d14ex3

Явно някои търговци си донаписват или променят тези характеристики. Иначе и аз за този модел си мислех.

Ако някой друг има друго предложение относно избора на климатик - слушам
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1321342305[/time]_________________________________________________

Благодаря и на Симеонов.
    Имаме един панасоник и сега го оставяме вкл. на 18 градуса нощем, но много изсушава въздуха. Дали има нещо което аз не знам, за да се намали изсушаването - инвенторен е

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Да, точно са описани данните за машината.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 90 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. HITACHI RAS/RAC-E14H3 срещу HITACHI RAS/RAC-E14H2
    От metalsun във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 9
    Последно: 27-01-12, 20:08
  2. Hitachi RAS-D14EX2 или Hitachi RAS-D14EX3
    От bebka във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 06-01-12, 22:07
  3. Hitachi Малайзия или Hitachi RAS/RAC-35YH4 (Китай)
    От conan във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 4
    Последно: 19-09-10, 17:42
  4. Hitachi RAS/RAC-E14H2 или Hitachi RAS/RAC-D10EX3
    От Svetlio70 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 04-06-09, 14:23
  5. Hitachi RAS/RAC-E10H2 vs. Hitachi RAS/RAC-E08H2 vs. Osaka CH-09-LBP inv.
    От titan_83 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 37
    Последно: 12-01-09, 20:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе