Да не си сложила термометъра под въздушната струя??
Лошо? Не е ясно. Да не е в близост до някакъв друг източник на топлина? Не е нормално при настройка 22гр. в стаята да е 25-27 Такова нещо за първи път чувам. Възможно е и термометъра да не е верен де
на 1,60, на секцията, на около 2м в страни от въздушната струя, доколкото изобщо я има. Добре, че го взех, аз се чудих що се потим при 22 С, а то не били 22. А дали на климатика може да му има нещо?
Измери температурата 60 санта по-ниско. Нищо му няма на климатика. Хитаците са така - бълват огън и жупел, плазма и лава.
Въобще, голема сила са...
Щото не си виждал Нипон конвенционален как при зададени 21 прави 28 по датчик и по термометър и продължава да топли ...Първоначално публикувано от Kasap
Точно тава имах предвид като писах за скоростта на вентилатора. След като измериш Т на височина 1м след това измери и на височина 20-30 см от пода - където е детето /но термометъра да не е на закачен НА или съвсем близо до стена, особено външна, защото няма да е коректно/реално отчитането му/.Първоначално публикувано от Kasap
Някои производители имат в брошурите/по сайтовете показани диаграми/картини за температурата в пространството на стаята при различна височина и различно отстояние в стаята. Потърси, или някой ако има за тези модели да постне, моля.
При ПО-ВИСОКА скорост на вентилатора/турбината разликата в температурите в различните части на стаята ще е ПО-МАЛКА!
И при ниска скорост на вентилатора, успешно отопляваш тавана, но не и пода. Затова си мисля, че е по-добре вътрешното тяло да е на по-ниска височина, или ПО-ВИСОКА скорост на турбината/вентилатора, за да е по-ефективно отоплението на помещението като цяло, при по-слабо течение и по-нисък шум от турбината.
Абе с две думи - за да е топло на пода - или тялото да е по-ниско закачено, или по-силен вентилатор.
Някои клими имат така-нареченото "Джетокуро" /не е псувня/ В своборен превод - топъл килим.
Здравейте, имам питане за 50FH7. Днес го видях на супер промоция 999лв.
Помещението, за което го предвиждам е 40 квадрата, височина 2,6 метра, ново строителство, южно изложение. Трябва ми за отопление.
Въпроса ми е, ще се справи ли, или да търся друг? Става въпрос за Варна.
Тази зима 2 преходни стаи (общо 32 квадрата) ги стоплих с Фуджицу ASYA-12LKC без помощ от други печки.
Не пишеш как си с изолациите.Иначе машината е добра, двойноротационен компресор,ТРВ, външен двуредов.При -10 и остават 3360 вата, при -15 и остават 2100 вата по номинал отдаване.Ако не е ледено помещението и не търсиш високи температури, може и да ти свърши работа.
Търся 20-22 градуса, не повече.
Има изолация 4 или 5 см. стиропор.
Стените са тухла 5 камерни... нещо подобно http://www.comfort.bg/includes/popup...e1f93ee395.jpg
Дограмата PVC и тя уж някаква сериозна, но с 10 квадрата джамлък.
Честно да ти кажа, до -10 има шанс да ти е топло, но при по-ниска температура има риск да не достига мощност.