Да бе, само чакат да предоставиш статистиката за отоплителния сезон...
Да бе, само чакат да предоставиш статистиката за отоплителния сезон...
Вече е сертифициран .До колкото ми е изестно има направени тестове.Дано не е само прах в очите.
Гледай ти как един нагревател в тавата прави чудеса и със сигурност вдига цената до към поне 2 чанти пари.
И моето Gree Change е с нагревател,къде трябва да се обърна за да го сертифицират и него за - 25 ? Не че искам да го продам после с печалба,просто искам да съм по спокоен зимата ? Друго си е да го имаш черно на бяло.
Какви сертификати бре, моето ХИТАЧИ, изпробвано на живо, си работи на -22 градуса без проблеми без никакви сертификати.Хем не е кой знае какво като машина.За другите ми машини не говоря.
Преминали са тестове в хладилни камери,дефрост при -25гр.на 50мин.по 4мин. при 75% влажност,струята над 40гр.
Като каза дефрост, при по-нормални температури -5°...-12° има ли наблюдения как размразява.
Ако е сложено в 16 квадрата с изолация що да не работи до -25°?
Дванайската е общо взето със стандартен хардуер - 33 кила външно тяло, обикновен компресор/1,7 киловата максимална мощност(7.4A) и на отопление го дават до -15.
За -25° си има грии-та с инжекция, двустъпални компресори и зубадани.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 21-08-17 в 21:32.
Днес го монтираха; поисках да ми направят тръбния път 4 м и го навиха отзад; накрая вакумираха системата. Питах хората за отзиви и техни наблюдения за климатика, но не можаха да ми дадат, явно не е монтиран много.
Първи мои впечатления: пластмасата можеше да я направят по-добре изглеждаща; много е тих. Вентилаторът на лаптопа го чувам по-силно
Да, доволен съм, макар че нямам толкова много впечатления за тези два дни. Включен е на охлаждане; отначало го бях настроил на 25 гр./ авто режим на вентилатора. По едно време към 11 вечерта ми стана чак студено (вкъщи се мотая гол само по боксери) и увеличих на 26 гр., а намалих вентилатора на втора степен, като това доведе до влизане в режим он/офф (макар че само предполагам дали е точно този режим) - от време на време (не си правих труда да засичам) сякаш тръгва да работи, няколко секунди леко усилва струята, а после намалява до едва осезаем полъх и седи така. Вероятно отчита, че темп е ок и няма нужда да студи повече. На този етап няма никакъв проблем със спането, въобще не го чувам че да ме буди. Снощи дори намалих вента на минималната степен без да пипам градусите, че папагалът е наблизо и да не му духа много Както и да глася ламелите (горе-долу, ляво-дясно), все част от струята е насочена към птицата. Външното въобще не го чувам отвътре, даже излизах на терасата да слушам как работи.
Учуди ме, че температурата в стаята тази вечер е 24 гр. (гледам на дистанционното), а той пак от време на време развърта вентилатора. Може би за да завърти въздуха и да провери градусите, знам ли. Отчетено пак на дистанционното, за тези 48 часа работа показва разход от 6,7 Квтч, но си нямам идея това дали е много или малко, не знам с какво да го сравня. Стаята е отворена повечето време към коридора. Мислех си, че 26 гр ще ми е топло, но се усещам, че всъщност изтегля влагата навън и си ми е съвсем комфортно, даже търся завивката Та така... Малко дълго се получи