Здравейте мнението ви за този климатик Hitachi RAK25RXD,и каква е разликата с RXB.
Здравейте мнението ви за този климатик Hitachi RAK25RXD,и каква е разликата с RXB.
Този пост е редактиран от the inquirer; 17-07-20 в 23:27.
Пускам една настройка, която може да е полезна. Миналото лято не бях активирал тази функция.
Понеже гледам, че в темата за MHI има оплакване за вмирисване.
Миналата година през лятото и аз го имах този проблем понеже държа климатиците на 26 градуса през деня и на 27 градуса през нощта.
И през нощта работят ON/OFF.
Да отбележа, че от единия постоянно тече през дренажна тръба, а от другия много рядко. Тука ще кажат че на другия дренажната тръба е запушена, ама не е, даже на него съм включил към дренажната тръба и двата дренажни отвора. С тази настройка това лято нямам проблем с вмирисване, това не означава че в края на сезона за охлаждане няма да разглобя и да си почистя вътрешното тяло. Между другото да вметна, че в руските форуми дават като най-добър вариант за дезинфекция смес от чист спирт с хлорхексидин диглюконат. Ето я и самата настройка взета от сервизното. Като се активира тази функция в режим OFF се запазва зададената скорост на турбината, а не преминава в режим ultra low.
Румънците продават някакъв хипер-инвертор за ~ 1700 лева.
Доколкото виждам някаква варненска фирма го предлага. http://db-clima.com/product/hitachi-ras-rac-50fh7/ иначе преди няколко дена се разрових за този модел и гугъл каза, че е стар модел и може би, затова не е и популярен във форума.
А защо старите модели имат по-добри минимуми от новите?
За да ни е гадно, може някой да се е оплакал, че на този минимум духа хладно зимъска.
Ама баш така си е, хладничко духа и жената все мрънка Ама къде ме върнахте с тва YH7, то клони към над 10-годишно. Не че не се топля успешно и с кеф със YH5 вече 13-14 сезона... изтървам им бройката :D
То освен минимумите, ама и с COP 4.42 за 9-ка /25YH5/ не съм срещал последните години /не съм ровил обстойно/.
Един път е местен в следващото жилище преди 9г. и тия дни го профилактирах външно и вътрешно с обезмаслител "ЧИСТО", който съдържа и бактерицидно натриева основа. Светна и топли яко - просташки термометър показа над 50°С излизаща жега. /Не съм профи и нямам уреди, да отбележа/. Прост юзер с 3 дипломи за виШо :D
Този пост е редактиран от V_Simeonov; 04-11-20 в 18:11.
Здравейте, счупи ми се турбината на вътрешното тяло 35 RPC ако някой предлага ще съм му благодарен - ф110 L 725 , ос към Ел мотора - ф6, от другата страна отвор ф8.