Страница 23 от 25 ПърваПърва ... 132122232425 ПоследноПоследно
Резултати от 331 до 345 от общо 373
Like Tree10Одобрявам

Hitachi RAS/RAC-E14H2 - мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2010

Re:Hitachi RAS/RAC-E14H2 - мнения

здравейте.имам от близо 1г. имам такъв климатик и досега беше перфектен,но тези дни и по точно от 08. за почна да духа само студен въздух и не е престанал.от вън не е заледен и не мога да разбера защо е така.за справка,стаята е 26 квадрата.споделете,ако знаете и благодаря предварително.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328778084[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от kircho_str
    здравейте.имам от близо 1г. имам такъв климатик и досега беше перфектен,но тези дни и по точно от 08. за почна да духа само студен въздух и не е престанал.от вън не е заледен и не мога да разбера защо е така.за справка,стаята е 26 квадрата.споделете,ако знаете и благодаря предварително.
    дограмата е пвц,изолация,няма.сградата е -къща и климатика се намира в северна стая,няма на близко сгради,които да пазят от вятър.от стралджа съм,ямболска област
    .

2.  

3. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

26 квадрата стая в къща, северна, при тези температури са много. Пусни и една духалка временно да видим какво ще стане.

4. Тук е от
    Aug 2010

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    26 квадрата стая в къща, северна, при тези температури са много. Пусни и една духалка временно да видим какво ще стане.
    ,оправи се .мисля,че е било от ниските температури.при нас най-много са падали до -10,-12,но точно тогава започна да духа студения въздух.незнам защо така,след като е даден да работи до -15.явно не може чак до толкова.бях се притеснил да не е нещо друго,фреон или нещо друго.добре,че не е.сега е ок.

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Много климатици са така, само в топлото топлят.

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Идва му голямо помещението при температури под -10 градуса.26 квадрата, север, без изолация, къща.няма как да стопли при такъв студ и вятър това помещение.

7. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Много климатици са така, само в топлото топлят.
    Ами както виждаш се справят и под +2 градуса, както твърдеше, че топлели до толкова. Е, не са като твоите Мидеи, дето топлят да си еб@т мамата и при -20 градуса работят в он-офф режим, но се ядва. Цяла зима няма оплаквания.

8.  

9. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

,оправи се .мисля,че е било от ниските температури.при нас най-много са падали до -10,-12,но точно тогава започна да духа студения въздух.незнам защо така,след като е даден да работи до -15.явно не може чак до толкова.бях се притеснил да не е нещо друго,фреон или нещо друго.добре,че не е.сега е ок.
    Значи до около -7 -8 градуса е ОК Хитака? Каква температура успяваш да поддържаш в това помещение? Колко високи са ти таваните?

Благодаря!

10. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Масово продаваните Midea и Hitachi са нисък клас климатици. Колкото и да ги хвалим не могат да надскочат малкото пари, които струват.

Има и скъпи модели от двете марки, ама на Midea скъпи дори не се внасят, защото за тях няма клиенти, а на Hitachi скъпите я се продадат няколко броя на година я не. Например 9-ката Hitachi Ras/Rac-25SX8 - 2800 лева и 12-ката Hitachi Ras/Rac-35SX8 - 2900 лева.

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

От инженерната книга на ХИТАЧИ, дето я качих в темите за ХИТАЧИ се вижда, че до -10 моделите им имат много добра отоплителна мощност, но после до -15 има един голям спад с 20% /не знам защо/и от там при ниски температури идва проблема.За учудване същото се оказа и положението с SX8, и там го има този голям спад.

12. Тук е от
    Feb 2009

Спокойно японците идват,http://klimaservice.bulgarianforum.net/t368-topic

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Те хубаво, че идват, ама нищо няма да оправят.Могат да пипнат само софтруера, нищо повече.По принцип следва да си оправят софтуера на Н1 серията.На Н2 нищо и няма, работи си както се полага.Пък и няма как да оправят топлоотдаването под -10 градуса.Просто машините им така са конструирани.SX8 е със същите отоплителни параметри под -10 както и ниския им клас машини и там ли ще оправят нещо.
    Има един вариант, като увеличат оборотите на компресора, заащото сега са ограничени на 4400 оборота минута на МАХ на 10-ката и на 5200 на 14-ицата и на Н2 и за Н1.Максималните за компресора DSC092СD са 7000 оборота минута.Но при тези топлообменници, надали могат да изстискат нещо чак толкова много.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2006

Разход Hitachi RAS/RAC-E14H2

Сложих разходомер на климатика (14H2) за да видя колко му е консумацията. Ползвам го за отопление на хол + коридор, около 30-35 квадрата. Външни стени итонг без изолация, евтина (предполагам) пвц дограма. Климатика е монтиран есента на 2006 година, на тераса. Тръбния път е минимален - колкото е дебелината на стената.
    По цял ден подържам температура от 23 градуса.

Разхода го меря когато е мрачно времето, защото съм с южно изложение и когато напече климатика си спира копресора.
    Когато температурите навън са около нула или до -2-3, държа климатика на 21 градуса за да подържа в другия край на стаята 23. Среден разход на час около 500вата/час
    Когато стане много студено примерно -10 го пускам на 22 за да подържа 23 градуса - среден разход 800вата/час
    Когато се наложи да го оставя на 23 за да подържа 23 градуса (примерно навън е -15) разхода е около 1-1,1кв/час

Вентилатора е винаги на ауто и струята съм я насочил към един прозорец, че иначе много вее из стаята и ми е неприятно.

16. Тук е от
    Nov 2012

Отговор: Hitachi RAS/RAC-E14H2 - мнения

Здравейте,
    избирам климатик за отопление на източна стая 16 кв. с една външна стена на която има неостъклена тераса. Тухла без изолация и с дървена дограма в добро състояние.
    Чудя се дали това хирачи или и HITACHI RAS/RAC-10EH1 ще свърши работа.

Имам вече 1 десятка, но в по-малка стая и с пвц, като вътрешното тяло ми го сложиха под прозореца, гръб в гръб с външното и миналата зима нямаше грешка.

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Избери си Н2 серията, Н1 нещо не можаха да я докарат като хората, от нея има най-много оплаквания.

18. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Излязоха квартирантите, направих малка профилактика на "змея" и го оставих 3 дена да поработи в големите жеги. 115W минимум явно е само на книга. Настроен на 24 градуса 10 минути върти вентилатора на 20W, после за 1 минута вдига на 450W, после още една минута на 350W и после пак изключва компресора и 10 минути off. Поддържа си точно заданието в 27 м2. Вентилатора на авто и сваля на минимум оборотите, когато е off, почти не се чува. За 72 часа има 14 kW консумация в големите жеги при нонстоп работа. Мисля, че е добре. Въпреки, че летвата се вдигна високо за тези 3 години и половина откакто го купих, мисля, че климатикът е много добър за тези, които търсят бюджетно решение. Аз много си го харесвам!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. HITACHI RAS/RAC-E14H3 срещу HITACHI RAS/RAC-E14H2
    От metalsun във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 9
    Последно: 27-01-12, 20:08
  2. Hitachi RAS/RAC-E14H2 - мнения
    От todoplam във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 15
    Последно: 12-08-11, 09:36
  3. Hitachi RAS/RAC-E14H2 или Hitachi RAS/RAC-D10EX3
    От Svetlio70 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 04-06-09, 14:23
  4. Hitachi RAS/RAC-E14H2 - мнения
    От lubo74 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 2
    Последно: 14-11-07, 12:08
  5. Hitachi RAS/RAC-E14H2 vs. RAS/RAC-14EH1
    От blago във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 12-07-07, 21:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе