Страница 4 от 25 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 373
Like Tree10Одобрявам

Hitachi RAS/RAC-E14H2 - мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re: Мнения за климатик HITACHI RAS/RAC-E14H2

Ми то Мидея си е китайска марка,но не е менте,а джойнт-венчър с Тошиба и Кериър и бълват около 6 млн.климатика и още 15-на млн. други техники.Внимавай с конвенционалните,има модели,които не се държат читаво.Велев.Клима от форума ги слага много и ще те упъти.
    Фирмата вносител-Магнум Д в момента правят някаква промоция.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Sofia

Цитат Първоначално публикувано от ewgeny
    Недей слуша глупостите, че Хитачите не струва. Ама наистина ако си вземаш Хитачи да не е от Техномаркет техните модели Н1 и Н2. Има си фирми които предлагат YH6 или WX8. Виж и в www.hitachiaircon.com, че няма нищо общо с актулните предлагани от тях модели. А аз мога пък да ти кажа, че и като работа нямат нищо общо. А за мидеята моя съвет е че са хубави, ама по-добре конвенционална.
    Стига глупости! "техните модели Н1 и Н2" са си съвсем официални модели. Ето един линк от твоя любим сайт www.hitachiaircon.com:
    http://www.hitachiaircon.com/argws/c...ies&rangeId=55

kuuuuul -> не е лош климатик - топли добре, харчи сравнително малко, стопля стая 22м2 за 30 минути, топли и при -15 добре, не се обледява Не пука, работи тихо. Ако прежалиш ауто фан-а - това е климатика ти и по-добър за тия пари няма да намериш. Успех!

П.с. Приятел с фуджицу е много довелен от неговото за 2200 лв, само понякога се будел през нощта защото пукало!!! Но имало решение - някъде по форумите пишело - подпъхвало се нещо и спирало!!! Като го чух и щях да падна. Хитачито не се усеща че работи!

4. Member
    Тук е от
    May 2003

drianov, противоречиш си:
    Цитат Първоначално публикувано от drianov
    .. Не пука, работи тихо ...
    Цитат Първоначално публикувано от drianov
    ...Относно шумовете и вибрациите и при мен ги има и аз забелязвам, че се увеличиха откакто паднаха драстично температурите. Например тази сутрин като го пуснах в 5 часа (беше -11 градуса) първите няколко минути се чуваше дори и вътре в стаята ...
    Последно усеща ли се или не, че работи "Хитачито"?

Цитат Първоначално публикувано от kuuuuul
    пропуснал съм нещо много важно имам локално парно и .климатика ще бъде за допълване и пролет/есен.Вече се замислям за някоя мидея или осака щом хитачито не струва
    Щом имаш парно зимата, за пролет/есен и по-слаба машинка ще ти върши работа. Не съм казал че "не струва" Хитачито, говорехме да отопляваш доста голямо помещение зимно време - сега обаче се променят нещата. Преценка за каква мощност ще ти е нужна в случая аз лично не мога да дам - помисли си добре. Сам си прави сметка за кое колко струва - имат си стоките цени! Дали някой евтин драгстер, или тиха надеждна машинка си е твой избор - въпрос на кинти и лично отношение към техниката. Успех.

5. Member
    Тук е от
    Jan 2008

И си убеден че Н1 е правено в Япония, така ли? Не съм Китов, че да знам от къде ги вади, ама то просто е видна разликата, щото пък ний слагаме от тези на Евис и сме доволни.

6. Member
    Тук е от
    May 2003

http://www.hitachiaircon.com/argws/A...nguage_id=null
    OUR FACTORIES
    In 1992 Hitachi invested in a new purpose built factory, HAPE (Hitachi Air Conditioning Products Europe), in Barcelona, Spain, a location carefully selected with expansion possibilities in mind for the future. This expansion to European manufacturing facilities helps to reduce production costs and speed up delivery times. In addition to HAPE, Hitachi also manufacture in HAPM (Hitachi Air Conditioning Products Malaysia) based just outside Kuala Lumpur, with the benefits of the support and backing of Hitachi Tochigi and Shimizu Works in Japan.

... при положение че официално не декларират да имат фабрика в Япония, е несериозно трето лице да твърди обратното.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2008

КиК=Мошенници и Мошенници . Затова Хитачи и Панасоник като имена са на такова дередже.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Sofia

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    drianov, противоречиш си:Последно усеща ли се или не, че работи "Хитачито"?
    Ами аз съм го написал правилно! Не си противореча и за това ще го повторя - вътрешното тяло не пука и вентилатора на 1 и 2 е доста тих. Външното при под -10 градуса се чува в първите няколко минути дори и в стаята, след това - не. Отвън на терасата се чува разбира се, но не считам че е силен шума все пак са компресор и вентилатор, така или иначе аз не живея на терасата ;-)

Ето една брошура съдето ги има тези хитачита с истинските им COP-ове:
    http://www.hitachi.ae/products/consu...nditioners.pdf

10. Тук е от
    Jan 2009

вече съвсем се обърках отивам в техното да взимам 14Н1 с надежда за японски ,а продавача ми вика Те са сглобявани в япония с китайски компресор,направо ме разби,от там се загледах в Fujitsu-General ASYA- 12LGC 1400лв но като прочетох из форума о ужас и той китайски явно японски няма.Последно се замислям за нещо Южнокорейско LG ако има такова,ако не пускам едно евтино китайско тото пък да видиме да ли ще имам късмет.До събота трябва да реша че тогава свършват промоциите.Моля за последни съвети ,може би 14Н2 900лв да е най доброто от китайските?

Забравих ,какво е това ауто фен-а?

11. Member
    Тук е от
    May 2003

kuuuuul, голям си сладур 1. за климатик се ходи не в техно а в специализиран магазин. 2. това за зглобявани в Япония го забрави (някой втора употреба може и да има) 3. ти в кой век живееш? производствените мощности са отдавна изнесени в Китай - Fujitsu-General ASYA- 12LGC 1400лв - е отлична машина - за тези пари по-добро няма да намериш!(имам го в къщи, не е кой знае какво цвете но бива - и не препоръчвам да се купува по-евтин от него) 4. вземи си една Мидеа най-накрая и със сигурност ще имаш най-доброто от китайските, другите не са "китайски" а завода в който са произведени се намира в Китай - да правиш разлика? Замислял ли си се досега като си купиш Сони (тв/монитор примерно) да не мислиш че е произведен в Япония? дори повечето части вътре не са на Сони, а че са с матрици Самсунг и това не го знаеш? А че има само 5 завода за хардуер-чипсети за лаптопи(и не само) и 30те марки само си поръчват какво да им се произведе? да не мислиш че всяка фирма си има завод и си прави всичко от-до?

АУТО FAN е автоматичен вентилатор.

drianov, извинявай ако нещо ... но от "не се усеща" до "се чува вътре в стаята" има известна разлика. Чува ли се една машина в стаята(при затворен прозорец) - положението не е никак розово. Може и да не живееш на терасата но имаш съседи - да се смилим над тях. Снощи излизам да пуша и моята машина съм на три метра от нея и едвам я долавям че върти(вътре е 24° - не е спряна да кажеш), а през три къщи такъв шум се чува че "ярмомелка" е точната дума - на знам какъв и е модела но смятай ако те ти са съседи на теб точно дали ще ти е приятно? Говоря принципно, не ме разбирай погрешно - нищо лично към Хитачитата.

12. Тук е от
    Jan 2009

Не си ме разбрал правилно аз съм голям фен на братята китайци щото само те могат да бутнат гадните американци,ако можех да купя климатик от EBAY изобщо нямаше да се замислям.Според тебе с какво това Fujitsu е по добро от 14Н2 та е с 500лв по скъпо.Каква мидея ще е най добре за мене доколкото разбрах инверторите не са за пропоръчване?Ако има фирма която да ми продаде клим. на цената на техното естествено ще купя от нея но за сега не съм видял такава.
    евентуално някаква 18ка Midea MSG-18HRN2 цената е почти като 14Н2

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Как разбра,че инверторната 12 HRI не е читава? Сега е на 640 лв. Като ще се стискаш,това е твоята Мидея.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2009

Не съм казал че не е читава някой по нагоре беше казал това за инверторните,иначе това ме устрййва като цена супер само незнам като мощност достатъчно ли е.А за фреона 22 как е? Къде го има на тази цена?

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Нали казваш,че ти трябва за преходния период.Ако е така,мощността му е достатъчна.Какво му е на фреона 22,че не е ясен въпроса ти? Писах ти,че промоцията е на вносителя Магнум.Звъниш им и питаш откъде да си го вземеш и кой ще монтира.

17. Тук е от
    Jan 2009

Някой по нагоре беше казал че това бил стар фреон който вече трудно се намирал,да не стане така че заради него после да сменям климатика /от фреони нищо не разбирам/за това питам

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Аре стига с тия доводи"някой по-горе каза това".Защо се продава в новите бутилки за многократна употреба? Това значи,че завода е минал на новото производство. До 2020 г се разрешева да се ползва официално,а неофициално ще го има винаги,защото само някои страни го забраняват.В САЩ например няма забрана.
    Например Фреон 12 е забранен от поне 10-15г,а все още се продава по магазините за хлад.оборудване.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 25 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. HITACHI RAS/RAC-E14H3 срещу HITACHI RAS/RAC-E14H2
    От metalsun във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 9
    Последно: 27-01-12, 20:08
  2. Hitachi RAS/RAC-E14H2 - мнения
    От todoplam във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 15
    Последно: 12-08-11, 09:36
  3. Hitachi RAS/RAC-E14H2 или Hitachi RAS/RAC-D10EX3
    От Svetlio70 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 04-06-09, 14:23
  4. Hitachi RAS/RAC-E14H2 - мнения
    От lubo74 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 2
    Последно: 14-11-07, 12:08
  5. Hitachi RAS/RAC-E14H2 vs. RAS/RAC-14EH1
    От blago във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 12-07-07, 21:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе