Страница 6 от 25 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 373
Like Tree10Одобрявам

Hitachi RAS/RAC-E14H2 - мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2009

Re: Мнения за климатик HITACHI RAS/RAC-E14H2

Всичко е на късмет. Мен ми монтира Хитачито фирма, работеща с техномаркет, мисля че беше "перфекта" или нещо такова, но си оставиха малко ръцетел. Така,

2.  

3. Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Sofia

На мен ми го монтира също фирма на техномаркет, но се казваше Импас - доволен съм. Определено бяха доста компетентни. Имат си сайт и често съм го посещавал за справка за COP-овете на климатиците....

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

ТМ нямат своя фирма за монтаж, работят с фирмите по градовете. Въпросът е да си изберете най-качествената фирма, а не тази, която предлага най-ниска цена.

5. Тук е от
    Jan 2009

аз мисля сам да ги монтирам а фирмата да ги свърже, само ми кажете какви са изискванията кое по надолу по нагоре ,не го правя заради икономията а защото смятам че немогат да го направят по добре,имам всички необходими инструменти

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Не става първо да ги монтираш,а после да се свържат. Отначало се прави пакет с медните тръби,кабели,изолации и конденз и се свързва с вътр.тяло както е на земята.След това се закача на стената,като пакета се вади през отвор 40-50мм навън.Тогава се монтира външното и се свързва отвън с пакета.
    Има вариамт да го направиш по твоя метод,но е доста по- сложен и няма да се оправиш.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

vanko68 на места се прави точно по този начин ако имаш 3-4 чупки и минаваш зад разни тръби и повече дупки със заварки ли ще се занимаваш че първо винаги да свържеш пакета към вътрешното тяло?

8.  

9. Тук е от
    Jan 2009

предполагам че вътрешното тяло се захваща с д бели и няма да е проблем да се сваля и слага,въпроса е аз да съм си пробил всички дупки защото знам къде минават кабели под мазилката,къде е тухла къде бетон

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Можеш да си захванеш планката за вътрешното тяло за стената, но имай предвид, че отвора за тръбите трябва да е по-ниско от долния ръб на вътрешното тяло. Пакетът трябва да има лек наклон като излиза от стаята заради кондензната тръба. Можеш да си направиш и дупки за стойките на външното тяло, или просто маркирай къде искаш да бъдат, защото ако донесат с различни отвори от тези, които си предвидил, ще се правят нови. Поне планката на вътрешното си е в комплекта.

11. Тук е от
    Jan 2009

еее,аз мислех че всичко си има,бива ли да правят икономия от едни планки

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

kuuuuul-проблемите при климатиците обикновено не се пораждат от закачването на телата,а от специалните монтажни операции като вакуумиране(ако го направят изобщо),огъване на тръбите,изработка и стягане на конусите,свързването на тръбите с телата.
    Точно тях ще ти е трудно да направиш сам,ако нямаш опит или техник до теб.

13. Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София

kuuuuul само хамалогии ще правиш - сам да си закрепяш планка на вътрешно тяло и стойки ( който не са в комплекта на климатика ). Както каза vanko68, специалните монтажни операции трябва да ги направят монтажната фирма, а едва ли ще видят голям проблем да си свършат цялата работа. Ако момчетата са си на място ще си свършат работата, както клиента пожелае и е възможно това.

Успех все пак

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Най дорбе остави те да си свършат работата ако имаш някакви специални идеи обсъди ги с тях преди монтажа и стой по време на монтажа с тях ако искаш но не им се ври с ръце в работата щото само можеш да усложниш нещата.

16. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Обикновенно при такива клиенти работата не сопри и е досадно да ти се пречкат.

17. Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София

Прав си... адски е досадно някой да ти следи работата и да дава АКЪЛ

18. Тук е от
    Jan 2009

несъм си и помислял да свързвам тръби ,вакумиране и т.н. специализирани работи,имах в предвид само окачването на двете тела,нивелиране и дупката.Преди време дойдаха да ми монтират дограмата и като извадиха един отвес с него да нивелират веднага ги изгоних.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 25 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. HITACHI RAS/RAC-E14H3 срещу HITACHI RAS/RAC-E14H2
    От metalsun във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 9
    Последно: 27-01-12, 20:08
  2. Hitachi RAS/RAC-E14H2 - мнения
    От todoplam във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 15
    Последно: 12-08-11, 09:36
  3. Hitachi RAS/RAC-E14H2 или Hitachi RAS/RAC-D10EX3
    От Svetlio70 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 04-06-09, 14:23
  4. Hitachi RAS/RAC-E14H2 - мнения
    От lubo74 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 2
    Последно: 14-11-07, 12:08
  5. Hitachi RAS/RAC-E14H2 vs. RAS/RAC-14EH1
    От blago във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 12-07-07, 21:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе