Първоначално публикувано от aruba_man
Отделен токов кръг, малко изолацийка тук-таме(не само при киматика), а и съседните помещения вече се отопляват и... имаме коренно различен климатик . Държи си 22º/23º, при -15º навън, без да се пъне много, а миналата зима, на моменти имах чувството, че ще литне .А, това е при три външни стени, без изолация на стените. Просто климатика не е подходящ за помещение, с топлозагуби, като моите, преди година-две. Но, преценката не се прави от човек, купуващ си за пръв път климатик и не разбиращ абсолютно нищо, а от фирмата. Но не ми се пише за това, че се вбесявам и до сега. С всеки изминал ден, все повече ме очарова тази машина. Не е върха на технологиите, но за тези пари мисля, че 12LGC и FTX35-JV(за този впечатленията ми са само от форума и мнението ми е субективно), които са му преки конкуренти са доста назад от него в мноооого отношения. Но, това се продава. Въпрос на реклама, та дори и по форумите. Не знам как са Панасоник, в този ценови клас. Нямам наблюдения.
Познавам няколко човека, собственици на Хитачи. Хората са доволни. Аз доста ревах тук от климатика, ма то трябвало да рева от "консултанти". А, между другото, тази зима, май нямаше оплаквания във форума от Хитачи? Мдаа, защо ли ? Дали хората спряха да купуват тази марка или...
П.П. Този модел не е много популярен и не знам защо. За 1000/1200 лв , без да има претенциите, че е от семейството на "мерцедеса на климатиците" или че е "най-евтиния топлещ инвертор" се справя прекрасно.