Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 69

Hitachi RAS/RAC-14EH1 - как се обезвъздушава и вакуумира?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Как се обезвъздушава и вакумира климатик HITACHI RAC-14EH1

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Аз съм виждал в РЪКОВОДСТВОТО за монтаж на термопомпения бойлер на Ерато.Направо паднах от коня - фирма като Ерато да дава подобен акъл.
    На теория Фреона е по тежек газ от въздуха и понеже излиза под налягане изтласква въздуха навънка и напрактика няма нужда от вакумиране.
    Влгата която би могла да остане в системата е незначителна и не оказва влияние на работата на системата.
    Поради една или друга причина ми сее случвало да не мога да вакумирам и вначлото си ги водех на от чет и проблеми поради това че неса вакумирани никога съм нямал.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

miry-къде я видя тая теория,че ми е много интересно.Фреона като газ е по-лек от въздуха-ако беше по-тежък , как се качва на километри в атмосферата,че да еб.ва майката на озоновия слой?
    Точно влагата,останала в системата, може да оказва влияние на работата.Навремето като новобранци в Технолукс започнахме да слагаме климите без да се вакуумира.Ела да видиш зимата как от 3 000 клими,монтирани лятото и есента, 500 не щат да топлят или топлят когато си искат.Една капчица да замръзне в капилярката и си готов.Аре шефовете се усетиха,купиха вакуумпомпи и ходи обикаляй по ремонти до откат.

4. Member
    Тук е от
    Jul 2008

страшна простотия, то по тази логика да не си купуваме и конусни дъски и да развалцоваме с отвертка след това защо някой работи на 220-240 друг на 150 това е и по другата тема. Негово Величество Клиентът да си прави сметка

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Някои фъскат други цъскат ... аз като прекаля с бирата няма да ви казвам какво става колкото до климатиците има си технология на монтажа и тя включва вакуумиране всичко останало си е като моята работа с бирата и след това боя....

6. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Aми приказката заприлича на вица за разгонената коза -"Епа и аз мога да я оправим и тате може,ама козата си сака пръч "

7. Member
    Тук е от
    Dec 2006

vanko
    Виж молекулната маса на фреоните,фреоните имат % влагопоглъщаемост и във тръбите и вътрешното тяло е изключено да попадне влага в системата.
    в капилярката не замръзва влагата,ако замръзва е след нея,след като започне да се дроселира фреона и най вече подпушва маслото във фреона може би и то замръзва а и температурата на изпарение на нормално работещите клими е 0 градуса целзий.
    За вакумирането е ясно почти всички го правят, но надуването с азот, почти никой а ги надуват с компресори от хладилник и тогава да навлезе влага в системата е 99% вероятно, но климите им си бачкат явно защото това е масова практика.

8.  

9. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Miry,приятелю влагата замръзва точно преди капилярката,а с компресори от хладилник не надуват а засмукват понеже нямат вакуумпомпи...и когато нещо си чул и не си го разбрал добре просто питай...не е срамно...срамно е да пишеш глупости за молекулни маси и % без да си в час,и то на хора които си вадят хляба с това от години....

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Ооо Miry говори ми .... не знаеш какъв таралеж в гащите е влага в системата и как се вади такава влага то са филтри дехидратори то са алкохоли, продухване с азот ... а ако е зима и нагряване на цялата система и много често в края на занятието трябва да се сменя и четирипътен вентил а това е най неприатния ремонт по фреоновата част колегите знаят .... както казах цъскането и фъскането е с пръдня боя по някога става но и мирише

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

miry-приятелю,от 9 г се боря с ограничените представи на бая"майстори",ходейки след техния "майсторлък",и оправяйки изпълненията им.Искрено се надявам да не попълниш тяхната група,за съжаление доста многобройна.Сега ще ти дам някои насоки за размисъл:
    1-молекулната маса няма никакво отношение към това,дали газа е летлив или не.
    2-Няма никакъв начин газообразния фреон да "погълне" течност като влагата
    3-в капилярката започва изпарението и понеже ЗИМАТА климатика НЕ работи на 0 гр изпарение( това е летния режим),а доста под нулата,за влагата е лесно да замръзне там.Не ти ли е ясно,че температурата на изпарение зимата е винаги под температурата на околноя въздух,иначе как ще се осъществи преноса на енергия от въздуха към фреона?Разглобявал съм такъв климатик за бас с такъв "майстор" зимно време,рязал съм капилярката и съм го карал да я надуе.Нищо не стана,не можа.След затоплянето на капилярката в топла стая се отпуши.Защо?
    4-надувам леко с азот когато правя заварки, поради факта,че азота е инертен газ и не образува съединения с медта при високата температура.Ако вътре в тръбата има азотна среда,не се образува отвътре лющещата се окалина,която после се набива във филтрите (ако ги има изобщо),или се носи с фреона през компресора.Кеф...
    След това задължителни си вакуумирам,ако е голяма система даже два пъти.От повече глава не боли.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    miry-къде я видя тая теория,че ми е много интересно.Фреона като газ е по-лек от въздуха-ако беше по-тежък , как се качва на километри в атмосферата,че да еб.ва майката на озоновия слой?
    Точно влагата,останала в системата, може да оказва влияние на работата.Навремето като новобранци в Технолукс започнахме да слагаме климите без да се вакуумира.Ела да видиш зимата как от 3 000 клими,монтирани лятото и есента, 500 не щат да топлят или топлят когато си искат.Една капчица да замръзне в капилярката и си готов.Аре шефовете се усетиха,купиха вакуумпомпи и ходи обикаляй по ремонти до откат.
    Фреона е по-тежък. Коментирано е. В това с есъстои цялта конспирация за разрушаването на озоновия слой от фреоните. В крайна сметка всичко е за пари. Дюпонт си продават скъпите и уш екологични фреони и печелят милиони.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Тука се наговориха доста глупости.
    1. Като е по-тежък фреона как, стига до озоновия слой? И не фреона, а свободните молекули на хлор-а, прецакват озона. Няма хлор, няма проблем. Номерацията на фреоните означава точно конкретно какво съдържа, а не е просто "щастливо число". Който е учил, ще знае.
    2. Когато се дроселира (капиляр или ТРВ), на фреона му пада налягането и се изпарява. Това изпарение води до охлаждане, където именно замръзва най-често. Ако работи климатика както казва miry, на изхода на капилярката е най-логично да стане, ама има мнооого други фактори които определят къде ще стане това така че, спора е интересен, ама мнооого обстойно трябва да се обмисли и коментира, както и че има много "..ако"
    3. Молекулната маса има отношение, до колко е енергията да задържа фреона в дадено състояние. На фреона енергията е по-малко от на водата, затова и се изпарява при по ниска темп. при равни други условия. Може и да греша, ама това си спомням, че имаши връзка с протоните и електроните, а протоните определят масата (май )

Абе много задълбахме пак. Може и да не се вакуумира, ама не е правилно и има вероятност да създаде много главоболия.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Да се пише ,че във фреона има "свободни молекули" на хлор е меко казано несериозно.Поне аз съм се надрусал с толкова фреон,и никога досега не съм забелязал да мирише на хлор.Освен това,ако сте гледали филмчета за Първата световна война,да сте забелязали "изобретението" на немците-газовите атаки с хлор.Използвали са ФАКТА,че е по-тежък от въздуха и се стеле ниско по земята.Така,че фреона си е по-лек,издига се нагоре и толкова.По-тая логика можеше да забележиш и въглеродните молекули ( въглища,графит,диаманти) във фреона.Макар че е по-правилно да се каже атоми.
    И най-важното-не коментирам и не мисля,а изказвам мнение от опита си.Да философстваме можем много,но практиката няма как да излъжем.

16. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Ами химията не ми е най-силната част (имам доста други силни). Това е по памет, от МЕИто. И наистина сега като го прочетох, няма логика. Но съм 100 % убеден, че проблема е хлора във фреона. Десетичната цифра във модела означава атомите Флуор, като останалата част от връзките (валентни или ковалентни ), се заемат от Хлор. Затова ф12 е по-вреден от от ф22. Трябва май да намеря лекциите, и да цитирам точно, но идеята беше такава. Дано не подведа някой, но все пак който желае може да отвори гуугъл.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Никой не отрича,че проблема е в хлора.Спора беше в друга посока.Фреона е по-лек и издигайки се нагоре,под влияние на по-силната там горе слънчева радиация се разпада частично и отделя този хлор,който еб.ва ма..та на озоновия слой.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Е така де, и аз това искам да кажа. Щот някой каза че е по-тежък от въздуха което не е истина.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. ras-14eh1 hitachi--проблем
    От icho99 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 12
    Последно: 25-06-13, 17:23
  2. ПРЕМЕСТЕНО: Hitachi RAC-14EH1
    От Jackas във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 0
    Последно: 22-08-11, 23:47
  3. Hitachi RAS/RAC-14EH1 - не отоплява добре
    От avram4o във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 12
    Последно: 06-11-09, 01:07
  4. Panasonic CS/CU-RE12HKE или Hitachi RAS/RAC-14EH1
    От avram4o във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 3
    Последно: 26-09-08, 19:35
  5. Hitachi RAS/RAC-E14H2 vs. RAS/RAC-14EH1
    От blago във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 12-07-07, 21:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе