прави ли над 50 градуса на изходаПървоначално публикувано от TIMBERLAKE
прави ли над 50 градуса на изходаПървоначално публикувано от TIMBERLAKE
Колеги dimitrov07 и ivailo1975 и при двама ви виждам, че сте пускали климатиците на слаб режим на вентилатора (единия режим сън, а другия на тих режим). Еми не знам как точно очаквате със слаба струя при толкова ниски температури. Четох за далеч по скъпи и хубави климатици, че ги държат на максимална степен на вентилатора а вие с този малко претенциозен модел го забивате на ниска степен на вентилатора. Моля помислета малко за това, явно не е само до климатика, а и до режим на ползване на техниката.
При мен и двете машини на ауто вентилатор, а като вземе да пада под зададената температура на макс в голямата стая и си ги държи градусите.
когато подържа температерата ако е на 3 та скорост духа доста хладно,даже не комфортноПървоначално публикувано от hunterA
Ами така е ама иначе не ги подържа и пада температурата в стаята. А за струята насочваш си я на доло и на страни кадето няма да ти пречи и си свиркаш на топло. В малката ми стая дори е насочена струята хоризонтално, че ми духа в леглото инак, но стаята е доста малка.Първоначално публикувано от imegogo
Пичове, Хитачито и да го оставите на 30 гр., когато му сваляте степента на вентилатора, той автоматично намалява натоварването. Слагайте си ги на Ауто вентилатора.
ewgeny миналата седмица ходих в един клиент на който монтирах 3 хитачита 2бр. 14-ки и една 10-ка ми извинявай ама при -12 външна и при 22вътрешна защото парното му работеше след 15 минути работа след дефрост на висока степен на вентилатора при зададени 32 искараха едвам 37-38градуса което си е доста зле така че не ми ги хвали грам!Монтирани са лятото в голямата жега вакумирани са по 30-на минути в монтажа съм 100процента сигорен че всичко е ок мн се радвам че не му ги продадох аз а си ги беше взел от техномаркета и сега със кеф си му казах че се е набутал и за пореден път се убеждавам че повече хитачи през живота си не искам и да видя поне не за европа!
констатирах,че при малко повишение на температурата навьн започва да работи по-добре,при -6 гр. според синоптик при зададени 24 гр. на втора степен на вентилатора вьтре в стаята е 23.5 гр.
Здравейте колеги аз имам от 10 дена сьщото хитачи RAS/RAC 14EH1 купувано от техномаркет европа, стаята е 45 квадрата панел с външна изолация. проблема е следния: Климатика сега при тези температури не може да вдигне повече от 20 градуса в стаята ( няма значение колко му задавам от дистанционното) при положение че навън е 8-15 градуса, 10 мин духа топло 15мин не духа нищо после 10 мин духа топло и пак 15мин не духа това се повтаря няколко пъти докате не изпуфти за размразяването като почва да му мига лампата, иначе през другото време докато не духа не му мига лампата, като през цялото време външното тяло върти доста силно. Виках тез дето ми го сложиха и точиха фреони наливаха и т.н казаха, че сега бил перфектен да ама не пак им се обадих и ми казаха че ще ми сменят платката, та да видим дали ще се оправи. Въпроса ми е нормална ли е тази работа не трябва ли да духа топло по 40-50 мин и после да размразява за 5-10 мин и после пак 40-50мин нормална работа.
Имаш 120 кубика, как да ги стопли с тази мошност.Машината се тормози и работи на пълна мощност, затова размразява често.Друг е въпроса, че Н1 е неудачна машина.
Как реши да купиш това Хитачи за тази стая?
Какво размразяване, като навън както казва е 8-15°. Инженерите от Хитачи нещо май били са се били напили.
Това Хитачи, въпреки гръмкото 14 в модела си е проста 12-ка, дори от по-лекичките. Върви да биеш този, който те е посъветвал да сложиш 12-ка в 45 м2. На този климатик и 20 м2 му са преко сили зимата, не е от най-топлещите. Ако може да ти го сменят - не се замисляй. Но с по-мощен! Ще доплатиш, няма как.
Това помещение едно цяло ли е 45 м2? Такива не съм виждал много в панелните блокове. Ако си отворил към други стаи - затвори!
при мин смениха платката на вьтрешното тяло /става навьпрос за хитачи 14EH1/ и смея да твьрдя,че значително подобри работата си.иначи и аз по едно време се бях доста разочаровал от това хитачи но засега няма да го сменям
![]()
Ще Плачеш, МНо-0-о-о-о-о-о-о-о-о-г-г-г-г-г-о-о--о-о,Първоначално публикувано от ivailo1975
Следващата зима 2010/2011год.
![]()
Ще искаш помощи и съвети и ние няма да можем нито да помогнем, нито да те посъветваме.
Сменяй докат можеш.
Дайкин имат за 45 кв.м. FTX 71GV ето гоhttp://mmc.bg/admin/pics/34_3_PL%20FTX-J_2010.pdf
колеги климатика го дават уж за 60-70 квадрата и трябваше да се справя, не спира да се размразява а просто спира да духа иначе като спира за дефрост го прави за 2мин и лампата спира да мига и не духа чак след 10мин почва замалко и така. явно или е развален или просто е боклук а го взех от техномаркет защото от работата спечелих едно съзтезание ими дадоха ваучери за техномаркет сега ще видим какво ще стане с платката и ако не се оправи ще искам да ми го сменят.
Благодаря на всички за мненията.
Май бъркаш квадрати и кубици...За 60-70 м2 си трябват поне 10 Квт,а твоето хитаченце едва дава 4...