да де 45 куб метра е стаята грешката е моя.
да де 45 куб метра е стаята грешката е моя.
За 45 м3 е предостатъчен. Дано ти го омагьосат и да топли, пък ако не стане - сменяй с по-читав. От избора в Техномаркет нямаш избор - или Панасоник, или Шарп! Другото не струва. Но ако опреш до смяна на модела, пак се обади тук.
моя сьвет е да го рекламира в техномаркет и да иска да му сменят платката на вьтрешното тяло при мен така се подобри работата на хитачи-то![]()
Здравейте колеги платката ми я смениха през пролетта, засега климатика работи, колкото му наглася ги прави но навън е още топло, и панелката нее изтинала както трябва струва ми се, че ще стоя пак на студено.
Привет колега!При мен е сьщото поне засега топли безпроблемно с новата платка,ще чакаме по-студено време и ще видим как се дьржи,мен лично ме убедиха,че при смяна на платката ще се дьржи значително по-добре и смея да твьрдя,че след смяната се дьржи по-добре,при по-студено време ще пиша как се дьржи
По какво съдиш, че ще стоиш на студено? Температурите все още не са падали под 0-та.Първоначално публикувано от otsn81
Здравейте. Аз също имам такъв климатик, тази зима ще му бъде трета. Искам да кажа, че не съм имал никакви проблеми. Отоплявам целия етаж около 60 кв. м. в къща. Изолацията наистина е перфектна, но това не означава, че мога да стоя без отопление. Вярно е обаче, че температурата като падне под -6 гр. производителността му пада, но аз говоря за целия етаж като цяло. Ако с климатика отоплявам само едната стая 23 кв. м., няма проблеми дори и при -12/14 гр. За сравнение:
при зададена 23 гр., в антрето, където е термометъра е 22 гр. - външна температура 8 гр.;
при зададена 24 гр., в антрето, където е термометърра е 22 гр. - външна температура 1-2 гр.;
зададена 25/26 получавам 22 - външна -5;
зададена 26/27/28 получавам 22 - външна -9/10.
Пак казвам, получената/измерена температура е в антре, отдалечено от климатика. Другите стаи са с половин градус под измерената в антрето. Малкото слънце през зимата обаче качва/помага температурата с един градус нагоре.
Или казано по просто: зимата през повечето време отоплявам целия етаж на климатик и единствено в по големиете студове помагам с парно.
Поздрави
Още утре отивам да си купя това HITACHI.Значи това не е климатик, това не е инвертор ,това не е хипер мега инвертор това е, и аз незнам какво е.....
emch не ми се обиждай, ама като знам колко хора реват с тоя модел чак ми е смешно като чета поста ти.![]()
Явно всичко дължиш на изолацията.
Ми, поздрави човека за правилния избор! Имал е достатъчно разум в главата си, да вложи няколко хиляди лева(предполагамПървоначално публикувано от bobovo
) в добра изолация, която ще изкара поне 20 години, вместо в скъпа машинария, която ще изкара 5-7 години.
Те тия дето нямат Хитачита, работата им е като приказката за лисицата и гроздето. Много им се иска да не греят Хитачитата, но уви - топлят си чудесно.![]()
Хей не плюйте толкова! Аз ползван от вече две години 14H1 и съм си доволен! Две стай топля през отворена врата. един дефект има само...на всеки час спира и нещо прави. отначало си мислех, че размразява, на явно така си е настроен. Иначе си е перфектен....за сега.
Тоз климатик почна да ме изнервя пак и оня ден щях да го изхакам с нещо твърдо и тежко. Прибирам се от работа в 18.30ч и в стята е 17 градуса и викам дай ще дам газ да видим как е новата платка пуснах го на 25 градуса и се почна, духа 10 мин топло и после 15 мин седи без да духа, навън тялото ще се скъса от въртене и бучене демек се наема хехех после пак 10мин бачка след това 15 мин се наема и така докато направи 1 час и почва да размразява мига му лампата, през другото време докато не духа лампата не мига и така 3 часа,темп. стана 20.5 градуса. Изнервих се яко и го пуснах на 32 градуса но никаква промяна пак същия режим, после го намалих на 25 пак и до кам 23.30ч. температурата в стаята беше 21 градуса. Така вчера пробвах друга тактика пак се прибирам по същото време и темп. в стаята пак е 17 градуса пускам климатика на 19 градуса (навън и вчера и оня ден беше 10-13 градуса) и почва да духа топло 50мин непрестанна работа и направи 19.6 гр. и взе да намаля духането , вдигам на 20 гр. и почва да духа 40-50 мин без прекъсване направи ги за 1 час. после му зададох 22градуса и пак 40-50 мин непрекъсната работа направи 22.6гр. стана ми топло вечевикам добре оставям го така и кам 23.00ч зададах 26 гр. да видя какво ще стане и започна да духа доста стабилно чак леко ми припарваше като си сложа ръката( вентилатора винаги го държа на ауто) срещу процепите на вътр. тяло, и го оставих така до 0.00ч беше направил 24,5 гр. като спря за размазяване по едно време за около 4-5мин.
От по-горе написаното си вадя изводи, че когато му се задат с 5-6 градуса по високи от темп. в стаята нищо нестава немои ги напраи никога явно се шашка нещо и се стреми да се наеме за да стопли ама не му се отдава и не става нищо.
Затова му се задават темп. с 2гр. по-високи от моментната темп. в стаята и постепенно се повдигат и става номера но като хване студа ще видим какво ще стане.
Колеги при вас наблюдавалили сте подобно нещо?
Стаята е хол в панелка на първия етаж, 29(вчера го мерих)кв.метра с външна изолация стирипор 4-5см от най-дебелия.
Мисля, че му идва голямо помещението.
Доста голямо му идва, 4,2 му е номинала на отопление.Имаш само 56 вата при +7 градуса.Когато зададеш по-висока температура, явно започва да работи на пълна мощност, топлообмена става много интензивен и затова дефростите са начесто.Но по принцип Н1 серията се оказа малко сбъркана.Моя Н2 си работи четири зими като пушка, без никакъв проблем.
Какви размразяваници, бе колега? Не знам откъде си, но по цяла България Т са не по-ниски от 5-7*С. Нещо не ти е в ред климатика.Първоначално публикувано от otsn81
4,2 kW вероятно ще са му недостатъчни при отрицателни температури. Както се е опаковал с тази изолация, климатика не би трябвало да изпитва затруднения ни най-малко в тези топли дни. В момента отоплявам долу-горе същата площ(всекидневна, кухня и коридор) също с 4,2 kW. Няма изолация, повечето стени са външни и има 4 големи прозореца. Климатика работи на ON-OFF, като поддържа 22*С. Температурите при нас тези дни се въртят около 8-11*С.Първоначално публикувано от edi1
Здравейте колеги климатика работи вече 2 месеца на зададени 21 градуса през деня и 19 през ноща като после се вдигат до 21 градуса първо на 20 гр. 1-2 часа и после на 21гр. като реално в стаята по термометър е 22гр. повече от това не може да вдигне ако не му се помогне с нещо после иначе ги поддържа от рода на 24 гр. това са му възможностите през студовете тез дни нямаше проблеми с работа му като не съм го виждал заскрежен изобщо иначе топло студено ако ще и +10 градуса да е навън или -10 си размразява през 1 час за около 5-6мин ( така му пише и в опътването) иначе като беше по топло при зададени 21гр. спираше доста често явно насмогнал на температурата. сметката ми за ток през летните месеци е около 50лв. последната е 80лв. топля само една стая 23кв.м