Кое не можеш да го разбереш кога тръгва или размразява? Хитачито или Дайкина? Емурата е под 2к в Русе и е по евтина от Дайсекай.
Кое не можеш да го разбереш кога тръгва или размразява? Хитачито или Дайкина? Емурата е под 2к в Русе и е по евтина от Дайсекай.
Става въпрос за Дайкина FTXS серията.FTXLS-K не мисля че ще е по-лош,напротив.
FTXJ20LW / RXJ20L -2176лв.
FTXJ20LS / RXJ20L -2205лв.
FTXJ25LW / RXJ25L -2293лв.
FTXJ25LS / RXJ25L -2323лв.
FTXG20LW / RXG20L -2071лв.
FTXG20LS / RXG20L -2100лв.
FTXG25LW / RXG25L -2184лв.
FTXG25LS / RXG25L -2213лв.
FTXG25LS / RXLG25M -3762лв.
FTXG25LW / RXLG25M -3733лв.
Това е от ценовата листа на Daikin | Daikin
Daikin FTXG25LW/RXG25L EMURA е на цена от 1921лв в една русенска фирма.
Кривия дайкин изобщо не ми хваща око. Хитачито е с по-хубав дизайн и го превъзхожда по качство на материали и функции. Тези модели PSA/PSB на Хитачи наистина са много хубави климатици, вложени са качествени материали в тях, единствения им недостатък според мене e този скрол, който е най-ефективен до и под номинал. Над номинал бързо губи коефициента си на производителност, спада му ефективността и вероятно харчи доста повече ток от роторните.
Тоест за да се извлече максималното от този модел, трябва предварително да се определи при какви температури ще се използва и приблизително какви са топлинните загуби на помещението, за да се подбере подходящо оразмерена машина. Тогава скрола ще работи на номинала си максимално ефективно и икономично.
но все пак е по зле от среден клас панасоник с роторен компресор 500-600 вата дето вади 1.5 кВ при -20 ( между дефростите ) ,нали ?
Къде ги слагаш тия дървета панасониците в А група? Те умират още при -7 градуса като зациклят с дефростите. И топленето им е такова. За сметка на това веят като урагани. Не може да ги сравняваш с високия клас на Хитачи и по качество на материалите.
Но в интерес на истината, роторните компресори при високи и максимални натоварвания нямат толкова голям спад в коефициента на производителност.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 28-12-15 в 22:25.
Хахаха е сравнявайте с VE моделът тогава като сте толкова отворени.
А тия глупости изписани от Джак за пореден път не ми се говори...
E-e-e, глупости, та глупости...
Ми сравнявай ти като си толкова отворен. Как да сравняваш, като не разбираш английски.
Флагманът на LG:
35psa/wsa:
Ел джито е доста по-ефективно при минусови температури с коп около 4,6
Няма нужда да сравняват с VE модела. 15-ката на панасоник има долу-горе същите отдавани мощности при минусови температури като хитачито, но няма такива екстри и функции, и е с по-висок минимум.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 28-12-15 в 23:50.
Ще сравняваме флагманите на едни марки с премиум моделите на други? Не мисля, че такива сравнения са коректни и затова смятам, че трябва да се говори за VE, а не за Е.
Моите познания по езици или друго ще коментираш едва след като завършиш висшоe техническо образование в университет в чужбина с отличен успех и си първенец в специалността си, която апропо завършихме 4 от близо 200 първокурсници.
Г-н Джъстифай, благодаря за поправката. Пропуснал съм тъпото изключение от правилото за причастията в случаите на определенията бивш, висш и низш.
Този пост е редактиран от AC_From_Hell; 02-01-16 в 00:15.
Щом си завършил университет в чужбина с отличие - браво.
Ама аз се съмнявам в познанията ти по английски.
Може да си завършил с руски, немски или френски.
И аз смятам, че е редно да се прави сравнение с VE. Тъй като този представител на Панасоник държи еднакви цени в цяла Европа, докато моето PSA в БГ е 2900лв, а в Испания си е почти на цената на Панасоника Aire acondicionado HITACHI Split 1x1 SHIROKUMA 35 PSA SENSOR: tuclimatizaciononline.es
Джак, не те разбирам. Един път хвалиш до небесата Panasonic-а си . На другия ден го проклинаш и почваш да плямпаш за разни LG-та. Изглежда поредната модификация на климатика е катастрофирала. Голяма мъка с този Panasonic.
Не с този, с неговия. Моята етера- девятка е пробвана на отопление при -12°С, в 60 кубиково помещение, със средно ниво на изолация и поддържаше +21°С. За мен, това е повече от добре. Всичко останало, свързано с вятъра, се настройва. Слабичкият компресор е недостатък за добрата хладилна част и е отразено коректно в цената.