Страница 22 от 63 ПърваПърва ... 12202122232432 ... ПоследноПоследно
Резултати от 316 до 330 от общо 939
Like Tree330Одобрявам

Hitachi 35 PSA/WSA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Отговор: Hitachi 35 PSA/WSA

Цитат Първоначално публикувано от dwrbudr Виж публикацията
    Не знам какво сте се хванали за тея мощности при -15. Аз моя "слаботелесен" дайсекай при -19 го изпържих на 30С и духаше топло като духалка на 2, не знам какво повече е нужно.
    За мен нискотемпературните модели, които са предназначени за работа при -15 се познават, че освен EEV(електронен вентил), допълнително имат и капилярка. Така запазват ефективност и гарантират топлене дори при много ниски минусови температури.
    И дайсекай, и мицубиши са така - EEV + капиляр, затова нямаш грижи с топленето. А зубадана даже е оборудван с EEV + 4 капилярки.
    LG, Panasonic, включително и Hitachi имат само eev.
    popov одобрява това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Джак, нискотемпературни модели са моделите, които работят при -25гр (с някакъв компромис при -20гр).Всички други модели трябва да работят при -15гр. На тези ,които работят до -10гр. въобще не трябва да се обръща внимание във България.
    Alexi одобрява това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Цитат Първоначално публикувано от edi1 Виж публикацията
    Нормално, циклите на моделите на ХИТАЧИ са с нищожни разлики в алгоритъма.
    Не ми изглежда нормално, особено при 20гр. задание от дистанционното.

5. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Цитат Първоначално публикувано от fantoms Виж публикацията
    Тази нощ, климатика съскане, бръмчене, ромулене, пъшкане и т.н. Не може да се спи в стаята където е монтиран. По-късно ще сложа клипче с шумовете при дефроста.
    Колега ти нямаше ли някакви подобни оплаквания с машината и при режим на охлаждане?

6. Member
    Тук е от
    Mar 2002

При охлаждане се включва фуражомелката яко. Отначало за около 2 минути и понеже не пада пор 200W консумация си работи на on/off режим. Интересното е, че като се изключи изчаква 30 секунди и пак включва компресора. Бахти и софтуера.
    От Евис пращаха техник - всичко било ОК. Само че когато го пуснали да го "чуят" не изчакали да мине робота да почисти и след това да го пуснат (климатика беше изключен от контакта) , за да чуят шума.
    Сега ще събера малко аудио файлове и ги пращам към тях, моя монтажник и представителството на Хатачи за Европа.
    Няма да давам една шапка с пари и климатика да издава всякакви звуци. Да идват и да си го прибират.
    Даже и замяна не искам.

7. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Много странно наистина, при мен никога е нямало паразитни шумове от какъвто и да е род. Ще ми бъде интересно да ги чуя, ако можеш качи клипче през Youtube.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

-9 .. машинката поддържа 21° ( нощем го намалявам ) с 400 вата консумация .. да припомня помещението че е 27 квадрата с 7-8 квадрата стъкла .. дефростчета има повечко да но машината е натоварена снощи беше вдигнал 600-700 вата при зададени 25° .. при мен не правят впечатление особено щото е хол ,кратки са 5-6 мин .. скреж дали има не виждам щото трябва да изляза на терасата и да се наведа над перилата което не ме влече в това време

- - - - - - - - - -

зададох му 25° .. вдигна за момент 2200 вата ,после се кротна на 1500 ,духа жега яко

10. Member Аватара на JOKVN
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Варна

Alexi при теб на 50мин ли са дефростите?

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

вечерта като го бях напънал дефростваше през 1 час .. през ноща го намалих ( в хола няма никой ) и като гледам енергийния монитор с който си наблюдавам консумацията в цялото жилище е дефроствал 2 пъти за цялата нощ
    JOKVN одобрява това.

12. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Живее в
    Варна

Аз съм от това лято със RAK25 RXB/25WXB и с интерес следя темата.Искам да споделя впечатления от този модел,тъй като имах едно на ум с тези дефрости по час.И така накратко,докато навън е над нулата никакви дефрости и много интелигентна работа с консумация от 350 вата.При температури навън от 0 до -2 правеше дефрост точно на час и си викам ...край-набутах се,но какво става от -2 надолу и до сега при темп от -7(варна).ОТ вчера сутринта досега нито един дефрост,викам си нещо да не му стана,ходих дааже на няколко пъти даа гледам външното и си е чисто.Сега мога да кажа че съм очарован от климатика,топли си с моментна консумация в този студ от 500 вата.Нямам никакви бълбукания и т.н с тръбен прът 7 м.съм.С една дума около нулата си дефроства на час,от там нататък няма засегаВесел празнкик на всички
    dodo_pv одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    Mar 2002

Ето едно клипче. Качеството е лошо обаче.
    https://youtu.be/aEmGafl6p-Q

При мен дефростите продължават да са на 50 минути. Никакъв лед по външното тяло (имам добър достъп до него).
    В момента зададени 20оС с включена еко функция в стаята са 20 градуса
    Температура над климатика: 23.1
    Изходяща температура: 32.1
    Вентилатор: 2ра степен
    Консумация: 488W
    Външна температура: -5оС
    COP: 2.1888

14.  

15. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Red face Отговор: Hitachi 35 PSA/WSA

Цитат Първоначално публикувано от pgv70 Виж публикацията
    Аз съм от това лято със RAK25 RXB/25WXB и с интерес следя темата.Искам да споделя впечатления от този модел,тъй като имах едно на ум с тези дефрости по час.И така накратко,докато навън е над нулата никакви дефрости и много интелигентна работа с консумация от 350 вата.При температури навън от 0 до -2 правеше дефрост точно на час и си викам ...край-набутах се,но какво става от -2 надолу и до сега при темп от -7(варна).ОТ вчера сутринта досега нито един дефрост,викам си нещо да не му стана,ходих дааже на няколко пъти даа гледам външното и си е чисто.Сега мога да кажа че съм очарован от климатика,топли си с моментна консумация в този студ от 500 вата.Нямам никакви бълбукания и т.н с тръбен прът 7 м.съм.С една дума около нулата си дефроства на час,от там нататък няма засегаВесел празнкик на всички

Щастлив собственик си на най-хубавата машина на пазара, към момента. Най-тежкият режим на работа на машините е между +1 и -2 градуса, особено около морето. Затова са по-чести дефростите. В този студ, консумацията на хубавите машини, монтирани в правилните помещения, се движи между 300W и 500W. Перфектно ти работи машината, дай Боже на всеки такива ! ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!
    pgv70 одобрява това.

16. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Съгласен с Додо. Нормално е около нулата дефростите да са чести, това действително са най-тежките условия и производителите се пазят, за да гарантират безпроблемна работа. По-надолу няма много грижи. Всяка машина има таблица за корекция на капацитета при дефрост, ето примерна графика:
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    dodo_pv одобрява това.

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от fantoms Виж публикацията
    Ето едно клипче. Качеството е лошо обаче.
    https://youtu.be/aEmGafl6p-Q

При мен дефростите продължават да са на 50 минути. Никакъв лед по външното тяло (имам добър достъп до него).
    В момента зададени 20оС с включена еко функция в стаята са 20 градуса
    Температура над климатика: 23.1
    Изходяща температура: 32.1
    Вентилатор: 2ра степен
    Консумация: 488W
    Външна температура: -5оС
    COP: 2.1888
    колко ти е тръбния път ... има някакви шумове които при мен не се наблюдават .. според мен искай да ти удължат тръбния път с 2м като за начало

18. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Търбния път може да е причината за шумовете. fantoms, в предишните си постове си споменал, че при монтажа са ти монтирали по-широка тръба от стандартната. Да не би от там да е проблема?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 22 от 63 ПърваПърва ... 12202122232432 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. HITACHI RAS/RAC-E14H3 срещу HITACHI RAS/RAC-E14H2
    От metalsun във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 9
    Последно: 27-01-12, 20:08
  2. Hitachi RAS-D14EX2 или Hitachi RAS-D14EX3
    От bebka във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 06-01-12, 22:07
  3. Hitachi Малайзия или Hitachi RAS/RAC-35YH4 (Китай)
    От conan във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 4
    Последно: 19-09-10, 17:42
  4. Hitachi RAS/RAC-E14H2 или Hitachi RAS/RAC-D10EX3
    От Svetlio70 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 04-06-09, 14:23
  5. Hitachi RAS/RAC-E10H2 vs. Hitachi RAS/RAC-E08H2 vs. Osaka CH-09-LBP inv.
    От titan_83 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 37
    Последно: 12-01-09, 20:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе