Страница 18 от 63 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 939
Like Tree330Одобрявам

Hitachi 35 PSA/WSA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: Hitachi 35 PSA/WSA

дефроста е значително по шумен от на W22 ,не точно шуртене на фреон но като обръща циклите има шумно изпуфкване ,бълбукане - не знам защо не са го елиминирали както при доста по непретенциозни модели .. тоя шум ако ми е в спалнята би ме будил ,да се има предвид ( не че някой се е засилил да купува PSB за 500 лв над дайсейкай ) относно топлене нямам забележки ,и много трудно заскрежава с тоя голям топлообменник .. много икономична машина е тука са се постарали

2.  

3. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Колко метра е тръбния път на хитачито? Не би следвало да се обръща цикъла, преди да се е изравнило налягането...

4. Member
    Тук е от
    Sep 2013

Проблема не е в обръщането на цикъла, а в изравняването на налягането, тогава е пуфтенето, което събужда.

5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

25-цата дали ще го има същото пуфтене? Колко дълги са тръбите, все пак?

6. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Другия колега с 25цата не бажда. Най вероятно е доволен. Моя тръбен път е около 5 метра, колкото е и по предписания. При Алекси, ако са му навили тръбите зад външното тяло може и да ги докарат до 5.
    ТЕМАТА я следя с удоволствие, тъй като смятам да слагам 18ски в спалните. Моя докато бях в Бг дефроства само 1 път. В силна мъгла и външна Т около 3,4 градуса. Но нямаше пуфтене.

7. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

10-ката на дайсейкай V е по-добра за спалня. Ако я намериш. Иначе, друга алтернатива от висок клас на 230V няма. Прав си.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Близко до ъкъла е ,че KI_YOOU се оглежда за климатици и вероятно се е спрял на този модел.Аз бих му препоръчал да не избързва много, а да се огледа малко повече.

10. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Определено не бързам и най ранно ще ми се отдаде възможност да слагам машини по спалните чак следващото лято - нарочно съм си оставил време, искам да направя правилния избор. А дотогава ще има доста отзиви за работата на въпросното Хитачи, пък и се надявам да излязат нови моделчета на Тошиба, Фуджитсу, Митсу.

11. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от emil vasilev Виж публикацията
    Близко до ъкъла е ,че KI_YOOU се оглежда за климатици и вероятно се е спрял на този модел.Аз бих му препоръчал да не избързва много, а да се огледа малко повече.
    Гледам че на новия модел RAK-35PSB/WSB са му сложили цена 2900 лева и не мога да си обясня на база на какво искат близо 3 бона за 12-ка?
    С тоя тежък и неефективен скрол, който са му сложили показателите не са нещо особено - COP около 2,5 при -5, 1,5 при -15, нетна мощност при охлаждане само 2,7 киловата, проектна мощност на отопление 3 киловата. За някакви си 3 киловата да искат близо три бона, мисля, че ще им излезе крива сметката. Още повече догодина като увеличат тока с 20-30 процента. За тия пари може да си вземеш два климатика и има по-енергоефективни машини с по-добри показатели.
    Да се хвърлят толкова пари само заради едно роботизирано почистване и ниския минимум ми се струва неоправдано според мен.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 27-12-15 в 01:07.

12. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Jack къде ги гледаш тези абсурди? Машината запазва 3.6 при -15 и слиза до 3.1 на -20 като при добре темперирано помещение моментната консумация ще е смешно ниска. С други думи, машината показва мускули и има възможността да ги използва при необходимост, нещо с което не могат да се похвалят всички машини които биват предлагани на пазара.

13. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Ми гледам ги във техническия каталог/сервизното на Хитачи за стария модел 35 RAK-35PSA/RAC-35WSA. Новия модел като хардуер май е същия като него. Обаче таблицата със стойностите за отопление ми изглежда сбъркана. Не мога да схвана защо при - 5 външна температура и 16 градуса вътрешна температура, отдаваната и консумираната мощност на отопление е по-висока отколкото при 24 градуса вътрешна. Не трябва ли да е обратното?

14.  

15. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Не мога да схвана защо при - 5 външна температура и 16 градуса вътрешна температура, отдаваната и консумираната мощност на отопление е по-висока отколкото при 24 градуса вътрешна. Не трябва ли да е обратното?
    Я пак си помисли хубаво! Кога трябва да топли повече при по-ниска или при по-висока вътрешна температура? Ти кога ядеш повече-когато си гладен или когато си се наял?

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

тръбния път е около 3.5-4м .. машината е много икономична мога директно да я сравня с 12ЛСС който беше в същото помещение ,харчи поне 30% по малко ток от него .. относно топлене аз нямам съмнения че ще топли и при -20 ,има наличния хардуер за тая цел
    dodo_pv одобрява това.

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Поне с 30% по-студено е било тогава, когато си мерил консумацията на фуджицуто. Не си самовтълпявай неверни неща, и аз съм мерил.

18. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    Я пак си помисли хубаво! Кога трябва да топли повече при по-ниска или при по-висока вътрешна температура? Ти кога ядеш повече-когато си гладен или когато си се наял?
    При другите марки, които съм гледал, с увеличаване на вътрешните градуси се увеличава и консумацията. Както би трябвало да бъде според мен. А в таблицата на хитачито е наобратно. Няма логика.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 63 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. HITACHI RAS/RAC-E14H3 срещу HITACHI RAS/RAC-E14H2
    От metalsun във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 9
    Последно: 27-01-12, 20:08
  2. Hitachi RAS-D14EX2 или Hitachi RAS-D14EX3
    От bebka във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 06-01-12, 22:07
  3. Hitachi Малайзия или Hitachi RAS/RAC-35YH4 (Китай)
    От conan във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 4
    Последно: 19-09-10, 17:42
  4. Hitachi RAS/RAC-E14H2 или Hitachi RAS/RAC-D10EX3
    От Svetlio70 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 04-06-09, 14:23
  5. Hitachi RAS/RAC-E10H2 vs. Hitachi RAS/RAC-E08H2 vs. Osaka CH-09-LBP inv.
    От titan_83 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 37
    Последно: 12-01-09, 20:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе