Като говорим за ефективности на скрулове, тук се намират разни самсунги с COP 3.2 и нагоре при -25 на максимален товар:
http://www.climamarket.bg/wp-content...ity-Tables.pdf
Тук обсъждаме малки битови климатици, а не промишлени машини и термопомпи. При тях нещата са различни.
При повечето битови климатици тип въздух-въздух, които са с двойно дроселиране коп-а клони към 2,5 при -15, при останлите 90%, които с единично, даже е по-малък. Тези коефициенти не са при максимални натоварвания, а при средни.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 24-01-16 в 15:33.
Явно Хитачито си е ефективно,а и Alexi няма чак толкова големи загуби.Може да сподели ,при такива условия колко е харчило Fujitsuto преди.
Дай сега една таблица сравнявайки 10 модела по твой избор скролове/ротационни/бутални/винтови компресори с единично/двойно/(((n^4)+1) при n^10 дроселиране), за да ги видим тея еченца, че цял ден говориш как не можело да се стоплят 27м2 с 25-ца, защото видиш ли какъв й бил COP-a.
Джак, имаш ли си бегла представа за технологията, която Хитачи ползва към момента в скрол компресорите си? Щото аз си имам малко писано по въпроса и мога да ти кажа, че нямат аналог. Копнали са всичко ценно от американците и са го доразвили. Нямам инфо за изработката на външното на PSA, но при PSB серията, профилът на конфузьора е променен така, че се оптимизира скоростта на въздуха през топлообменника, увеличавайки се ефективността и сублимацията при константна мощност на вентилатора. Така че не ги мисли хитачитата, удрят в земята всичките серии на Фуджицу, за етерията ти не знам...
Тя на Алекси лесна, представи си моя клиент с 5.3кВт на 210м2 при -11. Там трябва някой новинарски екип да пратим, че по твоите сметки с тая мощност максимум 35м2.
В североизточна България е друго повече от седмица минималните температури са -17 -15 а максималните през деня са -7 -10 и леки мъгли имаше някои вечери. Много е важно помещението, но при добре изолирано помещение и класна машина като WSA WSB няма нищо чудно че си работи на 400-600 вата в 27кв метра
Alexi, дефростът на Хитачито по-тих ли е от този на ME? Четох малко темата за ME FH.
има пуфкане при смяна на режимите ,но поне не бучи така външното тяло .. бих казал ,че е по тих .. но вече няма значение ,щото дефроства на седмицата 1-2 пъти ,ако има нужда